Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English

Publireportages

Unieke, veelzijdige Oostenrijkse parketvloeren willen nu ook de markten van de Benelux en Frankrijk veroveren

De kans is groot dat je nog nooit gehoord hebt van het Oostenrijkse Scheucher GmbH. Dit familiebedrijf is tot dusver dan ook maar eerder bescheiden actief in de Benelux, maar daar komt in de nabije toekomst wellicht verandering in. Eenmaal de markt bij ons de hoge kwaliteit van dit afgewerkte parket beter leert kennen, lijkt het ons niet meer dan een kwestie van tijd voor ook in onze regio de grote doorbraak wordt gerealiseerd.

Het nieuwe assortiment van MeisterParquet. longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe techni-sche functionaliteiten en assortimentbrede moderne en natuurlijke kleuren.

Wilt u een parketvloer die perfect bij u aansluit? Design Parquet, een Franse fabrikant van massieve en samengestelde parketvloeren, standaard of op maat gemaakt, terrasplanken en accessoires (plinten, drempels, trapneuzen, enzovoort) biedt een ruime keuze aan assortimenten, uitzichten, afwerkingen en soorten installatie die aan ieders wens voldoen. Dit geeft architecten en interieurontwerpers de vrije hand om creatief te zijn!

Als noviteit zetten de roestvaststaalspecialisten van Auer het succesvolle embossing noppensysteem over op een troffel-in roestvaststalen trapneus (523) met 2 rijen van 5 mm noppen voor het stuiken van 6 mm of 8 mm bekledingen.

Bjelin maakt deel uit van de Pervanovo Invest AB Group en ontwikkelt en produceert een breed productassortiment van zowel traditionele houten vloeren als innovatieve vloeren gemaakt uit nieuwe materialen. De ontwikkeling wordt gedaan in samenwerking met het zusterbedrijf Välinge Innovation AB. De oprichter van Bjelin en Välinge, Darko Pervan, was de uitvinder van de eerste klikvloer en ontwikkelde 's werelds eerste laminaatvloer.

DINACHOC, DE PARTNER VOOR EEN GOEDE AKOESTISCHE ISOLATIE

DINACHOC revolutioneert de isolatiemarkt
Veel akoestische onderlagen maken hun beloften enkel op korte termijn waar. Met de producten op basis van gerecycled rubber van DINACHOC bent u op de lange termijn verzekerd van de voorgeschreven akoestische winst op uw werf. Zij zullen u doeltreffendheid en sereniteit brengen door in alle eenvoud bij te dragen aan de naleving van de akoestische verplichtingen waarmee elke bouwheer rekening moet houden.

Dit betreft meerlaagse parketvloeren bestaande uit 3 lagen ; een onderlaag uit populierenhout, een thermisch behandelde -dwarse- kern en een toplaag uit Frans eiken . Deze vloeren zijn uiterst stabiel in de breedte door de dwarse kern die niet uitzet noch krimpt = schotelen is niet mogelijk.

Product-Proof brengt schoonheid van eeuwenoude Japanse techniek van gebrand hout tot bij ons.

In Japan gebruikt men al eeuwenlang een speciale techniek om hout te verduurzamen. Al sinds de 18de eeuw gaat men er een inlandse boom, de cryptomeria japonica (of in het Nederlands: sikkelcipres) letterlijk ‘branden’. Deze boom doet vervolgens dienst als een duurzame gevelbedekking, waarmee de typische houten huizen in Japan beschermd werden tegen zowel natuurbranden als weersinvloeden.

De compleet vernieuwde Lindura houten vloer van MEISTER pronkt met nieuwe technische functionaliteit en een nieuw uiterlijk, terwijl duurzaamheid, zuinigheid en dagelijks gebruik nog steeds centraal staan.

Parketfabrikant Kerkhofs Parket en Van Looveren Parket, specialist in het plaatsen van parketvloeren, sloegen de handen opnieuw in elkaar voor hun zoveelste project samen: nieuwbouw ASR in Dessel. In de high-end residentie met 60 assistentiewoningen vind je maar liefst 4.000 m2 parket van Kerkhofs terug. “Qua oppervlakte is dit het grootste project wat we gedaan hebben”, vertelt Jef Van der Jonckheid, medezaakvoerder bij Van Looveren Parket.

Küberit maakt van haar websites een communicatie- en dienstenplatform

De nieuwe internetaanwezigheid van Küberit is helder en duidelijk vormgegeven, voorzien van intuïtieve gebruikersbegeleiding en een uitgebreid "Product Information Management (PIM)" en vormt een geavanceerd serviceportaal. Met 11 talen en directe contactmogelijkheden met het gehele verkoopteam in binnen- en buitenland presenteert Küberit zich als servicegerichte internationale speler op de markt. Ook het nieuwe logo springt in het oog: het moderne hoofdlettergebruik is een statement en maakt duidelijk welke ontwikkeling de profielspecialist de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

“Andermaal uitgeroepen worden tot Best Managed Company in wereldwijde awards-competitie is grote eer”

i4F verovert de vloerenwereld stormenderhand. Dat wordt nu nog eens in de verf gezet via de uitreiking van de diverse Awards door Deloitte. i4F, een groep bedrijven die octrooien en technologieën levert aan de vloerenindustrie, is voor het tweede opeenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de 2021/22 Best Managed Companies (BMC) en werd tevens opnieuw genomineerd voor de 2021/22 Excellence Award for Strategy.

STEICOunderfloor

Ecologisch bouwen heeft ook betrekking op de vloer. En op wat eronder geplaatst wordt: ondervloeren en contactgeluidsisolatie. STEICO biedt hiervoor ecologisch hoogwaardige producten aan. En dit tegen een goede prijs-prestatie verhouding.

De HUMMEL - een trouwe metgezel
1969

De eerste HUMMEL ziet het levenslicht in Frauenzimmern.
Meester-parketplaatser Frédéric Travailleur is een van de eersten om de revolutionaire bandschuurmachine te testen.
Het duurt niet lang voordat de HUMMEL hem overtuigt van zijn kwaliteiten.
Een paar dagen later verwelkomt Frédéric Travailleur de machine in zijn werktuigenpark. Vanaf dat moment vergezelt ze hem naar al zijn werven.

Architecturale pareltjes als kroon op het werk van prestigieus project De Zichten in Mechelen

2.100 m² meter padouk helpt mee bij de creatie van een ideale woonomgeving
Het familiebedrijf Denderwood, een in Erpe-Mere gevestigde Belgische specialist in de import en verwerking van duurzaam tropisch hardhout, mag een nieuwe pluim op zijn hoed steken. Onlangs was het immers de uitverkoren partner voor de levering van het hout waarmee twee architecturale pareltjes werden gerealiseerd. Die maken deel uit van het project De Zichten, aan de Boerenkrijgstraat in Mechelen.

Pagina 1 van 2