Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English

Gastsprekers

Special Duitsland

Floor Forum nr. 169, mei 2024

“Wie zich focust op één enkel product is verkeerd bezig”

“Wie zich focust op één enkel product is verkeerd bezig”Het Duitse Eurotec is een middelgroot bedrijf dat gesticht werd in 1999 en viert dus ditjaar zijn 25ste verjaardag. Eurotec houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie enverkoop van producten voor de bouwsector en levert producten voor de vakgebieden houten moderne massieve houtbouw, dekbouw en betonbevestiging. Deze producten gaan naargespecialiseerde dealers in heel Europa en zelfs daarbuiten, die verantwoordelijk zijn voor dedistributie aan vakmensen.

Dossier Stijlpanelen

Floor Forum nr. 169, mei 2024

Chêne de l’Est, derde generatie met passie voor parket en stijlpanelen

Jean-Michel Bach kan het niet genoeg benadrukken: “Chêne de l’Est is een familiebedrijf dat al drie generaties bestaat.” De houtzagerij werd in 1965 opgericht door Joseph Bach en breidde de afgelopen decennia uit met een divers aanbod van houtproducten en parket. Ondertussen is de derde generatie aan boord van het bedrijf dat een passie heeft voor hout, parket en stijlpanelen. Jean-Michel is zelf al meer dan 40 jaar actief in het familiebedrijf dat een stijgende interesse merkt in stijlpanelen van superieure kwaliteit, onder meer met het motief Versailles. “De markt van de instapgamma’s is ondertussen verzadigd en klanten met een hoger budget zijn op zoek naar een vloer die slechts weinig anderen hebben.”

Dossier Stofarme egalines

Floor Forum nr. 169, mei 2024

In vorige edities hadden we het al diverse keren over egalines, zowel de sneldrogende als de ‘gewone’. Deze keer leggen we onze gesprekspartner bij Bostik een aantal trefwoorden voor, aan de hand waarvan we proberen vast te stellen wat nu de ideale egaline is bij welke toepassing.

Dossier Stofafzuiging en stofcontrole

Floor Forum nr. 169, mei 2024 

"Blootstelling aan inadembaar kristallijn silica kan schadelijke gevolgen hebben voor iemands gezondheid, het is veel beter te voorkomen dan te genezen. Betonstof kan tot 70% inadembaar kristallijn silica bevatten".

Zoals in de inleiding duidelijk is geworden, is stofafzuiging en -beheer op vandaag alomtegenwoordig. Logisch ook, want wie wil - vooral - als gebruiker van stofveroorzakende machines (waaronder elektrisch gereedschap) op latere leeftijd te maken krijgen met verschillende levensbedreigende ziekten? Want vergis je niet, stof lijkt misschien onschuldig, maar silica is na asbest het grootste risico voor bouwvakkers.

Dossier Gevelbekleding in hout, bamboe of composiet

Floor Forum nr. 169, mei 2024

MOSO® Bamboe, toepassing bij gevelbekleding steedsMOSO® Bamboe, toepassing bij gevelbekleding steedspopulairder
In eerdere nummers van Floor Forum gingen we dieper inIn eerdere nummers van Floor Forum gingen we dieper inop de stijgende populariteit van bamboe. Het duurzamemateriaal staat steeds vaker met stip op nummer één bijtoepassingen zoals binnenvloeren en terrasvloeren. Bamboewordt de afgelopen jaren ook steeds vaker ingezet alsgevelbekleding en dit als alternatief voor tropisch hardhoutof synthetische materialen. Edwin van Houten, Sales Manageren Bregina Broersma, Sales Support Benelux bij MOSO®zijn uitstekend geplaatst om meer te vertellen over hoe bamboe ook de weg vindt naar gevels en over de voordelen die het materiaalbiedt als gevelbekleding. MOSO® is immers dé referentie in de bamboesector en een vooruitstrevende speler die de toepassingen metbamboe naar nieuwe hoogtes tilt. “Bamboe is een prima keuze voor wie een gevel met een natuurlijke uitstraling wenst”, aldus Edwin.

Dossier Gevelbekleding in hout, bamboe of composiet

Floor Forum nr. 169, mei 2024

“Duurzaam geoogst hout is het bouwmateriaal van de toekomst”
Gaat het over hout, dan is de kans groot dat dit bij Vandecasteele Houtimport vandaan komt. Het inAalbeke gevestigde Vandecasteele Houtimport, opgericht in 1883 door Louis Vandecasteele en momenteelgeleid door de vierde en vijfde generatie van dezelfde familie, Stefaan en Louis Vandecasteele, is eenexpert als leverancier van zowel hard- als zachthout. Ook bij hout voor gevelbekleding is het een referentiein zowel binnen- als buitenland.

Dossier Wie heeft watervaste/resistente laminaat, LVT, PVC of vinylvloeren

Floor Forum nr. 168, maart 2024

Egger is een klinkende naam in de vloerensector en de van oorsprong Oostenrijkse producent positioneert zich al jaren als dé specialist in waterbestendige laminaat. Floor Forum ging op de koffie bij Robert Siewes, Sales Manager bij Egger Benelux. Hij vertelt vol passie over het internationaal actieve bedrijf, de innovaties op het vlak van waterbestendigheid en hij licht een tipje van de sluier over de toekomstplannen. “Toen wij onze eerste waterbestendige laminaatcollectie lanceerden, keek de markt nogal raar op. Ondertussen hebben wij met Egger onze strepen verdiend in deze niche”, steekt Robert van wal.

Dossier Wie heeft Ride on machines voor het verwijderen van oude houten vloeren, tapijt, steen, enzovoort

Floor Forum nr. 136, maart 2024

Bijzonder compleet gamma voor ‘surface and floor’ oppervlakte- en vloerbewerking van naderbij bekeken
Heb je het over ‘surfaces and floors’, oppervlakte- en vloerbewerking, dan is de kans bijzonder groot dat je uitkomt bij Husqvarna Construction. Na het incorporeren van zowel HTC als Blastrac, enkele jaren geleden, werd onder één en dezelfde koepel een totaalaanbod gecreëerd dat alle onderdelen van de markt bestrijkt. Dus ook bij de steeds populairder wordende Ride On-machines voor de parketteur.

Voorbeschouwing Carrefour International du Bois

Floor Forum nr. 168, maart 2024

"Alles wat we doen, moet beter, kosteneffectiever en zeer duurzaam zijn"
Bjelin, een jong onderdeel van de Pervanovo Invest AB Group, keert terug naar Nantes, waar het zal deelnemen aan de Carrefour du Bois. Twee jaar geleden maakte Bjelin - dat een breed assortiment vloerproducten ontwikkelt en produceert, waaronder traditionele houten vloeren en innovatieve vloeren van nieuwe materialen - zijn debuut op deze Franse beurs.

Dossier Snel drogende egalines

Floor Forum nr. 168, maart 2024

Snelheid van ‘start to finish’

Dat het Nederlandse Lecol op het vlak van het egaliseren van vloeren een autoriteit is, werd in ons magazine al diverse keren duidelijk. Lecol voelde ook als een van de eersten op de markt aan hoe belangrijk snelheid van werken is op de werf en sleutelde daarom onder meer aan het op punt zetten van een volledig gamma sneldrogende producten. Uiteraard denk je dan in de eerste plaats aan sneldrogende egalines, maar er is veel meer dan dat…

Dossier Sportvloeren

Floor Forum nr. 168, maart 2024

Tover loopt voorop voor allerlei afwerkingsproducten: van lakken en verf tot onderhoud
In de wereld van houten sportvloeren lijkt het alsof het Italiaanse Tover er al eeuwig is. Schijn bedriegt, in dit geval. Iets meer dan tien jaar geleden debuteerde deze specialist in afwerkingsproducten in de sportwereld, waar het in korte tijd een begrip werd.

Dossier Terrasvloeren in bamboe, de voordelen 

Floor Forum nr. 168, maart 2024

MOSO® Bamboe, steeds vaker eerste keuze bij terrasvloeren

Duurzaam en solide tegelijk: dat zijn twee voorwaarden die vaak op tafel komen bij de keuze van een nieuwe binnenvloer of terrasvloer. Steeds meer installateurs, maar ook eindklanten gaan op zoek naar vernieuwende alternatieven en overwegen steeds vaker het gebruik van bamboe, een materiaal dat aan populariteit wint. Wie op zoek gaat naar vloer- en gevelbekleding uit bamboe, komt al snel uit bij MOSO®, al jaren een absolute referentie en specialist in de bamboesector. Wij werpen samen met Edwin van Houten, Sales Manager en Bregina Broersma, Sales Support Benelux bij MOSO® een blik op het gebruik van bamboe bij terrasvloeren. “Bamboe werpt zich steeds meer op als duurzaam én performanter alternatief voor tropisch hardhout”, zegt het duo in koor.

Dossier Hoe beoordeel ik de ondergrond en welke egaline zet ik in, in moeilijke omstandigheden

Floor Forum nr. 167, februari 2024

“Een doorgedreven advies is ons krachtigste wapen om aan klantenbinding te doen”

Trouw klantenbestand
Bostik is een van oorsprong Franse specialist in lijmsystemen die in bijna 80 landen wereldwijd worden gebruikt in diverse toepassingsgebieden. Denk maar aan de industriële assemblage of aan hygiënische wegwerpartikelen. Het ruime aanbod omvat ook oplossingen voor de bouwindustrie, van nieuwbouw tot renovatie, voor zowel residentiële als commerciële omgevingen. Bostik heeft productielocaties in meer dan 50 landen. In België worden de vloertechniekproducten verdeeld via de gespecialiseerde handel en de verfgroothandel.

Nabeschouwing Domotex Hannover (D)

Floor Forum nr. 167, februari 2024

“Domotex was goede barometer om 2024 met succes te benaderen”

Nadat het tijdens de editie van 2023 aanwezig was met een eerder kleine stand pakte Lalegno dit jaar op Domotex groot uit in een volledig nieuwe beursstand. Een omvangrijke ploeg stelde de talrijke bezoekers de belangrijkste krachtlijnen van de drie merken – Lalegno, Tocca Legno en Rigid Floors & Walls – voor. Tezelfdertijd werden ook de talrijke voordelen van de Flooring Club, waaronder de drie merken gebundeld worden om deze nog toegankelijker te maken voor B2B-klanten, nader toegelicht.

Dossier Wie kan visgraat of Hongaarse punt vloeren in bamboe aanbieden

Floor Forum nr. 167, februari 2024

Vloeren uit bamboe, hype of nieuwe standaard?

Vloeren uit bamboe… het klinkt als de start van een sprookje, maar het is de realiteit: bamboe is wereldwijd aan een opmars bezig en is in trek als materiaal voor bijvoorbeeld vloeren, terrassen en gevelbekleding. Groothandels en installateurs wenden zich steeds vaker tot dit materiaal dat een hoge mate van duurzaamheid heeft. “Bamboe is niet langer een exotisch verhaal, maar een product dat steeds vaker als volwaardig alternatief wordt beschouwd voor hout”, aldus Edwin van Houten, Sales Manager bij MOSO®. Samen met Bregina Broersma, Sales Support Benelux, vertellen ze enthousiast over het bedrijf dat al ruim 25 jaar een ambassadeursrol speelt in de sector.

Pagina 1 van 8