Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»In gesprek met CEO John Rietveldt
woensdag, 03 juli 2024 09:11

In gesprek met CEO John Rietveldt

Nabeschouwing Domotex asia/CHINAFLOOR

Floor Forum nr. 170, juli 2024

i4F Patents & Technologies blikt terug op DOMOTEX asia/CHINAFLOOR

De reden waarom i4F Patents & Technologies een stand neemt op een vloerenbeurs zoals DOMOTEX asia/CHINAFLOOR? Daar hoeft CEO John Rietveldt niet lang over na te denken: “Voor een firma zoals de onze is het logisch om aanwezig te zijn op plaatsen en beurzen waar ook vloerproducenten aanwezig zijn. Zij zijn immers ons voornaamste aanspreekpunt op de markt.” Wij mochten op de koffie met John om na te kaarten over deze jaarlijkse internationale B2B-beurs in Shanghai die in 2024 plaatsvond van 28 tot 30 mei.

Graag geziene gast
i4F Patents & Technologies neemt al sinds 2016 deel aan DOMOTEX asia/CHINAFLOOR. De technologieontwikkelaar met hoofdzetel in het Belgische Turnhout is daarnaast ook een vaste waarde op internationale beurzen zoals DOMOTEX HANNOVER en het International Surface Event in Las Vegas. “Dit soort gelegenheden stelt ons in staat om onze innovatieve oplossingen te tonen aan een breed, relevant én internationaal doelpubliek,” zegt John Rietveldt.
I4F Patents & Technologies is geen producent van vloeren, maar een technologiebedrijf dat innovaties voor de vloerenindustrie ontwikkelt. De firma, opgericht in 2013 door onder meer huidig CEO John Rietveldt, speelt een wezenlijke rol in de ontwikkeling en het patenteren van vloerverbindingen. “Onze firma startte ooit met één technologie, maar is nu wereldwijd actief met vestigingen in onder meer de Verenigde Staten en Azië.”

Voorstelling van HERRINGB/ONE, innovatie voor visgraatvloeren
De grote innovatie die i4F Patents & Technologies in Shanghai heeft voorgesteld is de technologie HERRINGB/ONE. “Wij zijn al jaren bezig met het onderzoek naar lockingsystemen van vloeren met een visgraatmotief,” aldus John. De ultieme inzet? Geen A/B-planken meer, maar één enkele A-plank die voor de beide zijden van de visgraat kan worden gebruikt.
Volgens John houdt die inzet de markt sterk bezig. “De klassieke combinatie van A- en B-planken heeft immers talrijke nadelen, niet alleen op het vlak van installatie. Denk ook maar aan de logistiek waarbij de twee planken gecodeerd moeten worden en correct moeten worden verwerkt in de voorraad. Het is een hele operatie die de markt liever kwijt dan rijk is.” De technologie HERRINGB/ONE, ondersteund door een patent dat 20 jaar geldig is, vormt een antwoord op die uitdaging. Deze technologie zal de komende maanden gedoseerd worden uitgerold door i4F Patents & Technologies in samenwerking een nauwkeurige selectie van licentienemers.
Dat de markt erg ontvankelijk is voor deze oplossing werd duidelijk tijdens DOMOTEX asia/CHINAFLOOR. “Wij hebben een echte stormloop gemerkt aan onze grote installatietafel waar we naast HERRINGB/ONE onder meer ook Ceramic Click hebben voorgesteld. Deze laatste technologie is ons nieuwe lockingsysteem voor keramische tegels dat we hebben ontwikkeld in samenwerking met de Turkse producent Akgün Seramik.”

Algemene bevindingen na DOMOTEX asia/CHINAFLOOR
John Rietveldt blikt tevreden terug op DOMOTEX asia/CHINAFLOOR. “Het is altijd een uitdaging om met een klein team de investering zo optimaal mogelijk te laten renderen. Daar zijn we in Shanghai zeker in geslaagd. De gangpaden waren steeds goed gevuld met bezoekers en wij hebben kwalitatieve contacten gelegd.”
Naast de voorstelling van de productinnovaties heeft i4F Patents & Technologies ook voor de nodige show gezorgd. “Elke dag konden bezoekers een mooie prijs winnen aan onze stand door middel van een kraskaart. Dat soort entertainment is in landen zoals China, hét gameland bij uitstek, erg belangrijk,” besluit John. De CEO wil de internationale sector van de vloerbeurzen oproepen om in de toekomst zeker en vast voldoende aandacht te blijven schenken aan het entertainmentgehalte én aan het imago van de vloerensector in het algemeen. “De vloerensector is een competitieve sector, maar we mogen niet vergeten om de sector zelf ook aantrekkelijk te blijven houden. Uiteindelijk willen we allemaal, ongeacht technologie of materiaal, hetzelfde, namelijk dat de eindconsument investeert in zijn of haar vloer.”

Websites:
www.domotexasiachinafloor.com 
www.i4f.com