Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English

Nieuws

Op donderdag 1 juni opende het centraal gelegen INTR. Point op Industrieterrein ‘De Veldkamp’ in Hengelo officieel haar deuren! Ruim 100 Twentse woninginrichters bezochten het nieuwe INTR. Point bij de feestelijke opening. Vestigingsleider Jan Bos van INTR. en Gerard Gerrits, Wethouder van Gemeente Hengelo knipten samen het spreekwoordelijke ‘lintje’ door. Hiermee was de opening van het nieuwe INTR. Point een feit.

Waarom we nu eigenlijk wél tropisch hardhout mogen gebruiken en waarom dit zeker een duurzame keuze is?
Dit kwamen de deelnemers bij FSC on tour bij Vandecasteele Houtimport te weten.
De geïnteresseerde aanwezigen kwamen uit diverse hoek. Van klanten, architecten tot voorschrijvers in bouwprojecten bij gemeentes en besturen en NGO’s.

Vochtproblemen? Niet met het UZIN Moisture Tolerant Systeem
UZIN presenteert een technologie op het gebied van alkali- en vochtbestendige producten die geschikt zijn voor het leggen van vochtbestendige textiele- en elastische vloerbedekking op ondergronden met restvocht en ondergronden met optrekkend vocht.

Tijdens de Algemene Vergadering van dit jaar hebben de leden van de European Producers of Laminate Flooring Association (EPLF) Max von Tippelskirch (SWISS KRONO) herkozen als voorzitter van het bestuur, Ruben Desmet (Unilin) als vice-voorzitter van het bestuur en Eberhard Herrmann (CLASSEN) als bestuurslid. Met zijn drieën zullen ze EPLF nog twee jaar besturen.

De zijbekleding is een belangrijke stap in de installatie van een terras op noppen: het profiel van de tegels wordt verborgen en het geeft een fraai effect. JOUPLAST® is een belangrijke speler op de markt voor buiteninrichting en innoveert en ontwikkelt voortdurend producten die tegemoet komen aan de vraag van particulieren en professionals die op zoek zijn naar duurzame en eenvoudig te implementeren oplossingen.

Filou Oostende schrijft geschiedenis door als eerste ploeg ooit twaalf keer op rij (2012 tot en met 2023) de Belgische titel te behalen in het Belgische basketbal !
Dat werd onder massale belangstelling van de spelers, staff, begeleiders en medewerkers van Filou Oostende, de COREtec® directie en COREtec® medewerkers en hoofdsponsor Filou op woensdagavond 31 mei uitgebreid gevierd bij sponsor COREtec® Floors in Kruisem.

Geweldig nieuws! 
We zijn verheugd om aan te kondigen dat Laurens Doggen zich heeft aangesloten bij Holland Top Floor als onze nieuwste teamgenoot! ? Laurens zal zich inzetten om winkeliers in de prachtige regio Zuid-Holland, West Brabant en Zeeland te bedienen en te ondersteunen.

Van 22 tot en met 25 mei bezochten ruim 1.500 internationale professionals uit de tapijt- en vloerenindustrie Flanders Flooring Days (FFD). FFD is een soort vakbeurs, maar dan bij de producenten ‘thuis’. In een compacte straal van nauwelijks 25 kilometer bezochten de genodigde professionals 10 bedrijven en hun 13 showrooms. Het was de tweede keer dat een groep sterke sectorspelers uit onze regio hun krachten bundelden in dit uniek event. Bij het slot onthulden ze details over de editie 2024. Dan vullen onze regionale producenten het aanbod van FFD aan met buitenlandse producenten.

Naturals-collectie geeft natuur bovennatuurlijke krachten
Iedereen wil terug naar de natuur, maar niet te voet. Het is net zo bij jouw vloer. Je houdt wel van warm hout of robuuste steen. Maar het werk om zo’n vloer mooi te houden, staat in de weg. De vernieuwde Naturals-collectie van COREtec® laat je wél op je gemak genieten van het moois van de natuur. Je vloer is een technologisch hoogstandje. En dat merk je doordat die slijtvast is, tegen een stoot kan en niet bang is van water.

Unieke samenwerking 10 sterke sectorspelers maakte Vlaanderen centrum van tapijt- en vloerenindustrie
Van 22 tot en met 25 mei bezochten ruim 1.500 internationale professionals (+60%) uit de tapijt- en vloerenindustrie Flanders Flooring Days (FFD). FFD is een soort vakbeurs, maar dan bij de producenten ‘thuis’. In een compacte straal van nauwelijks 25 kilometer bezochten de genodigde professionals 10 bedrijven en hun 13 showrooms. Het was de tweede keer dat een groep sterke sectorspelers uit onze regio hun krachten bundelden in dit uniek event. Bij het slot onthulden ze details over de editie 2024. Dan vullen onze regionale producenten het aanbod van FFD aan met buitenlandse producenten.

PearlPaint Group heeft half mei 2023 NelfKoopmans overgenomen.
Met de overname voegt PearlPaint Group een zeer professionele en succesvolle verfonderneming toe aan haar activiteiten. NelfKoopmans heeft een rijke historie die begint in 1916 in Groningen als de Nederlandsche Elektrische Lakfabriek (N.E.L.F.) een van de eerste verffabrikanten is die elektriciteit gebruikt om verf te produceren. Koopmans Verf bestaat zelfs al sinds 1885. Inmiddels produceert NelfKoopmans volledig klimaatneutraal in een zeer moderne fabriek in het Friese Marrum.

Küberit rand- en dilatatievoegprofiel in brandbeveiliging

Brede randvoegen zijn op zich al een uitdaging voor de vloerlegger. Voor het aanbrengen van brandwerende voegen schrijft de regelgeving bijvoorbeeld brede isolatiestroken voor van minerale wol of minerale vezels.

Een frisse wind in het vernieuwde laminaatassortiment
Decorhighlights, een nieuw formaat en 24 uur waterbestendigheid in de bijgewerkte laminaatcollectie

Werken met FixeGo® JOUPLAST® - een houten terras zonder zichtbare schroeven!

Al meer dan een jaar lang wordt het merk Hypnotik aangeboden in de decoratiehandel in het hoogwaardige verfsegment. Het merk biedt een gamma van 120 tinten aan die in een kleurmachine worden gefabriceerd.

Pagina 1 van 13