Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English

Nieuws

RIGO Verffabriek heet nieuwe collega vertegenwoordigers Jelle Wiersma en Frank Linde van harte welkom! Met deze twee collega’s erbij is ons Verkoop Buitendienstteam compleet. Beide heren komen het RIGO-team versterken in de vloerensector. Jelle kun je tegenkomen in de omgeving van Flevoland en Utrecht. Hij is naast accountmanager ook bereikbaar voor je technische vragen. Frank vertegenwoordigt ons in Noordoost Nederland.

De huidige mondiale gezondheidscrisis leidt tot vele veranderingen voor alle vakbeurzen wereldwijd. In de wetenschap dat er wereldwijd geen ontkomen aan de gevolgen van deze crisis is, hebben de organisatoren van Carrefour International du Bois besloten om de beursdata te wijzigen. Na overleg met alle betrokken partijen zijn de data van de Carrefour du Bois gewijzigd naar 3, 4 & 5 februari 2021.

Print Acoustics, een divisie van Triplaco-Beveka, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende houten decoratieve panelen, kastdeuren en losse elementen. Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.

Sinds 9 maart 2020 is Kristof Vanlommel het Belgische THOMSIT-team komen versterken. Kristof is 49 jaar en heeft voor zijn overstap naar THOMSIT reeds een aantal jaren ervaring in de bouwgerelateerde branche opgedaan, te weten in lijmen en siliconen. Kristof zal in de functie van Commercieel Technisch Adviseur in de regio Vlaanderen voor u klaarstaan met al uw vragen met betrekking tot de vloertechnologie. Kristof is te bereiken op zijn mobiele nummer +32 (0)493.35.81.95 of via zijn e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Soudal lanceerde zijn nieuwe ecologische verpakking van hun hybride parketportfolio. U kunt vertrouwen op dezelfde productkwaliteit en helpen bij het uitdragen van een groene mindset. De dozen zijn gemakkelijker te stapelen, nemen minder ruimte in beslag, zijn meer ergonomisch in gebruik en zijn makkelijk te recycleren.

Het fabrikant overkoepelend accu-systeem Cordless Alliance System (CAS) groeit door. Jöst abrasives is het 17e lid van de samenwerking en expert op het gebied van schuur- en reinigingssystemen. Christian Jöst, een van de drie directeuren van het familiebedrijf zegt: "Dit is slechts het begin".

Soudal is verheugd te melden dat de PU-schuim sector er in is geslaagd teststandaarden te ontwikkelen die worden erkend door de regulerende overheidsinstanties. Als marktleider en voorloper in de mondiale PU schuimmarkt in spuitbussen, heeft Soudal een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van deze standaarden.

Hoewel veel aspecten van grensmaatregelen onder de nationale bevoegdheid vallen, heeft de EC getracht daar consistentie in te brengen.

De Commissie heeft op 16 maart aan de lidstaten richtsnoeren gepresenteerd over grensbeheersmaatregelen op het gebied van gezondheid in het kader van de COVID-19-noodsituatie. Het doel is de gezondheid van de burgers te beschermen, de adequate behandeling van degenen die moeten reizen te garanderen en de beschikbaarheid van essentiële goederen en diensten te garanderen.

Dinsdag werden opnieuw strengere maatregelen opgelegd door de overheid. Ook Outdoor Wood Concepts neemt zijn verantwoordelijkheid op en stelt zijn procedures bij. Fijn is het niet, maar wel essentieel om het coronavirus een halt toe te roepen en toch actief te kunnen blijven.

Sinds zijn productlancering in het voorjaar van 2018 heeft Modular ONE, de innovatieve, elastische vloerbedekking van Parador, zich ontwikkeld tot een echt succesverhaal, dat niet alleen door uitstekende verkoopcijfers, maar nu ook door een belangrijke onderscheiding wordt bekroond. De Modular ONE vloerbedekking kreeg de onderscheiding 'winnaar' van de German Design Award 2020 in de categorie 'Excellent Product Design – Material and Surfaces'.

Gezien de huidige situatie willen wij u informeren dat Lamett haar operationele activiteiten tot nader order zal voortzetten op basis van een vermindering van het aantal medewerkers en door middel van telewerken voor commerciële en administratieve functies. Ons magazijn behoudt zijn activiteiten door het personeel te beperken en rekening te houden met de aangepaste veiligheidsmaatregelen.

Hierbij een persbericht van gisteren, 17 maart 2020, ontvangen van de organisatie van de beurs Carrefour International du Bois/Nantes (F)

Gezien de wereldwijde gezondheidssituatie en de adviezen van de Franse Overheid, heeft het bureau Atlanbois de beslissing genomen om de beurs die voorzien was om door te gaan van 27 tem 29 mei 2020 in Nantes (F), uit te stellen. Zodra meer nieuws beschikbaar, ontvangt u van ons een update.

Bescherm de vloer tegen beschadigingen. Bijvoorbeeld tijdens onderhoud, schilderwerken en renovatie. Binnen het PrimaCover-assortiment is PrimaCover Standard de meest universele alleskunner. Deze is geschikt voor de meeste ondergronden, zowel vloeren als trappen. PrimaCover Standard is een herbruikbaar universeel zelfklevend stevig polyester afdekvlies met een toplaag van ondoordringbare PE-folie.

Arch@work Luxemburg    

Voor de tweede maal neemt Print Acoustics  deel aan  arch@work  Luxemburg.   Na de grote interesse op editie 2018 (97 bezoekers op onze stand)   kon Print acoustics by Triplaco niet ontbreken als exposant in 2020.   Met onze houten decoratieve absorptie produkten uitermate geschikt voor wand en meubilair,  kunnen wij  oplossingen bieden aan de ontwerper-architect in de meest uitdagende projecten.  

Parket is al jaar en dag een van de meest geliefde vloerbedekkingen en verleent iedere ruimte veel sfeer met zijn natuurlijke uitstraling en veelzijdigheid. MeisterParquet. longlife – het HDF-parket van MEISTER – scoort ook hoge ogen met zijn bijzondere technische eigenschappen. Vanaf 1 maart 2020 staan er zeven nieuwe collecties voor u klaar – waaronder klassiekers zoals de landhuisdeel, maar ook speciale formaten zoals het visgraatparket.

Pagina 1 van 47