Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English

Nieuws

Brussel, 18 juni 2024 – De jaarlijkse Algemene Vergadering van de Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) heeft haar Raad van Bestuur gekozen voor de termijn 2024-2026. Jan Dossche (USFloors International) is herkozen voor een tweede termijn van twee jaar als Voorzitter, terwijl Sebastian Wendel (Classen) als Directeur terugkeert. Het Bestuur verwelkomt ook Pieter Wilmots (Unilin) als nieuw Bestuurslid, nadat Carl Ruland (Novalis) besloot zich niet opnieuw kandidaat te stellen. Michael Strack van PKF WMS GmbH & Co. KG werd als auditor aangesteld.

Team Portugal wint de Magic Oil Wood Floor World Cup
Würzburg, 2024 juni - Het internationale wereldkampioenschap voor houten vloeren, de Magic Oil Wood Floor World Cup, bood ook dit jaar weer veel projecten van het hoogste vakmanschap. Na intensief onderzoek door een internationale Pallmann-jury is nu het sterkste team geselecteerd. De winnaars van de Wood Floor World Cup van dit jaar komen uit Portugal.

Elegante houtstructuren en een nieuw Chevron-formaat

Coesfeld, 2024 – Het Parador laminaatassortiment onderscheidt zich door fascinerende looks en trendy houtinterpretaties. In het begin van het jaar stelt de vloerspecialist uit Coesfeld zijn innovaties van 2024 voor: hierbij horen 18 nieuwe hedendaagse decors, een nieuwe productlijn in het moderne Chevron-formaat net als technische upgrades van bestaande productlijnen.

Lichtere kleuren vloeren zoals Powder White en Misty White zijn wereldwijd ongelooflijk populair bij Bjelin, zowel voor woningen als voor commerciële ruimtes. Volgens Nicholas Ymén, Project Sales bij Bjelin Zweden, kan deze vraag worden toegeschreven aan de voorkeur voor lichtere interieurs in Scandinavisch design, waar lange, donkere winters een compenserende infusie van licht en warmte nodig maken. Lichtere kleuren voor vloeren zorgen niet alleen voor een moderne en eigentijdse sfeer, maar passen ook naadloos bij verschillende interieurstijlen, of ze nu klassiek of eigentijds zijn.

Uzin Utz, erkend als pionier in duurzaamheid, introduceert samen met groothandel INTR. een innovatieve recycleservice voor hun kunststof PP-emmers en HDPE-cans. Dit initiatief is een samenwerking met de Haaksbergse leverancier Dijkstra Plastics met hun start-up FIRE-OFF en de Houweling Group. Hiermee wordt het voor klanten van Uzin Utz en INTR. mogelijk gemaakt om lege kunststof emmers en cans terug te leveren zodat deze 100% gerecycled kunnen worden.

Succesvol verhuisd naar nieuw logistiekcentrum

Coesfeld, 2024 – Het is gelukt: de kasten zijn opgezet, de kantoren ingericht, de IT-infrastructuur is geïnstalleerd en de producten liggen op hun plek in hun nieuwe 'thuis'. Het nieuwe logistiekcentrum van Parador kan in gebruik genomen worden. Na een bouwperiode van minder dan een jaar en een inrichtingsperiode van ongeveer drie maanden is het mammoetproject, een van de grootste investeringen in de geschiedenis van Parador, afgerond. De eerste bomen en bossen op het veld van 60.000 m² groeien al.

Dit jaar markeert het 30-jarig jubileum van de European Producers of Laminate Flooring Association (EPLF), een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van hoogwaardige laminaatvloeren. De EPLF, opgericht in 1994 door acht baanbrekende Europese productiebedrijven, heeft in de loop der jaren een enorme groei doorgemaakt. De vereniging wordt inmiddels erkend als de stem van de laminaatvloerindustrie in Europa, die het streven van de sector naar duurzaamheid, innovatie en kwaliteit uitdraagt.

Succesvolle derde editie smaakt naar meer

Gisteren trokken de hoofdrolspelers van Flanders Flooring Days de deuren tevreden achter zich dicht na een geslaagd event. Deze derde editie heeft het vakevent voor de Europese vloer-
industrie internationaal sterk op de kaart gezet.

COREtec® Floors is verheugd om voor het derde jaar op rij heel veel klanten en relaties in hun showroom in Kruisem te hebben ontvangen . De nieuwigheden voor 2024 en 2025 werden er uitgebreid gepresenteerd, alsook hun gloednieuwe “state of the art “ showroom.

Tijdens de Flanders Flooring Days werden er heel wat nieuwigheden, waaronder de vernieuwde COREtec® Authentics, ProPlus en XL-END collecties getoond aan de klanten. Bovendien was er in “The Dark Room” in primeur een nieuw baanbrekend product … waar nog veel over gesproken zal worden.

Veilige en eenvoudige installatie van PVC-vloeren zonder problemen door optrekkend vocht

Nieuw THOMSIT-renovatiesysteem voor de renovatie van vloeren op blijvend vochtige ondergronden

Utrecht, 17 mei 2024 – Met het nieuwste THOMSIT-renovatiesysteem kunnen vloerconstructies die in contact staan met de grond eenvoudig en waardevast gerenoveerd worden zonder dat de nieuwe PVC-vloerbedekking beschadigd wordt door optrekkend vocht. Professionals profiteren ook van tijd- en kostenbesparingen bij het gebruik van dit duurzame renovatiesysteem.

De Interior Designer van MEISTER is een waardevolle tool voor het visualiseren van een vloer in de eigen woning! Veel klanten zijn onzeker over hoe een vloer eruitziet in een bepaalde ruimte. Zal hier een donkere tint of juist een lichtere kleur beter staan?

Zijn vakbeurzen een relict uit het verleden? Tijdens de pandemie dacht je misschien van wel. De derde editie van de Flanders Flooring Days bewijst het tegendeel en bevestigt dat
persoonlijk contact de sleutel blijft in de flooring industrie. Tijdens dit internationale evenement worden banden gesmeed op de traditionele manier. Een bezoek aan een showroom, een afspraak op de beursvloer van The Hub in Kortrijk Xpo of aanschuiven bij een netwerkdiner: het is stukken interessanter dan een telefoontje, een online meeting of browsen op elkaars website.

Als toonaangevende leverancier van vloeroplossingen introduceert PPC een uitbreiding van het assortiment trapslabs, nu beschikbaar in complete sets. Deze trapslabs zijn grote stroken dryback PVC van 45,7 x 152,4 cm, ontworpen om het aantal naden te minimaliseren en een strak, doorlopend uiterlijk te bieden. Elke set bevat twee slabs, vier stootborden en vier stroken voor de trapneusprofielen, allemaal zorgvuldig op maat gemaakt om verspilling te verminderen en de installatie te vereenvoudigen. Uit elke slab kunnen twee treden op maat gezaagd worden, wat zorgt voor een efficiënte benutting van het materiaal.

Gemaakt voor de essentie van jouw leven
Wat is er essentieel bij een vloer? Je wil een sterke, makkelijke en vooral mooie vloer. Dat laatste is voor iedereen anders. Daarom kies je bij de Essentials-collectie van COREtec® Floors uit 62 designs. Dat je vloer ook na jaren supersterk is én mooi – want makkelijk te onderhouden – geeft je dan weer tijd voor wat echt essentieel is in je leven: tijd om te genieten.

Registreer nu uw bezoek
Wie actief is in de wereld van soft en hard flooring telt de dagen af tot 13 mei 2024. Dan gaat de derde editie van Flanders Flooring Days van start. Iedereen die ertoe doet in de vloerindustrie verzamelt in Vlaanderen om zich te laten inspireren en te netwerken in een bourgondische setting. Als bezoeker kan u deelnemers in hun eigen showroom of op hun stand in The hub in Kortrijk Xpo bezoeken. Via eenvoudige pre-registratie haalt u het meeste uit uw gratis bezoek.

Pagina 1 van 22