Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
 • Nederlands
 • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
 • English

Nieuws

Als je van écht hout
Stichting Promotie Houten Vloeren is in januari gestart met het informeren van parketspecialisten in het hele land over de nieuwe landelijke campagne voor het promoten van houten vloeren. Maandag 26 februari is de laatste bijeenkomst. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan nog tot vrijdag 23 februari.

Frank Thiesmann (50) zal per 1 februari 2024 de leiding van marketing en productmanagement bij MeisterWerke Schulte GmbH overnemen. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en ver-wevenheid van deze twee gebieden om de bestaande marketing- en productontwikkelingsprocessen van het bedrijf te bundelen en te opti-maliseren.

Na 13 jaar keert DOMOTEX Middle East terug naar Dubai. Van 23 - 25 april 2024 viert de beurs in het Dubai World Trade Center een langverwachte heropening in één van de belangrijkste regio's voor de vloerenmarkt in het Midden-Oosten.

MEISTER presenteerde op de DOMOTEX-beurs in Hannover dit jaar zijn meest recente innovaties op indrukwekkende wijze. Centraal stond onder andere de nieuwe houten vloer Natureflex HD 100, een zeer duurzame ontwikkeling op het gebied van fineervloeren.

PPC (Plinten & Profielen Centrale) heeft haar assortiment uitgebreid met de producten van James, een merk dat sinds 1927 bekend staat als expert in het onderhouden van harde vloeren, tapijt en stoffen meubels. Met het toevoegen van James, beroemd om zijn effectieve aanpak van uitdagende vlekken zoals koffie, rode wijn en nagellak, versterkt PPC haar positie met producten die zowel effectief als gebruiksvriendelijk zijn.

Akoe wanden Justitie Paleis Namen

 • Producten ter correctie nagalm in kantoren
  Print acoustics Type B Doorboorde maatpanelen met fineer Azelia Doussié op Zwart BVT MDF kern voor wanden
  Naam locatie : Justitiepaleis Namen
  Bouwheer: AG Real Estate iov Regie der Gebouwen voor FOD Justitie
  Architecten : Tijdelijke vereniging : AdP² (Aupa-Cerau-Atelier de Genval-Bgroup-Greisch)
  Plaatser : M.C.O. parachèvement
  In bijlage vinden jullie foto’s van de Realisatie :

Na een inspirerende kick-off in november, heeft de landelijke campagne voor de promotie van houten vloeren een vliegende start gemaakt met de eerste van een reeks bijeenkomsten voor retailers en parketspecialisten. Deze belangrijke gebeurtenis vond plaats bij Albers Parket in Weert. Heel toepasselijk in de houtloods die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een theater. Met de aanwezigheid van circa 80 vooraanstaande parketspecialisten, is de campagne krachtig van start gegaan.

PPC (Plinten & Profielen Centrale), dé toonaangevende leverancier voor de parketteur, vloerenspecialist en woninginrichter, kondigt met trots de opening van het nieuwe filiaal in Antwerpen (Wilrijk) aan, dit is tevens het zevende filiaal van PPC. Dit filiaal aan de Planetariumlaan 23D staat symbool voor de voortdurende groei van PPC en hun toewijding aan het verbeteren van de lokale service en bereikbaarheid in België.

TURNHOUT – Soudal bevestigt haar ambities in lijmen met de verwerving van een meerderheidsbelang in Durante Adesivi, een toonaangevende Italiaanse fabrikant in lijmen voor de houtbewerkings-, montage- en verpakkingsindustrie, met hoofdzetel en twee ultramoderne productiefaciliteiten in de regio Pordenone. Het bedrijf zal zijn productie- en verkoopactiviteiten op het gebied van industriële lijmen blijven uitbreiden.

Wie nieuwe trends in soft & hard flooring en afgeleide producten wil ontdekken, moet deze lente in Kortrijk en omstreken zijn. Van 13 tot 16 mei 2024 verzamelen Europese producenten zich tijdens Flanders Flooring Days in Vlaanderen. Leer hen kennen in de intieme setting van hun eigen showroom en in The Hub in Kortrijk Xpo. Deze derde editie zet nog meer in op het verwelkomen van Europese deelnemers en internationale bezoekers in bourgondisch Vlaanderen.

Op 5 februari 2024 opent COREtec® Floors haar Experience Center in Nederland, in De Woonindustrie te Nieuwegein. Op een vloeroppervlak van maar liefst 86 m² zal je door al hun collecties kunnen bladeren, inspiratie opdoen, trainingen volgen, experts ontmoeten en nog veel meer.

Wijk bij Duurstede, Nederland – Per 1 januari begint een nieuw hoofdstuk voor Plinten & Profielen Centrale (PPC) met de aanstelling van Kevin Kroon als de nieuwe commercieel directeur. Kevin Kroon, die in 2011 zijn carrière bij PPC als trainee startte tijdens zijn Business Management studie.

Nederlandse contactdag vloerverwarming en parketspecialisten 2024: een dag om naar uit te kijken!
Het is weer die tijd van het jaar om je agenda tevoorschijn te halen en een speciale datum te markeren: 15 april 2024. Op deze dag vindt de Nederlandse Contactdag Vloerverwarming en Parketspecialisten (NCVP) plaats. Na het grote succes van de eerste NCVP afgelopen voorjaar, wordt deze dag in 2024 nog grootser aangepakt. Zet de NCVP dus vast in je agenda, want dit mag en wil je niet missen!

In de lente hebben we zin in iets nieuws en fris. Geldt dit ook voor sommige of alle vloeren in jouw huis? Dan is hier onze aanbeveling voor een nieuwe versie van een klassieker!

TURNHOUT – In een voortdurende inspanning om het gebruik van duurzamere verpakkingen te vergroten, zal Soudal bussen van Bluemint® steel gaan gebruiken in de productie van ééncomponentschuim. Deze nieuwe verpakkingstechnologie zal leiden tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Pagina 1 van 20