Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English

Nieuws

Menen, België – 25 Oktober 2021 – Van september tot december 2021 reist BerryAlloc door Europa met haar BerryAlloc Experience Tour. De vloerenfabrikant stak een grote truck volledig in BerryAlloc-stijl, vanbinnen en vanbuiten. Een rijdende showroom dus, waar het volledige productaanbod te ontdekken valt op een leuke, creatieve manier - onder meer met interactieve tests voor de vloerkwaliteit.

INTERIEUR TALENT GEZOCHT MET VTWONEN

In België en Nederland start vtwonen de zoektocht naar het beste interieurtalent. Floorify is als jong West-Vlaams bedrijf de trotse en exclusieve vloerenpartner van het programma.

Op vrijdag 15 oktober opende het INTR. Point in Delft officieel haar deuren! Projectinrichters, parketteurs en ZZP-ers uit de regio kwamen in groten getale naar het nieuwe, centraal gelegen INTR. Point aan de Faradayweg. De gasten van INTR. werden getrakteerd op een hapje en een drankje én er waren diverse productpresentaties.

In de nieuw gebouwde woontoren van 33 verdiepingen direct aan het water wordt door Döllken Profiles ruim 19.000 strekkende meter Cubu flex life plint geplaatst.

De vastgoedhausse gaat onverminderd door bij onze buren in Nederland. Nieuwbouw is een zeldzaamheid, zeker in stedelijke, dichtbevolkte gebieden zoals het centrum van Rotterdam.

Grauw en grijs behoren voorgoed tot het verleden

Coesfeld, september 2021 – Vinyl en laminaat in tegel- en steenlook brengen de oorspronkelijke schoonheid van natuurstenen of keramische tegels in huis. Vloerbedekkingen in beton-, steen- of granietlook zijn authentiek en natuurlijk. De rustig ogende oppervlakken vormen een spannend contrast met de levendige houtstructuren en organische vormen. Mag het een beetje meer zijn? Kies dan voor vinyl- en laminaatvloeren, die doen denken aan kleurrijke vintagetegels en die in elke ruimte een eigentijds statement vormen.

Opnieuw een prijs voor uitgeversgroep ”Die Zeit”

Na in 2019 al te zijn geëerd, wordt THOMSIT nu opnieuw bekroond als Merk van de Eeuw. De prijs “Duitse normen – Merken van de Eeuw” is een van de oudste in Duitsland, en wordt aan het eind van het jaar officieel uitgereikt in Frankfurt am Main.

Op vrijdag 15 oktober opent het INTR. Point in Delft officieel haar deuren! Woninginrichters en parketteurs in de regio kunnen sinds april al gebruik maken van dit nieuwe INTR. Point. Nu is het moment aangebroken om alle relaties uit te nodigen om te ervaren wat het nieuwe INTR. Point in Delft te bieden heeft. Naast productdemonstraties door de Applicatie Specialisten van Uzin, Wolff en Pallmann kunnen de klanten ook zélf het gebruiksgemak van verschillende producten ervaren en kunnen ze profiteren van interessante acties. In navolging van Delft zullen de andere nieuwe INTR. Points op feestelijke wijze worden geopend. René ter Borg en Frank Oudheusden van INTR. Delft verwelkomen Projectinrichters, parketteurs, ZZP-ers en de vakpers op 15 oktober van 14-18 uur aan de Faradayweg 6 in Delft voor o.a. productdemonstraties en een hapje en een drankje.

Leden doneerden vloermaterialen voor de slachtoffers van de ongekende overstromingen in Duitsland

Brussel, 24 september 2021 – De Multilayer Modular Flooring Association (MMFA) heeft vandaag aangekondigd dat haar leden hebben deelgenomen aan het project "Fluthilfe", dat tot doel heeft materiële ondersteuning te bieden bij de renovatie van de huizen die ernstig door de overstromingen zijn getroffen.

Op de komende editie van Prowood zal ook Harelbeeks distribiteur van decoratief en functioneel plaatmateriaal Triplaco-Beveka aanwezig zijn. Het bedrijf, dat enkele merken exclusief in portefeuille heeft binnen België, zal er een aantal nieuwe productlijnen voorstellen, maar zal ook enkele gevestigde waarden binnen het gamma nogmaals in de verf zetten.

 

Eenvoudig en snel te leggen – zelfklevende isolerende onderlaag maakt renovatie bij gelijktijdige ruimtebenutting mogelijk

THOMSIT brengt met de nieuwe zelfklevende isolerende onderlaag TF 501 een contactgeluidsisolatie voor LVT- en designvloeren op de markt die bijzonder snel, eenvoudig en flexibel kan worden verwerkt. Dit maakt het voor verwerkers mogelijk om vloerrenovatiewerkzaamheden zelfs bij gelijktijdig gebruik van de desbetreffende ruimten uit te voeren. Dankzij de geringe opbouwhoogte kunnen ook vloeren worden gerenoveerd waarbij dat met gangbare producten niet mogelijk zou zijn geweest.

In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant MEISTERWERKE.

Circulair proces zorgt voor besparing van meer dan 40 ton CO2-emissie

Dendermonde, 17 september 2021 – Bij een renovatie van het IKEA filiaal in Aarlen, haalde Tarkett meer dan 4.500 vierkante meter aan oude vloerbekleding op. De verwijderde homogene vinylvloer werd daarna van lijm- en betonresten ontdaan en vermalen via een door Tarkett ontwikkeld proces. Het bekomen granulaat vormde de basis voor evenveel nieuwe homogene vinylvloer. Dankzij dit circulaire initiatief, werd meer dan 40 ton CO2-emissie bespaard.

1. Architect at work Kortrijk 21-22 oktober 2021

a. Waarom? Eerste beurs waar Print Acoustics by Triplaco terug aan deelneemt na een bewogen lockdown periode is de Arch@work Kortrijk beurs op 21 en 22 Oktober.
Architecten en interieurontwerpers zijn de specifieke doelgroep die de akoestisch absorberende produkten van ons bedrijf integreren in hun interieuroplossing naar bouwheren toe.

Uzin Utz Nederland bv uit Haaksbergen gaat vanaf eind 2021 ook STP-lijmen produceren. De uitbreiding van de productie met de gezonde ‘lijmen van de toekomst’ voor de Nederlandse en Noord-Europese markt vraagt om een grondige voorbereiding. Terwijl de interne verbouwing van de fabriek nog in volle gang is, is het laboratorium inmiddels klaar voor de nieuwe uitdaging. Het nieuwe team is opgeleid, het bestaande laboratorium is verbouwd en uitgebreid. Hiermee is het laboratorium klaar voor de kwaliteitscontrole en productontwikkeling die horen bij ‘de lijmen van de toekomst’.

Husqvarna Construction gaat resoluut voor meer duurzaamheid en lanceert een nieuw assortiment machines op batterij. De onderneming stelde haar drie nieuwigheden, namelijk een boormotor, een vlindermachine en een doorslijper, in primeur voor op MATEXPO in Kortrijk. De accu-aangedreven doorslijper is dé uitblinker van hun vernieuwd assortiment. Deze unieke doorslijper kreeg de naam K1 PACE. Zijn sterke prestaties zijn gelijkwaardig aan die van benzine-aangedreven slijpers, maar met alle extra voordelen voor milieu en gebruiker.

Pagina 1 van 53