Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Küberit met nieuwe internetpresentie
maandag, 27 februari 2023 15:39

Küberit met nieuwe internetpresentie

Küberit maakt van haar websites een communicatie- en dienstenplatform

De nieuwe internetaanwezigheid van Küberit is helder en duidelijk vormgegeven, voorzien van intuïtieve gebruikersbegeleiding en een uitgebreid "Product Information Management (PIM)" en vormt een geavanceerd serviceportaal. Met 11 talen en directe contactmogelijkheden met het gehele verkoopteam in binnen- en buitenland presenteert Küberit zich als servicegerichte internationale speler op de markt. Ook het nieuwe logo springt in het oog: het moderne hoofdlettergebruik is een statement en maakt duidelijk welke ontwikkeling de profielspecialist de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Geïntegreerde PIM-databank

Hoewel de moderne lay-out van de site en het nieuwe logo in het oog springen, zijn de inhoud en de gebruiksvriendelijke tools veel interessanter voor de gebruiker. Voor het nieuwe, onafhankelijke productplatform, dat gekoppeld is aan de website www.kueberit.com , heeft Küberit een uitgebreide PIM-database opgezet. "Alle belangrijke gegevens, specificaties, afmetingen, kleuren, het materiaal en gebruiksgegevens worden opgeslagen voor onze ongeveer 14.000 producten. De bijpassende accessoires met technische beschrijving zijn ook aan elk artikel gekoppeld. Gedetailleerde 3D-voorstellingen tonen de producten met alle details en in alle beschikbare kleuren. Alle informatie is hier centraal samengebracht en is ook als download beschikbaar", beschrijft Lars Maier, Sales Manager Duitsland, de voordelen van het nieuwe productplatform. "De beelddatabank is belangrijk voor ons omdat wij onze partners altijd grotere beeldgegevens verschaffen. Een nieuwe interface, via welke wij de beeldgegevens nog gemakkelijker en sneller ter beschikking kunnen stellen, wordt momenteel geprogrammeerd," zegt Guido Krakau van de grafische afdeling.

Eenvoudige maar uitgebreide filteropties - bijvoorbeeld op vloertype of toepassingsgebied - maken het zoeken uiterst efficiënt. Op artikelniveau zijn verdere filters beschikbaar voor kleur, lengte en uitvoeringen. "Met deze nieuwe database kunnen bezoekers intuïtief en nog sneller vinden wat ze zoeken, en gemakkelijk het juiste profiel, de juiste accessoires of de juiste ondervloer vinden", zegt Lars Maier. Voor geregistreerde gebruikers, zoals vloerleggers en dealers, zijn verdere gegevens beschikbaar in het inloggedeelte. Hier worden prijslijsten opgeslagen en kan informatie voor dealers worden opgevraagd. Uiteraard voldoen de nieuwe websites aan alle huidige veiligheidsrichtsnoeren en voorschriften inzake gegevensbescherming.

Gepositioneerd voor de digitale toekomst

Met de nieuwe databank heeft Küberit een belangrijke stap in de toekomst gezet. Op middellange termijn zal een verbinding met BIM (Building Information Modelling) volgen en zullen ook de officiële partners van Küberit en Parkettfreund hun benodigde gegevens uit het PIM halen. Overeenkomstige uitvoerinterfaces zijn in voorbereiding. Bovendien zal de databank in de interne processen worden geïntegreerd, zodat de workflows en processen verder kunnen worden geoptimaliseerd.