Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»KERHOFS PARKET ZET IN OP DE NIEUWE MANIER VAN BUSINESS DOEN: VAN KWALITEIT IN PRODUCT TOT KWALITEIT IN AANPAK
donderdag, 02 maart 2023 13:55

KERHOFS PARKET ZET IN OP DE NIEUWE MANIER VAN BUSINESS DOEN: VAN KWALITEIT IN PRODUCT TOT KWALITEIT IN AANPAK

Parketfabrikant Kerkhofs Parket en Van Looveren Parket, specialist in het plaatsen van parketvloeren, sloegen de handen opnieuw in elkaar voor hun zoveelste project samen: nieuwbouw ASR in Dessel. In de high-end residentie met 60 assistentiewoningen vind je maar liefst 4.000 m2 parket van Kerkhofs terug. “Qua oppervlakte is dit het grootste project wat we gedaan hebben”, vertelt Jef Van der Jonckheid, medezaakvoerder bij Van Looveren Parket.

Kerkhofs parket groeit van klein familiebedrijf tot grote speler op de B2B-markt. De parketfabrikant- en groothandel in Peer maakt met zijn bijna 30 jaar ervaring het verschil in maatwerk, flexibiliteit en korte levertermijnen. Steeds met oog voor hoogkwalitatief vakmanschap.

4.000 m2 parket: een uitdaging
“Van Looveren Parket plaatst nieuwe parketvloeren en renoveert oude. De uitdaging? Hout is een levend product, daarom moeten de omstandigheden waarin de parket geplaatst wordt piekfijn in orde zijn zodat de parketvloer er tientallen jaren mooi bijligt. Hierbij houden we rekening met de ondergrond, temperatuur, luchtvochtigheid en het type hout. De uitdaging wordt nog groter als we spreken over een project van 4.000 m2, ons grootste project tot nu toe. Planning en afspraken zijn alles. Na een stipte levering van de eiken parketvloer van Kerkhofs Parket kunnen wij aan de slag.”

“Het grote voordeel van parketvloer is dat deze zich uitstekend leent voor renovatie.” – Jef

Massief halfsteensverband
“De bouwheer wou parket doorheen de volledige residentie, van de gangen tot de appartementen, vanwege de uitstraling. Want hout geeft warmte met de gewenste look als resultaat. Er werd gekozen voor een 8mm massief halfsteensverband, ook Engels verband genoemd. Daarnaast wilt de klant ook een vloer die duurzaam is met een mooie afwerking. Daar zorgen we voor met Loba 2K InvisibleProtect AT lak, een ultra-matte beschermlaag met een naturel kleur die het zicht geeft van onbehandeld hout. Naast het fijne lijnenspel in de motiefvloer als esthetisch hoogstandje, dachten we ook na op lange termijn. Het grote voordeel van deze parketvloer is dat deze zich uitstekend leent voor renovatie. Krijgt een assistentiewoning een nieuwe bewoner en is het tijd voor een opfrisbeurt? Geen probleem. De gekozen parketvloer, een 8mm massieve vloer, leent zich uitstekend voor het aanbrengen van een nieuwe afwerkingslaag en het dikwijls schuren zonder dat er breekwerken aan te pas komen. Afhankelijk van het type parket, is het zelfs mogelijk om de vloer meermaals te renoveren. Tenslotte is Eik een sterke en harde houtsoort, waardoor er minder snel oneffenheden gevormd worden. Eik scoort zowel met zijn lichte kleur, als op vlak van prijs-kwaliteit. Net zoals Kerkhofs Parket gekend staat om topkwaliteit tegen een eerlijke prijs.”

“Kerkhofs Parket is één van onze vaste partners in de parketwereld.” - Jef

Jarenlange samenwerking
“Wij werken al samen met Kerkhofs Parket zolang ik me kan herinneren. Onze samenwerking met Kerkhofs Parket is de laatste jaren gegroeid en ze zijn een van onze vaste partners geworden. Maar daarnaast is het ook gewoon heel leuk én vlot samenwerken. Ze zijn net zoals ons een familiebedrijf en dat merk je aan hun aanpak: goede communicatie en meedenken met de klant. Zo krijgen wij meestal Irène aan de lijn die ons verder helpt of hebben we contact met Willem Kerkhofs, een zaakvoerder die op alle gebieden betrokken is met zijn bedrijf.

Van productie tot leveringen, Willem weet er alles van.”

Trends in de parketwereld
“Patroonvloeren zijn en blijven populair. Zo kent Visgraat een sterke groei. Waar we enkele jaren geleden slechts 5 keer op één jaar visgraat plaatsten, doen we dat nu wekelijks. Kerkhofs Parket weet met zijn uitgebreid aanbod zoals Visgraat, Hongaarse Punt, Basket Weave en meer, de marktwensen te vervullen. Daarnaast moeten we de klant erop attent maken dat hout onderhevig is aan luchtvochtigheid, met het gevolg dat het hout kan krimpen. Vaak is er bij nieuwbouw sprake van een te droge luchtvochtigheid. Waarom? Een ventilatiesysteem zuigt droge lucht van buiten naar binnen en de nattere lucht van binnen gaat naar buiten toe. Sommige ventilatiesystemen zuigen echter te veel lucht af. Dat is niet alleen slecht voor het hout, maar ook voor onze gezondheid. Een ventilatiesysteem met een bevochtigingsintegratie is in volle ontwikkeling. Wens je massief parket in combinatie met vloerverwarming? Dat is perfect mogelijk, zolang het maar op de juiste manier geplaatst wordt.”

Tipje van de sluier: “We hebben samen al veel projecten doen slagen. Het stadhuis van Antwerpen is het neusje van de zalm. Elke zaal heeft een eigen patroon gekregen en dat maakt het uniek.” Binnenkort meer info.

Contact:
Kerkhofs Parket
Ambachtslaan 1013, 3990 Peer
T: +32 11 63 64 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.