Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Auer Metallprofile, de profielfabrikant uit het Saksische Aue, breidde ook in 2022 zijn assortiment uit.
vrijdag, 03 maart 2023 16:14

Auer Metallprofile, de profielfabrikant uit het Saksische Aue, breidde ook in 2022 zijn assortiment uit.

Als noviteit zetten de roestvaststaalspecialisten van Auer het succesvolle embossing noppensysteem over op een troffel-in roestvaststalen trapneus (523) met 2 rijen van 5 mm noppen voor het stuiken van 6 mm of 8 mm bekledingen.

De focus ligt vooral op het gesloten roestvrij stalen oppervlak en de daarmee gepaard gaande eenvoudige reiniging, evenals de slipweerstand van een roestvrij stalen trapneus. Een van de vele toepassingsgebieden van dit profiel is te zien bij desinfectie en andere chemisch problematische gebieden. Voor een hogere weerstand kan dit profiel ook worden uitgevoerd in roestvast staal V4A. Bijpassende zijkappen of andere hoogtes kunnen op verzoek worden geproduceerd.

Met de nieuwe ongegroefde 30x40 hoekprofielen beschikt u over flink wat nieuwe creatieve inrichtingsmogelijkheden voor een ruimte. Bij profielen van aluminium worden 2 mm, 2,5 mm, 3 mm en 5 mm bekledingen aan twee zijden tegen elkaar gelegd en blijft er een kleine sierrand over. Deze profielen zijn ook verkrijgbaar in een ingekeepte versie voor het buigen. Profielen van meer dan 40 cm kunnen ter plaatse worden gebogen. AMP buigt kleinere radiussen voor volgens een schets of sjabloon. Op verzoek kunnen ook fijn gelaste hoeken worden gemaakt.

In 2022 kreeg het LED-assortiment van Auer opnieuw een upgrade. Er werd een LED-verlichtingsstrip met 500 LED's per meter en bijgevolg continue verlichting toegevoegd.

Het vorige LED-assortiment omvat twee LED-trapneuzen en twee LED-plinten van 60x15 mm en 100x15 mm, voor directe en indirecte verlichting. Deze overtuigen niet enkel door hun functionele elegantie, maar ook door hun eenvoud en ruime kabelgoot, die een nauwkeurige en nette installatie mogelijk maakt. Het Auer-team biedt ook verschillende accessoires aan, individueel als componenten of, afhankelijk van het profiel, als een kant-en-klaar all-round te verschroeven, zorgeloos pakket. Deze LED-profielen kunnen naar keuze worden voorzien van uw eigen 8 mm brede LED-verlichtingsstrips of van de verlichtingsstrips van AMP. Naast een subtiele (10 LED/m) en gemiddelde verlichting (30 LED/m) omvat het LED-portfolio nu ook een LED-verlichtingsstrip met circa 500 LEDs per strekkende meter voor een zeer sterke, continue, niet-puntvormige verlichting. afhankelijk van de wensen van de klant en de verlichtingsvereisten.

Bij de 38 mm brede verbindingsprofielen is bovendien de kleur "roestvrij staal fijn verzoet" als actuele trendkleur aan het standaardkleurenpalet toegevoegd, zodat deze direct leverbaar is. Andere geanodiseerde kleuren zoals zwart, roestvrij staal, licht goud of poedercoating volgens RAL vormen geen uitdaging voor het Auer-team en kunnen op verzoek van de klant op een korte tijdsspanne voor elke hoeveelheid en elk aluminium profiel worden gerealiseerd.

Het huidige standaardprogramma omvat al meer dan 6.500 profielen voor wanden en vloeren, zoals trapneuzen, verbindingsprofielen, plinten, systeemprofielen, tegelscheidings- en dilatatievoegprofielen, trapstangen, alsmede inleg-, speciaal- en afsluitprofielen gemaakt uit aluminium, messing, PVC en roestvrij staal.

Al het andere wordt op verzoek van de klant vervaardigd: creatief - individueel - Auer Metallprofile!
Dit toont aan dat het Auer Metallprofile-team terecht zijn reputatie als ‘probleemoplosser‘ verdient, want of het nu gaat om speciale lengtesneden, klantspecifieke profielen, verstekzagen, profielbochten of een enorme selectie aan oppervlaktebehandelingen, telkens biedt Auer voor alles een oplossing.
Sinds het voorjaar van 2020 is dit dienstenpakket uitgebreid met een fiberlaserlasinstallatie. Als gevolg hiervan zijn lasproducten zodanig geoptimaliseerd dat sterkere en tegelijkertijd onopvallendere lasnaden met een hogere optische kwaliteit worden geproduceerd. Dit lasproces resulteert in een bijna onbeperkt aantal creatieve productideeën. Ook uit ecologisch oogpunt biedt het fiberlaserlassen enkele voordelen, zoals minder water- en elektriciteitsverbruik, minder fijn stof en, in sommige gevallen, minder materiaal door productvereenvoudiging. Bovendien is er minder thermische vervorming en dus minder nabewerking. Fijngelaste plinthoeken van aluminium en roestvrij staal, inschuifprofielen met neus en op de vloerhoogte afgestemde binnentraphoeken van roestvrij staal, alsmede matframes, maar ook niveauregelingshoeken en dubbele inschuifprofielen worden momenteel standaard vervaardigd. Daarnaast is er een groot aantal klantspecifieke profielen volgens schets.

Alle informatie over nieuwe producten vindt u terug op www.Auer-Metallprofile.de  of verkrijgt u op aanvraag, net als de nieuwe AMP-catalogi 2022.

Voor meer informatie, surf naar www.auer-metallprofile.de