Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»REMOFLOOR® REMMERY MODIFIED FLOOR
donderdag, 02 maart 2023 15:13

REMOFLOOR® REMMERY MODIFIED FLOOR

Populieren stammen voor productie middenlagen Populieren stammen voor productie middenlagen

Dit betreft meerlaagse parketvloeren bestaande uit 3 lagen ; een onderlaag uit populierenhout, een thermisch behandelde -dwarse- kern en een toplaag uit Frans eiken . Deze vloeren zijn uiterst stabiel in de breedte door de dwarse kern die niet uitzet noch krimpt = schotelen is niet mogelijk.

Het waarom :

Traditioneel meerlaags parket wordt voornamelijk gefabriceerd met een onderlaag in 12 of 15 mm in berkenmultiplex, voorzien van een eiken toplaag.
Het multiplex werd voornamelijk toegeleverd uit Rusland.
Echter in 2021 is dit in enkele maanden tijd meer dan verdubbeld in prijs en ook een trage toelevering zorgde voor vertragingen in de productie. Als reactie zijn wij beginnen zoeken naar een oplossing die ons onafhankelijk zou maken van deze buitenlandse leveranciers. Deze hebben we hierbij gevonden.

De voordelen voor het milieu :

REMOFLOOR® bestaat uit 3 lagen waarvan 2 uit populier, evenwaardig met berk, een onderlaag van 3,6 mm en een 8 mm dikke thermisch behandelde kern.
Populier is een snelgroeiende houtsoort die in overvloed voorkomt in België en door ons in grote hoeveelheden op stam wordt aangekocht, hierdoor elimineren wij reeds de transportkosten die aan het berken multiplex verbonden zijn, zijnde Rusland – België .
Ook is er geen bosinkrimping omdat deze populieren voornamelijk specifiek gekweekt zijn om te dienen als zaaghout, voor schaarste is dus geen gevaar, en het groeit bij wijze van spreken in onze achtertuin . Alles wordt gekapt, gezaagd, gedroogd en verwerkt op Belgische bodem.
Waar voor een multiplex minimum 8 lagen lijm nodig zijn , zijn voor een REMOFLOOR® vloerdeel amper 2 lagen voldoende voor eenzelfde stabiele vloer .
Het gehele proces van aankoop van de stammen tot het afwerken van de vloer gebeurt in eigen beheer, wij hebben alles in eigen handen en zijn onafhankelijk.

Door de huidige situatie in Rusland en Oekraine zijn er bijgevolg grote toeleveringsproblemen van Oost Europees eiken toplagen .
Ook dit vormt voor ons geen enkel probleem daar wij hebben vastgehouden aan het zelf verwerken van Frans eiken, dit wordt bij ons in Pittem vers verzaagd, gedroogd en gekalibreerd .

Voor het thermisch behandelen van de kern hebben wij zelf een installatie aangekocht zodat ook dit in eigen handen is, deze machine draait dag en nacht, de klok rond. Hiermee wordt ook REMOWOOD® geproduceerd, eiken , essen en populieren profielen voor buitengebruik zoals terrassen en gevels.
Vorig jaar werd ook de nieuwe productiehal van 1500 m2 in gebruik genomen.

De grootste uitdaging was het automatiseren van het productieproces, waar het ontwerpen van de machines door ons werd gedaan , werd ook grotendeels de constructie in onze eigen metaalwerkplaats uitgevoerd.

De kwaliteit van deze vloeren werd uitvoerig door ons, en onze klanten getest, reeds vele vierkante meters werden geleverd in Belgie, Nederland en Frankrijk.
Maar ook na het testen van stalenmateriaal vertrokken reeds 2 containers richting Amerika en is ook de eerste bestelling voor een Australische klant een feit.

Voor meer informatie bezoek ons op www.remmery.eu