Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Zuinig met de natuur en praktisch voor het dagelijks leven Lindura – een revolutie voor houten vloeren
donderdag, 02 maart 2023 14:11

Zuinig met de natuur en praktisch voor het dagelijks leven Lindura – een revolutie voor houten vloeren

Lindura is vanaf nu ook verkrijgbaar als visgraatformaat: Er zijn acht kleur beschikbaar (hier: eik classic greige 8931, ultramat gelakt). Lindura is vanaf nu ook verkrijgbaar als visgraatformaat: Er zijn acht kleur beschikbaar (hier: eik classic greige 8931, ultramat gelakt).

De compleet vernieuwde Lindura houten vloer van MEISTER pronkt met nieuwe technische functionaliteit en een nieuw uiterlijk, terwijl duurzaamheid, zuinigheid en dagelijks gebruik nog steeds centraal staan.

Het nieuwe Lindura-assortiment omvat 24 kasteelplanken (waarvan 12 natuurgeolied en 12 ultramat gelakt) en 8 ultramat gelakte varianten voor een visgraatverband. Alle plankformaten uit de vernieuwde collectie HD 400 (dekmaat 2200 x 270 mm en bij zes van de natuurgeoliede kleuren ook 2600 x 320 mm) zijn nu voorzien van randen met AquaStop-impregnering. Zo worden deze vloeren 24 h watervast en geschikt voor vochtige ruimtes. Alle oppervlakken – zowel ultramat gelakt als natuurgeolied – beschikken bovendien over een bewezen antibacteriële werking.

"Duratec Nature": bescherming tegen vlekken en krassen
Voor het nieuwe Lindura-assortiment wordt gebruik gemaakt van een speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak (Duratec Nature). Deze dringt tot diep in elke houtporie door en zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft, terwijl hij een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect en een hoge bestendigheid tegen microkrassen en slijtage verkrijgt.

Stabiel onder indrukken en duurzaam dankzij Wood Powder-technologie
Ook de voor het Lindura-assortiment zo kenmerkende Wood Powder is herzien en wat betreft kleur geoptimaliseerd. De uitstraling is nu helderder, waardoor een harmonischer samenspel met de houten oppervlakken ontstaat. Ook wordt hiermee een veel natuurlijker maar minder rustiek totaalplaatje gecreëerd. Door de de Wood Powder-technologie verkrijgt de vloer zijn extreme stabiliteit onder indrukken en een bijzondere optiek – waarbij het gebruik van grondstoffen ook nog eens optimaal is. In vergelijking met standaard lamelparket wordt voor het Lindura-oppervlak slechts 1/8 van ons waardevolle hout als grondstof gebruikt. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Ook op gebied van energiezuinigheid doet Lindura het goed. De vloer bereikt ook bij zwevende plaatsing op een warmwater-vloerverwarming een zeer lage warmtegeleidingsweerstand van slechts 0,084 m²K/W (in combinatie met de dempende onderlaag MEISTER-Silence 25 DB).

Nieuw visgraatformaat
Naast de twee kamerbrede kasteelplankformaten is Lindura voortaan ook verkrijgbaar als elegant visgraatformaat met een dekmaat van 700 x 140 mm. De acht oppervlakken met ultramatte lak zijn qua kleur perfect te combineren met de HD 400-collectie, maar kunnen ook goed individueel worden toegepast. De elegante visgraat-sortering "classic" levert een evenwichtig spel van kleuren en structuren op, terwijl het er tegelijkertijd sierlijk en natuurlijk uitziet. Als kliksysteem wordt er gebruik gemaakt van UniZip. Dit systeem heeft slechts een enkel type plank in plaats van A- en B-planken, en is daardoor eenvoudig in de omgang en laat minder reststukken over.