Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»MeisterParquet. longlife: parket voor het leven
donderdag, 25 mei 2023 09:31

MeisterParquet. longlife: parket voor het leven

Het nieuwe assortiment van MeisterParquet. longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe techni-sche functionaliteiten en assortimentbrede moderne en natuurlijke kleuren.

Vijf collecties, drie sorteringen, assortimentsbrede kleuren:
de nieuw Parquet-collectie van MEISTER biedt overzichtelijkheid zon-der in te boeten aan diversiteit. Met PD 450 (2400 x 255 mm) en PD 400 (2200 x 180 mm) kan worden gekozen uit twee collecties land-huisdelen. De visgraatcollectie PS 500 (formaat: 710 x 142 mm) en collectie korte planken PS 300 (1187 x 142 mm) zijn verkrijgbaar in acht ultramat gelakte kleurstellingen. Het assortiment wordt gecomple-teerd door de scheepsvloercollectie PC 200. In de collecties ligt de focus op eiken, maar ook essen-, beuken- en notenhout spelen een belangrijke rol in het assortiment.

De vijf moderne en natuurlijke kleurstellingen crèmewit, crème, pure, natuur en greige vinden we (naast een aantal collectiespecifieke kleu-ren) assortimentsbreed terug in de gezamenlijke collectie, waardoor vloeren in verschillende ruimten mooi op elkaar kunnen worden afge-stemd en ook het geven van advies hieromtrent en heel stuk eenvou-diger wordt.

Nieuwe ultramatte lak 'Duratec Nature'
Voor het nieuwe MeisterParquet. longlife-assortiment wordt gebruik gemaakt van de speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Dura-tec Nature. Deze dringt tot diep in elke houtporie door en zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft, terwijl een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect en een hoge bestendigheid tegen microkrassen en slijtage wordt gewaarborgd. Tegelijkertijd be-schikt Duratec Nature over een unieke ultramatte, open look, waar-door een aangename voelbare structuur ontstaat en de vloer zeer na-tuurlijk aanvoelt.

Alle parketvloeren beschikken over een natuurlijke antibacteriële top-laag zonder chemische additieven. Dankzij impregnering van de ran-den met AquaStop is MeisterParquet. longlife officieel vier uur water-vast (m.u.v. PS 500).

Technische voordelen van de HDF-tussenlaag
De technische structuur van MeisterParquet. longlife is onveranderd gebleven. Opnieuw heeft MEISTER gekozen voor een stabiele tussen-laag van HDF, die tal van voordelen met zich meebrengt, onder ande-re op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Voor een toplaag van edel hout is een dikte van 2,5 mm voldoende, omdat Longlife-parket een bijzonder goede indrukstabiliteit heeft en daardoor zeer duurzaam is. Dankzij de lage warmtegeleidingsweerstand is MeisterParquet. longlife zelfs bij zwevende plaatsing ideaal voor vloer-verwarming, omdat de warmte snel en zonder verlies in de ruimte wordt verspreid. Door het hogere eigengewicht dankzij het HDF zijn de planken bovendien bijzonder geluidsarm.