Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Lägler
vrijdag, 24 februari 2023 14:26

Lägler

De HUMMEL - een trouwe metgezel
1969

De eerste HUMMEL ziet het levenslicht in Frauenzimmern.
Meester-parketplaatser Frédéric Travailleur is een van de eersten om de revolutionaire bandschuurmachine te testen.
Het duurt niet lang voordat de HUMMEL hem overtuigt van zijn kwaliteiten.
Een paar dagen later verwelkomt Frédéric Travailleur de machine in zijn werktuigenpark. Vanaf dat moment vergezelt ze hem naar al zijn werven.

De machine doet haar werk betrouwbaar, schuurt onvermoeibaar dag na dag en laat hem nooit in de steek.
Prachtige houten oppervlakken ontstaan en dit tot vreugde van Frédéric en diens klanten. De HUMMEL blijkt een uitstekende investering te zijn! Het bedrijf floreert, niet in de laatste plaats dankzij de efficiëntie, kwaliteit en betrouwbaarheid van diens HUMMEL.

1994

25 jaar zijn verstreken en sindsdien werden tienduizenden vierkante meters houten vloeren geschuurd. Frédéric Travailleur heeft nu een kleinzoon, maar geen tanden meer! Hij geniet eindelijk van een welverdiend pensioen.
Diens zoon Eusebius, een echte Travailleur en al meer dan 15 jaar zijn rechterhand in het bedrijf, moet nu zonder hem verder. Zonder hem, maar niet zonder de HUMMEL!
De machine verloor dan wel wat van zijn glans in de loop der jaren en liep een paar krassen op, maar... ze functioneert nog steeds zoals op de eerste dag!
Frédéric liet zijn machine in de loop der jaren regelmatig onderhouden en bijwerken. Welk reserveonderdeel hij ook nodig had, het was altijd beschikbaar en werd snel door Lägler geleverd.

2019

De tijd vliegt! Vijftig jaar zijn verstreken sinds de HUMMEL in dienst genomen werd door de familie Travailleur.
Grootvader Frederic, de eerste metgezel van de HUMMEL, verliet ons een paar jaar geleden voorgoed. Ondanks een uiterst zorgzame echtgenote kon hij uiteindelijk helaas niet worden gerepareerd.

Maar... de HUMMEL is nog steeds in gebruik!
Omdat Eusebius de raadgevingen van zijn vader opvolgde en altijd voor de machine zorgde als ware het zijn oogappel.
Eusebius heeft dan wel nog al zijn tanden, maar zijn eens zo trotse bos haar is nu volledig verdwenen en maakte meer ruimte voor diens gezicht. Andere dingen worden belangrijker... Eusebius draagt de zaak over aan zijn zoon Henri.

2022

Het is zomer. Intussen runt Henri het familiebedrijf met al zijn passie. Vroeg in de ochtend begon hij al met de renovatie van een oude eiken vloer. Eusebius is vandaag ook van de partij. Want soms, als hij er zin in heeft, vergezelt hij Henri, een noeste werker, naar de werf. Hoewel hij al enkele jaren met pensioen is, kan hij niet helemaal zonder dit werk. Aan het eind van zijn werkdag keek hij altijd met plezier naar zijn voltooide werk: een geschuurde, geoliede of gelakte houten vloer, in al zijn schoonheid. Het was altijd een fantastisch gevoel. Goed gedaan!

Toen, net als nu, is de HUMMEL van opa Frederic van de partij. Net als de drie generaties van de familie Travailleur blijft zij... een trouwe werkgezel!

2044
...nog af te wachten!

Moraal van het verhaal

Een eventuele overeenkomst met echt bestaande mensen kwam er niet opzettelijk en berust op louter toeval.
Maar het verhaal is zeker al vele malen eerder verteld op dezelfde of zeer vergelijkbare wijze!
De aankoop van een HUMMEL is immers een levenslange aanschaf en overspant vaak zelfs meerdere levens, op voorwaarde dat de machine goed wordt onderhouden.

Het maakt niet uit hoe oud een HUMMEL is,
* ze kan bijna altijd gerepareerd worden!
* indien goed onderhouden, kan ze generaties lang meegaan!
* ze kan altijd technisch bijgewerkt worden!
* alle benodigde reserve-onderdelen zijn op voorraad en kunnen onmiddellijk geleverd worden!

In plaats van steeds kortere productcycli met onbeduidende aanpassingen, richtte Lägler zich van bij het prille begin op duurzame producten met een lange levensduur.

LÄGLER – Het beste nog beter maken!

Voor meer informatie kunt u ons bezoeken op www.laegler.de