Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Ecologische ondervloer voor legklare parketvloeren en laminaat
vrijdag, 24 februari 2023 15:02

Ecologische ondervloer voor legklare parketvloeren en laminaat

STEICOunderfloor

Ecologisch bouwen heeft ook betrekking op de vloer. En op wat eronder geplaatst wordt: ondervloeren en contactgeluidsisolatie. STEICO biedt hiervoor ecologisch hoogwaardige producten aan. En dit tegen een goede prijs-prestatie verhouding.

STEICOunderfloor is ideaal voor harde vloerbedekkingen met klikverbindingen: samengesteld parket en laminaat. De ondervloerplaten compenseren punctuele oneffenheden en voorkomen dat uitstekende hoeken en randen de vloerbedekking raken, overbelasten en optillen.
Aangezien STEICOunderfloor verkrijgbaar is in diktes 3, 4, 5 en 7 mm, is het mogelijk om in te spelen op hoogteverschillen van kamer tot kamer en een doorlopend vloeroppervlak te creëren zonder struikelgevaar. In de kamers waar de ondervloer geplaatst wordt, verandert het loopgeluid: het klinkt stiller, dieper en aangenamer. De vloer wint hierdoor aan kwaliteit. En in de kamers op de verdieping eronder wordt het contactgeluid tot 19 dB gedempt.

STEICOunderfloor is geschikt voor vloerverwarming. De hoge densiteit en druksterkte van 15 t/m² voorkomen bovendien dat de dunne klikvoegen van de vloerbedekking breken onder hoge belasting. Tegelijkertijd is de ondervloer echter dermate elastisch dat vallende voorwerpen worden gedempt en het oppervlak van de vloerbedekking grotendeels onbeschadigd blijft.
STEICOunderfloor is in meerdere opzichten ecologisch: de houtvezels binden CO2. Het hout dat bij de productie gebruikt wordt, is - net als het hout van alle STEICO-producten - volledig afkomstig uit duurzaam beheerde bossen met FSC- of PEFC-certificering. Het“ Institut für Baubiologie Rosenheim“ (IBR) heeft de platen aan een uitgebreid onderzoek onderworpen en ze vanuit bouwbiologisch oogpunt als „onschadelijk“ geclassificeerd en aanbevolen.

Voor meer informatie bezoek ons op www.steico.com 

Over STEICO

De STEICO Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt ecologische bouwproducten op basis van hernieuwbare grondstoffen. De Europese marktleider in het segment houtvezelisolatie positioneert zich ook als innovatieve systeemaanbieder voor de ecologische woningbouw. Uniek in de branche is het geïntegreerde STEICO-bouwsysteem, waarbij isolatiematerialen en constructieve bouwelementen elkaar perfect aanvullen. De duurzame producten van milieuvriendelijke grondstoffen worden gebruikt bij nieuwbouw en bij renovatie van daken, muren, plafonds, vloeren en gevels en maken de bouw mogelijk van toekomstgerichte, gezonde gebouwen met een bijzonder hoge woonkwaliteit. STEICO producten beschermen de woningen tegen koude, warmte en geluid en verbeteren de energie-efficiëntie van gebouwen.
www.steico.com 

Meer in deze categorie: « Lägler John Rietveldt (CEO i4F) »