Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Aspecta organiseerde event
vrijdag, 24 februari 2023 14:16

Aspecta organiseerde event

Diverse ingrepen en investeringen leiden naar een groenere toekomst
Op dinsdag 11 oktober organiseerde Aspecta een event waarop de redactie van Floor Forum niet mocht ontbreken. Onder het motto ‘A Spectacular Future - Unfolding the Ease’ – vrij vertaald: ‘Een spectaculaire toekomst, vereenvoudiging van collecties’- werd tijdens diverse presentaties bekeken hoe de toekomst van Aspecta eruit moet zien en welke weg het bedrijf daarvoor wil bewandelen. Het event vond plaats in het Van der Valk-hotel in het Nederlandse Sassenheim, nabij Leiden.

Aspecta maakt deel uit van HMTX Industries, een bevloeringsbedrijf met hoofdkwartier in het Amerikaanse Norwalk en leider in de productie van LVT. Binnen HMTX Industries richt Aspecta (met hoofdkwartier in het Nederlandse Oud Gastel) zich als high-end contractmerk met name op architecten en designers.
Wat we vooral onthouden, is hoe zwaar er wordt ingezet op een groenere toekomst en hoe men dat via concrete maatregelen wil waarmaken. Specifiek voor Aspecta BV vernamen we hoe het samen met Vertex opgaat in de nieuwe sales divisie HMTX Global. Er werd uitgelegd wat dit betekent in de praktijk en welke investeringen er gepland staan.

Concrete ingrepen voor groenere toekomst
Bij haar inspanning naar een groenere toekomst focust HMTX Industries op twee centrale doelstellingen. Enerzijds wil men de koolstofuitstoot met 50% verminderen tegen 2030 en anderzijds streeft men ernaar koolstofneutraal te zijn in 2035. Men zal dit bereiken op twee manieren. Aan de ene kant wordt de operationele koolstofuitstoot aangepakt (dus de emissies van onder meer gebouwen, nutsvoorzieningen, vervoer,…) en aan de andere kant zal men ook de ingebedde koolstof (de hoeveelheid koolstof die er in de gefabriceerde producten steekt tijdens hun levenscyclus) verminderen. Bij dat laatste betekent dit, bijvoorbeeld, dat er actief gezocht wordt naar de formulering van nieuwe en innovatieve producten of het wijzigen van bestaande specificaties en formules van gebruikte grondstoffen.

Deze aanpak wordt perfect geïllustreerd door de bouw van het nieuwe algemene hoofdkwartier, ‘The house Up on the Hill’, in Norwalk. Dit wordt een 2.400 m² groot kantoor- en ervaringscentrum dat focust op duurzaamheid en milieu. Het wordt het groenste gebouw in Connecticut, waarbij de structuur zelf zal instaan voor 105% van de eigen energievereisten.

HMTX Global: Aspecta en Vertex
Op 1 oktober voegde HMTX Industries zijn Aspecta BV en Vertex go-to market strategieën samen in de nieuwe divisie HMTX Global. Wat dit betekent is dat voortaan alle merken en Private label-oplossingen gelijk gepromoot worden door de verkoop- en marketingteams. Er wordt dus komaf gemaakt met de huidige afzonderlijke merken, verkoopstrategieën en marktactiviteiten.
Dit samengaan moet de verschillende business units en mensen verenigen door samenwerking en een gevoel van familie. Wel zal de HMTX Global verkoopafdeling zich blijven richten op de commercialisering van haar Aspecta- en Allure-merken en op het aanbieden van haar Private label-oplossingen. De winst is duidelijk: er ontstaan aanzienlijke efficiëntieverbeteringen in organisatorische en wereldwijde supply chain-operaties en de communicatie vereenvoudigt. Bovendien zal de nieuwe verkoopstructuur het bedrijf in staat stellen de geplande groeidoelstellingen te bereiken.

Investeringen
Op het vlak van investeringen staan zowel HMTX Industries als HMTX Global eveneens niet stil. HMTX Industries opent twee nieuwe LVT-fabrieken in de VS. Daar zullen de ISOCORE Click en de Rigid Click-vloeren worden geproduceerd. Daarnaast tekende HMTX Industries een nieuwe i4F digitale druk licentie en kocht het de Hymmen JUPITER digitale druklijn omdat het voor de nieuwe innovatieve verantwoorde vloerproducten overgaat op digitaal printen.
HMTX Global, verhuist eind 2022 naar een volledig nieuw magazijn in Roosendaal. Dit moet de toekomstige groei van het bedrijf beter faciliteren, het serviceniveau verder optimaliseren en de algehele toeleveringsketen stroomlijnen.

Tot slot geven we nog een in het oog springende nieuwe ontwikkeling mee. HMTX Industries ontwikkelde de SRP (Non-Chloride) bevloering. Het plan is om dit SRP-product in 2023 op de markt te lanceren.

Meer informatie vindt u op www.aspectaflooring.com