Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»"Perfecte oplossingen voor binnen en buiten”
vrijdag, 24 februari 2023 13:45

"Perfecte oplossingen voor binnen en buiten”

Om van de douche een plaats van absoluut comfort te maken, ontwikkelde en patenteerde Progress Profiles het PROSHOWER SYSTEM. Dit systeem is beschikbaar in twee versies, LINEAR of CENTRAL, en bestaat uit verschillende elementen, te beginnen met het PROSHOWER PANEL. Dit is uitgerust met een centimetrisch rooster dat het snijden vergemakkelijkt en een maximale precisie garandeert.

Het garandeert tevens een perfecte helling nadat de keramische bekleding is aangebracht. De kit voor de installateur omvat ook het PROFOIL waterdichtingsmembraan en een terugwinbare afvoer: de meest recente is de PROSHOWER BASE L PRO, met een 360° verstelbare en gemakkelijk controleerbare afvoer en een dubbele interne helling (lengte en breedte) die voor de juiste waterstroom zorgt. Om een vleugje design toe te voegen, creëerde het Italiaanse bedrijf ook PROSHELF en PROSHELF DESIGN. Dit zijn driehoekige of rechthoekige planken, die zijn ontworpen als comfortabele en ruime dragers voor badkamerproducten. PROSHELF is gemaakt van roestvrij staal en kan worden betegeld en gemonteerd tijdens de installatie van de vloerbedekking. Er ontstaat een perfect doorlopend resultaat, terwijl het slanke profiel van PROSHELF DESIGN het minimalistische en hedendaagse design versterkt.

Een comfortabele badkamer moet garant staan voor unieke momenten van ontspanning, met het oog op energiebesparing. Hier geldt dus net hetzelfde als voor de woonkamer of de keuken. Daarom ontwikkelde Progress Profiles het PRODESO HEAT GRIP SYSTEM. Dit is een revolutionair elektrisch verwarmingssysteem voor vloeren en bekledingen, dat binnen enkele minuten alleen daar warmte levert waar het nodig is. Het systeem bestaat uit twee elementen, Prodeso Heat Grip Membrane en Prodeso Heat Grip Cable. Het polyethyleen membraan, met ontkoppelings-, afdichtings- en dampbeheersingseigenschappen, is 8,5 mm dik en heeft een niet-geweven polypropyleenweefsel dat aan de achterzijde thermisch is gelast. De structuur van het membraan maakt een perfecte bevestiging van de verwarmingskabel mogelijk en er werden voorgevormde reliëfs ontworpen om de verwarmingskabel alleen daar waar nodig gemakkelijk vast te houden. De Prodeso Heat Grip kabel, met een diameter van 6,5 mm, wordt geleverd met talrijke weerstanden in parallel circuit die, indien beschadigd, de verwarmingstransmissie van het gehele systeem niet onderbreken. Dankzij de Prodeso Heat Grip thermostaat is het mogelijk om alle instellingen en de kalender aan te passen met een app op Android- of Apple-toestellen als afstandsbediening. De digitale thermostaat optimaliseert het welzijn en bespaart geld door lagere energiekosten.

Om buitenruimtes snel en veilig te renoveren, ontwikkelde Progress Profiles het PROSUPPORT TUBE SYSTEM, waarmee snel en gemakkelijk zwevende vloeren kunnen worden gecreëerd zonder de onderliggende vloeren te slopen of te verwijderen. Het modulaire systeem bestaat uit een basis, een huls, een schroef, twee koppen en een set buizen om de gewenste hoogte te bereiken. De mogelijkheid van zelfnivellerende of vaste installatie vereenvoudigt de installatie en maakt deze praktisch en intuïtief. Als de schroef wordt ingedraaid met het holle deel naar boven, is de kop zelfnivellerend. Door het draaien van de schroef met 180 graden wordt de kop gefixeerd. Deze oplossing is perfect voor het verhogen van zwevende vloeren van 29 tot 1.000 mm hoog dankzij de verstelbare hoogtebuizen, voor volledig maatwerk. Om de perfecte stabiliteit en stevigheid van zwevende vloeren te garanderen, patenteerde Progress Profiles ook het PRORAIL SYSTEM. Dit bestaat uit verschillende elementen en maakt een snelle installatie mogelijk van keramische, marmeren, houten, WPC- of composiettegels van elk formaat. Voor de professionele installatie van grootformaat buitenvloeren biedt het Italiaanse bedrijf PRODESO® DRAIN 8 SYSTEM. Dit omvat een gepatenteerd waterdichtings-, drainage- en ontkoppelingsmembraan met een dikte van 8 mm en 5 lagen. Het reliëf van de polyethyleenplaat creëert een ‘luchtkamer’ onder de bestrating die het water dat eronder sijpelt afvoert, de lijm helpt snel te drogen en de opkomst van triacetaten vermindert, waardoor uitbloeiingen in de voegen worden voorkomen. Dankzij deze reden kan PRODESO® DRAIN 8 zelfs op niet perfect droge dekvloeren worden geïnstalleerd, waardoor het zelfs geschikt is voor schijnbaar ingewikkeldere renovaties. Het systeem wordt aangevuld met een elastische strook van polyethyleen en polypropyleen en een waterdichte tweecomponentenlijm om het werk van de installateurs te vergemakkelijken. Om de geschiktheid van structuren voor buitenruimtes te waarborgen en ernstige schade aan oppervlakken die voortdurend aan regen en weer worden blootgesteld te voorkomen, biedt Progress Profiles een breed assortiment perimeterprofielen. Het nieuwste gepatenteerde model heet PROTERRACE DOUBLE DRIP. In combinatie met PRODESO® DRAIN 8 SYSTEM is deze oplossing perfect voor de bescherming van de kopse kanten van de tegels en de omtrek van terrassen, balkons en veranda's. Daarom is hij voorzien van een verticale wand en een tweede verticaal deel, om twee afvoergaten te hebben die het water laten wegstromen, mocht de kit tussen de rand van de tegel en het profiel loslaten. PROTERRACE DOUBLE DRIP is gemaakt van gelakt aluminium en kan worden aangevraagd met een reliëf- of halfglanzende afwerking. Er zijn tevens verschillende kleuren, van wit tot grijs, beige tot donkerbruin of Corten, om een perfecte continuïteit met het interieur te creëren.

Surf voor meer informatie naar www.progressprofiles.com