Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Auer Metallprofile 2023
woensdag, 22 februari 2023 17:57

Auer Metallprofile 2023

Auer Metallprofile GmbH heeft zich toegelegd op de productie van metalen, aluminium, messing en roestvrij stalen profielen voor vloeren en wanden. Bijzonder belangrijk is het gebruik van uiterst hoogwaardige en slijtvaste materialen, het resultaat is kwaliteit voor de veeleisende vakman!

Door de constante ontwikkeling en fabricage van nieuwe producten, investeringen in machines en nieuwe productiecapaciteiten kan Auer Metallprofile steeds beter aan de wensen van haar klanten voldoen en een zelfs nog groter repertoire aan diensten aanbieden.

Het assortiment omvat momenteel meer dan 6500 producten uit aluminium, messing, PVC en roestvrij staal voor binnen en buiten, waaronder een grote keuze aan trapneuzen, overgangsprofielen, plinten, twee- en driedelige systeemprofielen, tegelscheidings- en dilatatievoegprofielen, traproedes, insteek-, helling- en speciale profielen. Dit alles is bestemd voor de verschillende soorten vloeren, zoals laminaat, parket, tapijt, tegels en LVT/designvloeren. Er is ook een assortiment fotoluminescente en LED-verlichte producten, evenals een grote selectie accessoires.

Als toevoeging aan de catalogus vervaardigt AMP als probleemoplosser profielen op aanvraag en biedt het ook een groot aantal diensten aan. Denk dan aan zaken als productie op eindmaat, verstekzagen, speciale boorpatronen, productie van andere kleuren en oppervlakken (geanodiseerd, RAL-poedercoating, geëmailleerd, verguld, gebrand, gematteerd, gepolijst, ...), profielbochten volgens radius of sjabloon en nog veel meer, want ook individuele constructiesituaties en klantenwensen vragen om flexibele profieloplossingen. Naast een laserstansnippelcenter omvat het machinepark van de profielfabrikant sinds kort ook een laserlasinstallatie om bestaande producten te optimaliseren en nieuwe mogelijk te maken.

Het nieuwe jaar 2023 begint met nieuwe energie en dat geldt ook voor Auer Metallprofile. De profielfabrikant voerde voor 2023 opnieuw een aantal innovaties door. Om de keuze aan designbekledingsprofielen te vergroten, biedt het Auer-team het tegelscheidingsprofiel met brede steunpoot (518) nu niet meer alleen voor 3 mm bekledingen aan, maar ook voor 2,5 mm bekledingshoogtes. Dit profiel kan op de vloer als randvoegafdekking of als plint voor bevestiging aan de wand worden gebruikt.

In de lente komt er een nieuwe versie van de populaire AMP-standaard monsterkoffer. Een breed assortiment hoogwaardige profielen voor dagelijks gebruik, maar ook zeldzame speciale profielen en de belangrijkste profielinnovaties voor 2023 worden in de koffer overzichtelijk aan de klanten gepresenteerd.

Het vroegere assortiment oprijprofielen van 2 mm, 3 mm, 5 mm en 8 mm wordt in 2023 uitgebreid met hoogtes van 10 mm, 15 mm en 22 mm. Tegelijkertijd worden passende accessoires zoals rechte verbindingsstukken, 90°-hoekverbinders en flexibele hoekverbinders toegevoegd, en dit voor de professionele aanleg van opritten, tussenvloeren, beursstands en platforms.

Enerzijds werd een 20 mm breed en 3 mm dik, onopvallend maar stabiel brugovergangsprofiel van aluminium ontworpen, dat in de kleuren zilver en edelstaal met een fijne afwerking verkrijgbaar is. Andere kleuren (geanodiseerd, geëmailleerd of met RAL-poedercoating) zijn uiteraard op aanvraag verkrijgbaar, zoals altijd het geval is bij Auer.

Anderzijds is zwart geanodiseerd nu toegevoegd als standaardkleur voor de 10 mm en 18 mm hoekprofielen, alsook de 28 mm en 38 mm overgangsprofielen, waardoor deze kleur voor deze artikelen onmiddellijk beschikbaar is. Hoewel zwart geanodiseerde profielen bij AMP al zo'n 20 jaar sporadisch op aanvraag binnen enkele dagen worden geproduceerd, is zwart nog niet als standaardkleur in het catalogusassortiment opgenomen, omdat de duurzame productie-instelling niet te veel materiaal star wil binden. Vanwege de aanhoudende populariteit is deze kleur nu aan geselecteerde producten toegevoegd om het klantenvoordeel op het gebied van snelheid in dit opzicht verder te vergroten.

De wensen van de klanten staan bij Auer Metallprofile altijd centraal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er nu een hele serie gladde inlegprofielen, zonder groeven op het loopvlak, is gelanceerd om nog meer creatieve legsituaties recht te doen. In detail gaat het om de aluminium inlegprofielen van 3 mm, 5 mm, 8,5 mm en 15,5 mm, alsmede aluminium inlegprofielen met een neus van 7 mm in de inschuifhoogtes 3 mm en 5 mm. Deze zijn nu verkrijgbaar in zilver en de kleur roestvrij staal geanodiseerd.

Alles wat nieuw is voor 2023 is te vinden op www.Auer-Metallprofile.de of is verkrijgbaar op aanvraag.

Meer informatie nodig? Surf dan naar www.auer-metallprofile.de