Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Gitty Gommers (Directeur marketing HMTX Global)
donderdag, 28 september 2023 05:27

Gitty Gommers (Directeur marketing HMTX Global)

Dossier "Aanbieders van Hongaarse punt en visgraat in laminaat, vinyl, PVC en LVT"

Floor Forum nr 164, september 2023

"Een verschuiving van visgraat naar chevron en een trend naar een nieuwe kleurkeuze"
Eerder presenteerden we al hoe Aspecta BV sinds dit jaar een volledig nieuwe identiteit kreeg, fuseerde met Vertex Floors en nu deel uitmaakt van de nieuwe verkoopdivisie van HMTX Global. HMTX Global biedt hoogwaardige, duurzame LVT vloerbekledingen met uitstekende oppervlaktestructuren, superieur design en authentieke kleuren. Het presenteert drie nieuwe en exclusieve vloerbekledingscollecties - Essentials, Excellence en Contours - waarvan Contours een breed scala aan speciale vloerbekledingspatronen biedt, zoals visgraat en chevron.

Contours en speciale 'Shapes
Gitty Gommers, directeur marketing bij HMTX Global, legt uit hoe Aspecta met haar collecties inspeelt op de speciale formaten en licht toe hoe haar bedrijf de markt zogenaamde speciale 'Shapes' biedt. Mevrouw Gommers richt zich vooral op Contours, omdat dit de collectie voor het hoogste segment van de markt is die speciale patronen bevat. Ze biedt LVT-vloerbekleding in iconische lay-outpatronen zoals chevron, visgraat en ‘basket weave’ in verschillende plankformaten. Het doet dit als een robuuste Glue Down 55 of state-of-the-art ISOCORE Click 55 vloerbekleding, die geschikt is voor zwaar commercieel gebruik.

"In 2018 brachten we ons eerste, kleine assortiment visgraat op de markt. We deden dit omdat we een behoefte in de markt voelden van de oude stijl die terugkwam en begonnen met een click en dryback", legt Gitty Gommers uit. "We voelden al snel hoe mensen het oppikten en leuk vonden. Nu zijn er speciale patronen op de markt en is het gebruikelijk om dryback en click te hebben in wat wij Shapes noemen."

"In de loop der jaren werd duidelijk dat er behoefte was aan andere formaten en dat er een tendens was om naar grotere planken te gaan. Daarom brachten we in 2020 de collectie Contours op de markt, met een volledig boek van alleen Shapes, en met click en in grotere formaten."

Veranderingen in de markt
Mevrouw Gommers vertelt hoe Aspecta op basis van Contours merkte dat niet alles geschikt was voor architecten en ontwerpers wereldwijd. Ze ziet hoe de markt in korte tijd specifiek is veranderd: "Kozen mensen in 2018 nog voor een visgraatpatroon, nu opteren ze voor chevron. Deze verschuiving was al duidelijk tijdens de pandemie. De laatste trend die we oppikken zit in de kleuren die klanten kiezen. In het begin was er een voorkeur voor lichte producten met een whitewashed glans, maar nu evolueren we naar donkerdere glans, zowel in visgraat als chevron."

"Contours werd al in 2020 geïntroduceerd en die materialen werden op de markt gebracht, met hun introductie op Domotex 2023. De ontvangst is ongelooflijk, deze speciale patronen vormen een derde van ons volledige portfolio, zowel in kleine als grote maten."

Vermindering van het aantal SKU's + groenere toekomst
Natuurlijk willen we weten waarom dit zo'n groot succes is. Mevrouw Gommers wijst erop dat het om meer gaat dan enkel een heleboel speciale producten die de concurrentie niet heeft. Het is ook het resultaat van het terugbrengen van het aantal SKU's en het bieden van een duidelijke keuze aan de klant.

"Het was de juiste keuze om een einde te maken aan de voorheen afzonderlijke merken, verkoopstrategieën en marktactiviteiten. Nu krijgen de klanten een veel duidelijker beeld van wat er beschikbaar is", horen we. "Sinds de oprichting van HMTX Global in 2014 werden er jaarlijks nieuwe assortimenten gecreëerd en dit groeide enorm, tot 580 SKU's. We brachten dit terug naar 260 SKU's, waardoor het overzicht een stuk beter is. Tegelijkertijd fristen we het assortiment op en maakten we het meer eigentijds."

"Daarnaast wil ik benadrukken hoe HMTX Industries zich tegelijkertijd heel bewust is van het feit dat we moeten streven naar een groenere toekomst. Daarom zetten we de spotlichten op twee centrale doelstellingen: aan de ene kant willen we onze CO2-uitstoot met 50% verminderen in 2030 en aan de andere kant gaan we voor totale CO2-neutraliteit in 2035. Om deze doelen te bereiken investeren zowel HMTX Industries als HMTX Global fors. HMTX Industries opende twee nieuwe LVT fabrieken in de VS, in Pittston en Texas, terwijl HMTX Global in Nederland is verhuisd naar een totaal nieuw magazijn in Roosendaal. Daar hebben we ook een compleet nieuwe showroom waar klanten in een boutique-achtige setting getuige zijn van de uitstraling van onze producten."