Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Robert Siewes (Egger Benelux, sales manager vloeren)
donderdag, 28 september 2023 05:19

Robert Siewes (Egger Benelux, sales manager vloeren)

Dossier "Aanbieders van Hongaarse punt en visgraat in laminaat, vinyl, PVC en LVT"

Floor Forum nr 164, september 2023

“Aqua CLIC it! speelt in op de residentiële markt, die andere oplossingen vroeg”
Als het gaat over diverse formaten, dan is het aanbod alom enorm. Zo ook bij Egger, dat vloerproducten levert voor flink wat private en publieke toepassingen. Of het nu gaat om keukens, badkamers, kantoren, woon- en slaapkamers,… telkens houdt men daarbij vast aan de bedrijfsslogan ‘More from wood’. Dit betekent dat Egger naast producten voor de meubel- en interieurbouw ook laminaat-, kurk- en designvloeren en bouwmaterialen op basis van hout levert.

Waar Egger al jaren zwaar op inzet is de waterbestendigheid van zijn vloeren, zo ook in zijn vloeren met speciale patronen. Enkele maanden geleden pas lanceerde het een nieuwe variant waterbestendige laminaatvloer, onder de naam Aqua CLIC it!, waar we verder op in moeten gaan. Deze vloer heeft een zwelbescherming aan de randen, in combinatie met een waterbestendig oppervlak en de Quellstop houtkernplaat. Zo wordt het binnendringen van water 24 uur lang verhinderd. Hij sluit aan bij de eerder gelanceerde waterbestendige vloeren Aqua+ en Design GreenTec, die allebei 72 uur waterbestendigheid halen.

Waarom uitpakken met een variant met ‘slechts’ 24 uur waterbestendigheid? Het klinkt onlogisch, maar dat is het absoluut niet. Uit het antwoord dat we krijgen van Robert Siewes, sales manager vloeren bij Egger Benelux, wordt duidelijk dat de uitbreiding met een kortere gegarandeerde waterbestendigheid vooral gekoppeld kan worden aan de grotere vraag naar waterbestendige vloeren voor huishoudelijk gebruik in een bredere prijsrange. Het stoerdere werk is in veel omgevingen niet echt nodig en dus moest er een alternatief aangeboden worden voor (hoofdzakelijk) de residentiële markt.

Introductie Aqua CLIC it!
“Aqua CLIC it! krijgt met zijn 24 uur waterbestendigheid een andere positie op de markt”, legt de heer Siewes uit. “Als vocht een tijdje blijft liggen, er intensief moet worden gereinigd of de vloer tegen een stootje moet kunnen, zoals bij een hotel met een receptieruimte, opteer je eerder voor Aqua+ of Design GreenTec. Die zijn zeer robuust en allebei klasse 33. Aqua CLIC it! is meer bestemd voor huishoudelijk, dagelijks gebruik. De reden van de lancering van Aqua CLIC it! ligt bij het attractiever, en dus betaalbaarder maken van waterbestendige vloeren, zodat het voor meer mensen haalbaar wordt. Wil je bijvoorbeeld laminaat toch in een badkamer leggen, dan kan je aanvullend opteren voor Aqua+.”

“Het 72 uur waterbestendige Aqua+ bleek voor een deel van de gemiddelde consumenten buiten het budget te vallen. Met Aqua Clic it! zijn de prijzen veel bereikbaarder en kunnen we beter rekening houden met de onderkant van de markt, waar ook de vraag naar oplossingen in het waterbestendige bereik speelt. Die oplossing is er nu en onze verwachting is dat dit Aqua CLIC it! de standaardvloer zal worden voor de toekomst, vooral bij intensief huishoudelijk gebruik en mogelijk licht commercieel gebruik. Gaat het om echt veeleisende omgevingen, dan kan de klant kiezen voor Aqua+ en/of Design GreenTec.”

Patroonvloeren blijven hip
In dit dossier hebben we het over Hongaars punt en visgraat. Op dit vlak beschikt Egger over twee productcategorieën: laminaat en Design GreenTec, de duurzame tegenhanger van de PVC-vloeren. Bij Egger merkt men hoe de vraag naar Hongaars punt en visgraat hoog is.
“Dit is echt een trend en wij verwachten dat het zijn marktaantrekkelijkheid zal blijven behouden”, gaat Robert Siewes verder. “Ons aanbod hierin is niet groot, maar is toch belangrijk omdat we ons richten op het aanbieden van een zo breed mogelijk assortiment. Dat betekent ook dat we in de toekomst hier en daar nog wel een nieuwe variant kunnen ontwikkelen.”

“Wij zien dat er meer en meer varianten op het patroon van onder andere de visgraat komen. Populair zijn zaken als Versailles-panelen, kasteelvloeren, vierkanten en blokken. Speciale patronen lijken mij een blijver, zolang ze maar niet té aanwezig zijn in een ruimte en ze niet alle aandacht naar zich toe trekken. Ik geef aanvullend nog mee dat we Hongaars punt maken op onze kingsize planken laminaat. In één enkel pak steken zes planken, drie links en drie rechts, waardoor het plaatsen vergemakkelijkt wordt.”

Trend Selection
Wil je meer informatie over het Egger decorconcept, surf dan even naar de website. Daar wordt het Egger decorconcept Trend Selection van naaldje tot draadje uitgelegd. Je merkt er meteen hoeveel mogelijkheden en decors aangeboden worden: www.egger.com/trendselection.