Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Pieter-Jan Dendooven (CSO Lamett Europe)
donderdag, 25 mei 2023 15:05

Pieter-Jan Dendooven (CSO Lamett Europe)

Nabeschouwing BAU München (D)

Floor Forum nr 162, mei 2023

“Onze beste BAU ooit, in 2025 zijn we vast en zeker opnieuw present”
Voor Lamett was deze laatste editie van BAU nog specialer dan voorgaande jaren: niet enkel bestaat het bedrijf inmiddels 15 jaar, maar bijkomend werd het voorbije halfjaar de corporate branding grondig herzien en gemoderniseerd. Dit resulteerde in een nieuw logo, een 96 pagina’s tellende parketbrochure en een fonkelnieuwe website. Deze re-branding zorgde ervoor dat men reikhalzend uitkeek naar de reacties van de buitenwereld. Dit bovendien op een nieuwe locatie centraal in hal 6.

De reactie van CSO Pieter-Jan Dendooven kan kort en krachtig samengevat worden: dé beste editie van Bau ooit voor Lamett, alle verwachtingen werden ruimschoots overstegen.

“Het was elke dag alle hens aan dek, en dat niet enkel tijdens de beurs, maar ook ervoor en zeker nu na de beurs”, reageert Pieter-Jan Dendooven. “We namen al een aantal keren deel aan BAU maar stonden steeds op een mindere locatie in hal 5. Nu konden we intekenen op een centrale plaats in hal 6 en dat was duidelijk een uitstekende zet. Door in de buurt van complementerende, belangrijke spelers te staan, creëerden we een synergie die een uitstekende kans bood om onze nieuwe branding en producten voor te stellen. Overigens werd BAU steeds als mijlpaal gezien in de creatie van onze nieuwe tools zoals de brochure en de website”.

Stand met diverse zones
Lamett heeft een reputatie van knappe beursstanden hoog te houden. Er werd ook deze keer duidelijk flink geïnvesteerd in de inrichting van de stand. In vier zones kon de bezoeker Lamett ontdekken. In de Wood & Stone-zone werd de Stelvio-collectie getoond. Daarnaast stonden de schijnwerpers ook op de Nakuru-collectie, die we in een eerder nummer al eens voorstelden. Uiteraard konden de parketcollecties niet ontbreken en was er op de stand ruimschoots plaats om in overleg te gaan en iets te drinken met de bezoeker.

“Absolute blikvanger bleek Wood&Stone, een eik fineervloer met SPC-drager. Die combineert een echte houten toplaag van 1 millimeter met een eenvoudig te plaatsen clickvloer van 7 millimeter, ideaal voor renovatie en 24 uur waterbestendig. De rustieke fineer toplaag met matte vernis en zichtbare knopen resulteert in een authentieke look”, legt de CSO van Lamett uit.

“Onder Wood & Stone werd de ‘Stelvio’ collectie gecreëerd, bestaande uit 4 hedendaagse kleuren”.

“Daarnaast was de belangstelling bijzonder groot voor onze nieuwe Nakuru collectie, niet verwonderlijk gezien akoestiek een belangrijk bouwthema is geworden. Dit product is de enige SPC-vloer in de markt die zonder extra ondervloer erin slaagt om inzake transitiegeluid te voldoen aan de 21dB ΔLw / 10 dB Δllin, en bijkomend een reflectiegeluid reductie garandeert van maar liefst 81 procent. De innovatieve vinylplanken bestaan uit lagen van verschillende materialen die telkens een andere geluidsfrequentie blokkeren. Op de stand werd een experience corner voorzien waar bezoekers de akoestische performantie konden ervaren.”

Uitstraling BAU veel internationaler
Wanneer we verder polsen naar de algemene indruk van de beurs, blikt Pieter-Jan Dendooven erg enthousiast terug: “Deze editie was met zekerheid dé beste BAU ooit; niet alleen qua bezoekfrequentie maar eveneens qua beleving en uitstraling van de collega-exposanten. Voorheen hadden we steeds het gevoel dat BAU eerder een nationale beurs was, terwijl nu quasi alle internationale spelers van de partij waren. Wij zagen mensen uit alle uithoeken van Europa en ver daarbuiten. Voor mij is het duidelijk: het belang van BAU zal in de toekomst alleen maar groter worden, onze deelname voor 2025 staat trouwens al vast!”

April was aanwervingsmaand
Tijdens het gesprek wordt verder duidelijk dat Lamett bijzonder ambitieus blijft en dat er tijdens de maand april internationaal maar liefst drie nieuwe mensen zijn bijgekomen. De meest in het oog springende daarvan is Berry Veldmans die eind april als Commercieel Directeur Nederland aan de slag ging. Met Veldmans haalde Lamett een voormalig commercieel directeur

Nederland van Quick-Step in huis.
Pieter-Jan Dendooven: “Het aantrekken van Berry illustreert onze torenhoge ambities. Met Berry moet onze omzet in Nederland een flinke boost krijgen en zal het dealernetwerk gevoelig uitbreiden, zowel voor onze parketvloeren als voor het PVC-vloerenmerk Parquetvinyl.”

“Berry is niet het enige nieuwe gezicht. Ook op de Franse en Poolse markt wordt het team uitgebreid. Op beide markten werd een extra sales manager aangeworven, waardoor het team voor Frankrijk nu al zes koppen telt. Dat we ook voor Polen iemand nieuw aantrekken, mag geen verrassing zijn. Dit is een land dat naast Frankrijk en Nederland zeer hoog op onze prioriteitenlijst staat. De snelle groei die we daar de voorbije 2 jaar konden maken, lijkt slechts een aanloop te zijn voor het echte werk. En dan hebben we het nog niet gehad over Duitsland en het VK.”

Afsluitend horen we dat de nieuwe aanwervingen allesbehalve een eindstation zijn. Nog dit jaar kunnen er flink wat nieuwe mensen bijkomen. Voor verschillende landen staan er immers nog vacatures open, voornamelijk voor sales-profielen.

“Het moge duidelijk zijn dat we blijven focussen op verdere organische groei”, rondt Pieter-Jan Dendooven af. “Ook de re-branding is allesbehalve een eindpunt. Integendeel: het is het begin van een verhaal waarin we onszelf blijven verbeteren en kansen creëren om in alle richtingen stevig door te groeien. We zijn er klaar voor!”