Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Per Nygren (Executive Vice President, Välinge Innovation Sweden AB)
dinsdag, 04 april 2023 16:20

Per Nygren (Executive Vice President, Välinge Innovation Sweden AB)

Nabeschouwing "Domotex Hannover"

Floor Forum nr 160, februari 2023

"Tijdens Domotex hebben we andermaal gedemonstreerd dat we vernieuwers in hart en nieren zijn"
In Hannover was Välinge Innovation een van de exposanten die veel aandacht trok. Opnieuw demonstreerde het hoe het sinds zijn oprichting in 1993 een pionier is gebleven in technische revoluties voor de vloerenindustrie. Tijdens Domotex zette het Zweedse bedrijf met hoofdkantoor in Viken zijn nieuwe 5G® Cross™, die op de beurs in première ging, in de schijnwerpers. Deze 5G® Cross™ is de zoveelste toevoeging aan het assortiment sluitingen voor vloeren.

Onze reactie na de beurs krijgen we van Per Nygren, Executive Vice President van Välinge Innovation Sweden AB. De heer Nygren, die sinds 2003 bij Välinge werkt, heeft een grondige kennis van het bedrijf. Hij leidt ons door de innovatieve technologieën, de geavanceerde producten en het ongelooflijke traject dat Välinge Innovation maakt.

Uitzonderlijk goed bezoek
Eerst en vooral willen we weten hoe het bedrijf Domotex heeft ervaren. Heel wat traditionele exposanten waren niet aanwezig en anderen twijfelden of ze wel de juiste keuze hadden gemaakt om deel te nemen. Hoe heeft Välinge Innovation de beurs aangepakt?
Per Nygren: "We hebben nooit echt getwijfeld. Wel hadden we verwacht dat het algemene bezoekersaantal iets lager zou liggen, omdat veel belangrijke producenten ervoor hadden gekozen dit jaar niet te exposeren. In werkelijkheid hebben we ervaren dat het bezoek op onze stand uitzonderlijk goed was, in combinatie met een algemene topkwaliteit van onze bezoekers. De belangstelling voor zowel onze technologieën als onze producten was zeer groot."

Wereldpremière van 5G® Cross™
Zoals gezegd werd de nieuwe 5G® Cross™ onder de schijnwerpers geplaatst. Vanzelfsprekend was er op de stand nog veel meer te ontdekken. Wat interesseerde de bezoekers het meest en wat was de algemene teneur van hun reacties?
Per Nygren: "We hadden het voorrecht zowel bestaande als potentiële klanten te ontmoeten. Wat de technologie betreft, was er grote belangstelling voor onze technologieën in het algemeen. Ons assortiment 5G® vloervergrendelingen met 5G® Fold Down, 5G® Dry™ en 5G® Climb™ kreeg veel bijval, evenals onze Woodura® en Liteback® technologieën. Ook de wereldpremière van onze nieuwe 5G® Cross™ kreeg welverdiende aandacht."

"In feite waren we overweldigd door de positieve reacties die we kregen op onze gloednieuwe technologie 5G Cross. We wisten dat we met 5G Fold Down al het beste vloervergrendelingssysteem op de markt hadden en het is niet meer dan normaal dat we deze technologie blijven ontwikkelen, gebaseerd op wat de markt vraagt. Vóór 5G Cross was het een heel gedoe om vloeren in rechthoekige of vierkante patronen te installeren zonder dat de panelen verschoven en verschoven werden. Maar dit is de perfecte manier om de installatie van rechthoekige vloeren eindelijk snel, gemakkelijk en betrouwbaar te maken. Het werkt met alle materialen, is compatibel met 5G Dry en brengt in combinatie met Decorative Grooves de authentieke uitstraling van een prachtige keramische vloer, zonder het gedoe van voegen. De installatie is een koud kunstje en de speciaal ontworpen dwarscomponent verzekert een 100% blijvend patroon."

"Alle bezoekers met interesse in onze hoogwaardige vloerencollecties, geïntegreerd met technologieën van Välinge, hadden oprechte waardering voor zowel onze bestaande producten als nieuwe releases. Natuurlijk was er grote belangstelling om meer te weten te komen over onze plannen om Välinge Flooring en Bjelin samen te voegen tot één merk - Bjelin."

Fusie Välinge Flooring en Bjelin
U hebt het over de fusie met Bjelin later dit jaar: is het mogelijk hier iets meer over te vertellen? Wat kunnen we verwachten en wat zijn de belangrijkste redenen voor deze fusie? Hoe zullen uw klanten hier hun voordeel bij halen?
Per Nygren: "Beide merken, Bjelin en Välinge, blijven bestaan. In de toekomst wordt Bjelin de gemeenschappelijke naam voor alle industriële activiteiten en ons grote - en groeiende - productaanbod. Välinge zal zich blijven concentreren op zijn kernactiviteiten, innovatie en licenties. Het bekende licentiemodel van Välinge en het ondersteunende partnerschap blijven ongewijzigd en via Bjelin krijgen wij de mogelijkheid om wereldwijde aandacht te creëren voor onze revolutionaire technologieën."

"De aanstaande fusie is bedoeld om de coördinatie in productie en verkoop te optimaliseren en maximale synergieën te halen uit de wereldwijde voetafdruk van de joint ventures en unieke innovaties van de Välinge Bjelin Group. Välinge zal een van de marktleiders blijven op het gebied van innovaties en Research & Development en Bjelin zal een leidende rol spelen in alle onderdelen van de productie en verkoop binnen bepaalde categorieën vloeren en meubelen. Voor al onze productklanten levert dit grote voordelen op, zoals een nog groter productaanbod, een sterk verbeterde voorraadbeschikbaarheid en een geoptimaliseerde capaciteit om sneller aan de eisen van de markt te voldoen. De mogelijkheid om onze eigen marktleidende technologieën in de productie op te nemen zal de marktintroductietijd voor alle nieuwe uitvindingen en technologieën efficiënt verkorten en zal al onze licentiehouders en partners de weg wijzen. De licentievoordelen zullen verder uitbreiden en Välinge Innovation zal in staat zijn om onze technologieën en onze uitgebreide ondersteuning van licentiehouders nog verder te ontwikkelen en te verbeteren."

Toekomst van Domotex
Terugkomend op Domotex Hannover in het algemeen: wat is volgens u de ideale toekomst voor de beurs en wat zijn de belangrijkste kenmerken die u zoekt in een beurs?
Per Nygren: "Domotex is al tientallen jaren de belangrijkste internationale beurs voor vloeren waar de hele sector samenkomt en partners, klanten en concurrenten ontmoet. In het verleden vonden we de organisatie van Domotex, BAU en TISE/Surfaces op slechts een paar weken tijd te veel van het goede. Een goed idee zou zijn dat Domotex overweegt om tweejaarlijkse evenementen te organiseren. Dit zou betekenen dat vloerbedrijven en exposanten die dit jaar voor BAU kozen, het volgende jaar weer naar Domotex komen. De industrie heeft dit evenement nodig en de internationale bezoekers zullen terugkomen. Voor ons is dit een geweldige manier om bestaande en nieuwe klanten te ontmoeten, tijd te krijgen om alle technologieën en producten tegelijkertijd te presenteren en andere belanghebbenden in de sector te ontmoeten."

Verschillende nieuwe lanceringen in 2023
Een laatste vraag: ontwikkelt Välinge momenteel spectaculaire nieuwe producten? En zijn er plannen om uit te breiden naar nieuwe sectoren van de markt?
Per Nygren: "Onder het merk Bjelin zullen we dit jaar verschillende interessante lanceringen hebben. Er komen nieuwe vloerformaten en het gewaardeerde aanbod van onze vloeren van gehard hout wordt uitgebreid. Alle producten zullen worden gemaakt met Välinges Woodura-technologie en lekvrije installatiesysteem, 5G Dry."

"Onze meubeltechnologie Threespine® maakt het monteren van meubels echt moeiteloos. Deze gemakkelijke klikoplossing heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen en op Interzum in mei zullen we spannend nieuws naar buiten brengen. U moet het zo zien: in ons bedrijf zijn we vernieuwers in hart en nieren. Dit betekent dat we technologieën zullen blijven verbeteren en ontwikkelen voor eenvoudigere installatie, slimmere demontage en met waterdichte functies. Daarbij zullen we altijd sterk gericht blijven op duurzaamheid om de totale ecologische voetafdruk van de vloerenindustrie te verbeteren."