Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Peter Bijlard en Jos Tourné (Bijlard International)
vrijdag, 31 maart 2023 18:17

Peter Bijlard en Jos Tourné (Bijlard International)

Voorbeschouwing Domotex Hannover

Floor Forum nr 159, december 2022

“We verwachten veel van Domotex, ook al zijn er minder exposanten”
Het in het Nederlandse Zoetermeer gevestigde Bijlard International, producent van hoogwaardige lijmen en kitten, neemt voor de vijfde keer deel aan Domotex in Hannover, op stand A41 in hal 22. Het ongeveer 30 werknemers tellende Bijlard, dat zich enkel richt op professionals, kennen we niet alleen van zijn parketlijm (naast de productie van hout-, polymeer en contactlijmen). Dat gamma parketlijmen ziet op de beurs de lancering van een gloednieuwe telg van de familie. We bevroegen eigenaar Peter Bijlard en hoofd marketing en communicatie Jos Tourné over de nieuwe parketlijm en over de deelname aan Domotex in het algemeen.

“Deze lijm is zo nieuw dat we nog geen definitieve beslissing genomen hebben over de naam die we het product zullen geven”, opent Peter Bijlard. “Ik kan de lezer wel verzekeren dat het de moeite waard zal zijn om langs te komen, omdat dit een versie is die staat voor een significante verbetering van de prestaties in vergelijking met de gemiddelde parketlijm.”

Kwaliteit is belangrijk, niet kwantiteit
We verklappen geen geheim als we stellen dat Domotex bij deze eerste editie na de pandemie een pak minder deelnemers telt dan voorheen. Bijlard International zet wél door en verduidelijkt graag waarom.

“We verwachten absoluut veel van deze Domotex, ook al zijn er minder exposanten. We hopen alleszins dat de bezoekers weer op het gebruikelijke niveau van vroeger zullen zijn en dat we kunnen aansluiten bij de plaatselijke markt, maar daar twijfelen we eigenlijk niet aan. We kunnen onze tijd zo al goed gebruiken om de bestaande relaties eindelijk opnieuw te ontmoeten en mikken niet op de massa. Voor Bijlard gaat het om kwaliteit, kwantiteit is véél minder belangrijk.”

“Waar het om draait, is dat we ons als bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk willen positioneren tijdens een internationale beurs als deze”, pikt Jos Tourné in. “Daarbij leggen we vooral de nadruk op de ontwikkeling van onze producten, omdat dàt hetgeen is wat een professional het belangrijkste vindt.”

Altijd welkom in Zoetermeer
Bijlard International verwelkomt elke (potentiële) klant graag elke werkdag van het jaar in Zoetermeer, al dan niet in combinatie met een bezoekje aan de nieuwe productiehal die vorig jaar in gebruik werd genomen. In eigen huis en op beurzen wil men vooral dat men het gevoel krijgt dat men aanklopt bij een bedrijf dat voor zijn klant de rode loper uitrolt.

“We zijn een kleine speler in lijmenland en dat betekent dat we heel flexibel kunnen werken. Zoiets spelen we graag uit naar onze klanten, die bij ons een persoon zijn, niet een nummer”, benadrukt Peter Bijlard. “Bel je ons, dan krijg je altijd een persoon aan de lijn en ken je letterlijk de mens met wie je zaken doet. Daarnaast denken we ook op andere vlakken extreem ver mee. Moet, bijvoorbeeld, de receptuur van een product aangepast worden aan specifieke noden? Geen probleem, de klant vraagt en wij doen het nodige, bij ons telt élke koker of emmer die we aan de man brengen.”

“Er zijn uiteraard ook nog andere factoren belangrijk”, vult Jos Tourné aan. “Denk daarbij aan onder andere de levertijden, die bij ons bijzonder gunstig zijn voor de klant.”

Bouw van extra silo’s
In een vroegere editie hadden we het over de nieuwe productiehal. Tijdens het gesprek blijkt dat men in 2023 nog een andere investering in petto heeft.

“De organisatie van de nieuwe productiehal staat inmiddels op punt, met een prima aan- en afvoerroute. We trokken er onder meer de mengmachines naartoe, waardoor we deze losmaakten van de afvullijnen”, besluit Peter Bijlard. “Volgend jaar plaatsen we er een aantal silo’s bij voor het grondstoftransport. Dit moet een en ander nog efficiënter maken, waardoor we de klant nog beter kunnen opvolgen.”