Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Michaël Wensky (Key Account Management Parkettfreund)
vrijdag, 31 maart 2023 17:57

Michaël Wensky (Key Account Management Parkettfreund)

Dossier "Ondervloeren : deel II"

Floor Forum nr 158, november 2022

"Het gaat om duurzaamheid, bovenop uitzonderlijke kwaliteit"
Wil je meer weten over ondervloeren, dan is het een goed idee om contact op te nemen met Michaël Wensky, Key Account Manager bij het Duitse Parkettfreund. Wensky werkt voornamelijk als productmanager voor isolatiematerialen en accessoires voor de installatie van vloeren, nadat hij eerder in zijn carrière actief was in de algemene vloerenbranche. We vragen hem eerst om Parkettfreund binnen Küberit te situeren, om te zien wat precies het verschil is tussen de twee.

"Beide bedrijven richten zich op de professional, met Parkettfreund als dochteronderneming van Küberit Profile Systems. Küberit verkoopt vooral profielen in aluminium, roestvrij staal en messing voor de installatie van allerlei soorten vloerbedekking. Het richt zich ook op professionals, maar daarnaast biedt Parkettfreund een uitgebreid assortiment installatietoebehoren en isolerende ondervloeren aan. Dit assortiment is vooral gericht op de behoeften van de vakman en gaat meer via de markt voor houtaccessoires", legt Michaël Wensky uit.

Duurzaamheid staat voorop
Tijdens het interview benadrukt de heer Wensky vooral hoe duurzaam diens bedrijf werkt en hoe dit doorwerkt in de ondervloeren: "Als je niet garandeert dat je duurzame producten aanbiedt, wat heeft het dan voor zin om door te gaan? Neem bijvoorbeeld ons topproduct, de polyurethaanproducten uit de akoestische serie. Deze kunnen worden omschreven als allround ecologische producten en deze hoogwaardige isolerende onderlagen bestaan voor 90% uit natuurlijk voorkomende grondstoffen, zoals minerale vulstoffen en polyurethaanbindmiddelen. Ze zijn ook vrij van weekmakers, asbest, formaldehyde, halogeen en zware metalen en bevatten geen oplosmiddelen of andere stoffen die de ozonlaag aantasten. Bovendien concurreren de hernieuwbare grondstoffen die voor deze producten worden gebruikt niet met de voedselteelt. Deze producten worden in Duitsland geproduceerd, wat betekent dat er korte leveringsroutes zijn naar ons magazijn. Het resultaat is dat ze voldoen aan de VOS-richtlijn, afsset A+, 'Blauer Engel' en de AGBB-regeling."

"We bieden ook enkele isolerende onderlagen aan, gemaakt van PE-materiaal, zoals kunststof. Ook hier besteden we veel zorg aan het zo duurzaam mogelijk werken. Zo zorgen we ervoor dat de producten in de EU worden geproduceerd en dat de transportroutes zo kort mogelijk zijn. Onze productie maakt tevens deels gebruik van gerecyclede materialen en recyclet al haar afval."

Nieuwe ontwikkelingen
We willen weten of er nieuwe ontwikkelingen zijn. Wat zijn de plannen voor 2023, met name voor de PVC- en vinyl-secties, waarbij we weten dat isolerende ondervloeren vooral gebruikt worden om de akoestiek van zwevende vloerbedekkingen te verbeteren.

"Onze ervaring met het bestaande assortiment is goed, er komen slechts kleine wijzigingen in de nieuwe catalogus voor 2023. Daarin wordt bijvoorbeeld de XPS 2.2-serie aangevuld met twee vouwplaten. Goederen worden niet meer opgerold aangeboden, maar gevouwen als 'pakket'. Dit heeft duidelijke voordelen tijdens het transport en vooral tijdens de montage, omdat de rol niet het onaangename 'terugroleffect' heeft."

"Een andere verandering is dat de succesvolle serie polyurethaan isolatieonderlagen in 1,9 mm wordt aangevuld met twee extra producten. De eerste is een versie zonder aluminiumlaminering, dus zonder vochtscherm, die geschikt wordt voor de plaatsing op houten vloeren. Ten tweede breiden we de PUR 1.9, de versie met vochtscherm, uit met een verpakking waarin standaard een rol aluminiumtape steekt. Deze tape is sowieso nodig bij het installeren van de ondervloer en wordt vaak vergeten bij het winkelen."
Tot slot willen we ook weten waar we Parkettfreund en haar producten de komende maanden kunnen tegenkomen. En zijn er investeringen gepland?

BAU in München
"Je zult ons in eerste instantie zien op verschillende lokale beurzen, het volgende grote evenement is volgend jaar de BAU in München. We hebben op dit moment geen specifieke investeringen gepland, maar we nodigen iedereen uit om ons te komen bezoeken", zegt Michaël Wensky, die benadrukt hoe Parkettfreund professionals uit de Benelux van harte welkom heet: "Bijzonder opmerkelijk voor deze markt zijn onze hoogwaardige PUR-onderlagen. Wij nodigen alle Benelux-vakmensen uit om te ontdekken dat de drukstabiliteit precies goed is en dat de producten zonder uitzondering zeer geschikt zijn voor gebruik op vloerverwarming. Daarnaast willen we natuurlijk illustreren hoe ze onder zeer strenge en ecologisch verantwoorde omstandigheden worden vervaardigd."