Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Robert Siewes (sales manager Egger Benelux)
maandag, 03 april 2023 15:55

Robert Siewes (sales manager Egger Benelux)

Dossier "Laminaat, LVT, PVC en Vinyl: clicksystemen"

Floor Forum nr 159, december 2022

“Waarom twee clicksystemen aanbieden als één enkel - Clic it! - volstaat?”
Robert Siewes is als sales manager van Egger Benelux al heel wat jaren actief bij het familiebedrijf Egger, dat in 1961 ontstond als een spaanplaatfabriek in St. Johann in het Oostenrijkse Tirol. Egger bleef het altijd in de houtwereld zoeken en is anno 2022 een totaalaanbieder van op hout gebaseerde producten voor het gehele interieur. Momenteel omvat het bedrijf wereldwijd niet minder dan 20 fabrieken en 25 verkoopkantoren, en zijn er om en nabij de 60 nationaliteiten actief.

“Onze bedrijfsslogan ‘More from wood’ vat perfect samen waar het bij ons om draait”, vertelt sales manager Robert Siewes. “Alles wat wij maken, produceren we enkel met hout, zaken als pvc of vinyl vind je bij ons niet omdat het onze filosofie tegenspreekt. Een filosofie die daarnaast stelt dat we enkel werken met milieuvriendelijke producten en duurzaamheid vooropstellen in de hele productieketen. Hiermee streven we ernaar om marktleider te zijn in alles wat we doen.”

Clic it!
Als je het over hout hebt, denk je bijna automatisch ook aan laminaatvloeren. Met Robert hebben we het deze keer specifiek over de clicksystemen op het Egger clicklaminaat. Het blijkt zelfs nog specifieker te zijn: bij Egger praat je over hét clicksysteem.

“We maken het tegenwoordig supermakkelijk dankzij één clicksysteem voor al onze producten. Daarmee doel ik op Clic it!. Vroeger deden we een beroep op twee systemen, maar dat herleidden we naar één omdat deze ingreep het voor iedereen een stuk makkelijker maakte. En al zeker voor de professionele plaatser, die nu niet meer hoeft te kiezen. Of je nu rij voor rij legt of plank voor plank, het komt altijd goed, maar je hebt wel het voordeel dat je gewoon kiest wat je het beste uitkomt. Dat wordt vertaald in een hoge snelheid van leggen, terwijl je toch een stevig clicksysteem gebruikt dat goed vastligt.”

Volverlijmd of zwevend
Als we Clic it! van naderbij bekijken, dan moeten we allereerst meegeven dat de reguliere Egger laminaatvloeren alleen zwevend gelegd kunnen worden. Het Aqua laminaat en de Design Greentec vloeren kunnen evenwel beide. Ze kunnen op twee manieren worden gelegd: zwevend of volvlakverlijmd. Het spreekt vanzelf dat Clic it! bedoeld is voor zwevende plaatsing. Bij volvlakverlijming hecht je de vloerbekleding aan de ondervloer met lijm.

“De keuze voor volvlakverlijming wordt meestal gemaakt als je galm wilt verminderen en het loopcomfort verhogen. Het is vooral geschikt voor grote oppervlakken”, gaat Robert Siewes verder. “Meestal wordt er tegenwoordig evenwel zwevend geplaatst, en al zeker als het gaat om residentiële toepassingen. Bij zwevende plaatsing wordt er niets verlijmd of vastgeschroefd. De afzonderlijke vloerdelen worden eenvoudig verbonden met behulp van het vloerkliksysteem. De vloer ligt op de ondervloer zonder houvast en kan vrij bewegen.”

Hoe laminaat modern kan zijn
Onze gesprekspartner wijst er in dit verband op dat ook het clicksysteem Clic it! illustreert hoe het inmiddels ruim 20 jaar op de markt aanwezige laminaat blijft zoeken naar vernieuwing: “Ook de klikverbinding maakt een product innovatief en helpt mee er voor te zorgen dat laminaat ook nu nog zeer hip kan zijn.”
“Ik wil hierbij vooral wijzen op hoe we inzetten op het groene verhaal en de recycling. Naast uiteraard nieuwe ontwikkelingen in het laminaat zoals nieuwe structuren, nieuwe clicksystemen, een grotere waterbestendigheid, enzovoort, illustreert het hoe ook voor laminaat de tijd niet heeft stilgestaan.”

Combinatie met waterbestendige vloeren
Heel interessant aan Clic it! is hoe het ook zeer geschikt is voor waterbestendige vloeren, en dat in combinatie met de Egger Aqua+ laminaatvloeren. Robert Siewes wijst erop hoe er 72 uur lang een waterbestendige vloer kan worden gegarandeerd. Die waterbestendigheid werd nagegaan via de Amerikaanse Nalftatest: “De combinatie Clic it! en 72 uur waterbestendigheid vind je bij geen enkel ander laminaat. Het zorgt meteen ook voor diverse alternatieven. Een ‘houten’ vloer in de badkamer in de plaats van de gekende, koude tegels, bijvoorbeeld.”

“Dankzij hun superieure afwerking en duurzaamheid zijn Aqua+ laminaatvloeren niet enkel ideaal voor keukens en badkamers, maar ook voor toegangsruimtes en gangen. Behalve houten decors is ons laminaat ook verkrijgbaar in tegeloptiek, steenoptiek en in marmerdecor. Vergeleken met traditionele tegels is het Egger-laminaat goedkoper en gemakkelijker te leggen. Een belangrijk voordeel van ons laminaat voor vochtige ruimtes is trouwens hun eenvoudige reiniging. Het gebruik van stoomreinigers bij Aqua+ laminaatvloeren in commerciële ruimtes is mogelijk zonder problemen en we zijn zo overtuigd van de laminaatkwaliteit van Aqua+ dat we een levenslange garantie geven op thuisgebruik.”

Nieuwe ontwikkeling
Robert Siewes geeft afsluitend mee dat er in de behoorlijk nabije toekomst van Egger nog een bijzonder interessante nieuwe technologie aankomt. Details kan hij er nog niet over meegeven, maar het komt er op neer dat er nog nadrukkelijker ingespeeld wordt op het waterbestendig maken in combinatie met click.

Meer informatie: www.egger.com