Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Mano Demmers (Business director VICstairs - NL)
maandag, 27 maart 2023 18:38

Mano Demmers (Business director VICstairs - NL)

Dossier "Traprenovatie"

Floor Forum nr 158, november 2022

“Sterke punten van PVC krijgen extra nadruk op een trap”
Een tiental jaren geleden merkte ook Mano Demmers, Business director bij het Nederlandse VICstairs, hoe PVC-vloeren de markt veroverden. Waarom dan niet datzelfde PVC gebruiken om er een overzettrede mee te ontwerpen, dacht hij bijgevolg. We laten de sterke punten van deze kunststof volop tot hun recht komen, maar dan niet enkel op de vloer, ook op de trap.

”PVC-vloeren zijn stiller, zeker in vergelijking met laminaat, en veel stroever, wat ze superveilig maakt. Bovendien breidden de mogelijkheden van PVC-planken de voorbije jaren steeds verder uit, tot en met, bijvoorbeeld, visgraat of betonlookpatronen”, legt Mano Demmers uit. “Wij als VICstairs verwerken momenteel PVC-decoren van de grootste Europese PVC-fabrikanten, zoals Forbo, Tarkett en IVC. We hebben een volledig programma lopen, ook eentje waardoor open trappen rondom bekleed kunnen worden en de zijkanten of wangen meegenomen kunnen worden in hetzelfde dessin.”

Innovatie uit één stuk
“Waar we met VICstairs het verschil mee maken, is met ons vakmanschap en innovatieve oplossingen, uitgervoerd door toegewijde monteurs. VICstairs ontstond uit het brein van échte liefhebbers van de trap en dat merk je in onze unieke PVC-overzettreden uit één stuk. Die zijn krachtig, naadloos en profielloos en passen perfect bij een trap die klopt, trede voor trede. Om ervoor te zorgen dat elke liefhebber van de trap kan beschikken over topkwaliteit overzettreden, distribueren we onze gepatenteerde PVC-overzettreden doorheen Europa.”
Uniek aan de door VICstairs ontwikkelde overzettreden is dat ze worden gemaakt uit één stuk. Dit maakt ze sterker, naadloos en profielloos, wat levensechte tredes oplevert, die een vakman snel en eenvoudig kan plaatsen. Door het natuurgetrouwe reliëf, de matte toplaag en de vele looks en kleuren van de meest vooraanstaande vinylfabrikanten loopt VICstairs voor op het vlak van design en woonmode. Het programma is compleet met tredes, stootborden en wangen en biedt de mooiste oplossing voor de bekleding rondom van open trappen.

Stijlvast, sterk, geluiddempend, vochtbestendig, veilig …
“Het zal zeker niet verwonderen dat toonaangevende vloerfabrikanten zo zwaar inzetten op PVC”, verduidelijkt Mano Demmers. “Het materiaal verdringt in een snel tempo laminaat, hout of tegels en dat komt omdat je er letterlijk alle kanten mee uit kunt: van de woonkamer tot de keuken en van modern hout tot strak betondesign. Het materiaal is daarnaast gemakkelijk in het onderhoud en kan ideaal gecombineerd worden met vloerverwarming.”

“Net dezelfde look trek je met VICstairs door op de trap. Het PVC op de trap is stijlvast, sterk, geluiddempend, vochtbestendig en vooral veilig. We geven er dan ook 15 jaar garantie op. Het trappensysteem van VICstairs is trouwens zo ontwikkeld dat je gemakkelijk zowel dichte als open trappen kunt bekleden met een hoog afwerkingsniveau. Voor de verschillende decors van de overzettreden werken we samen met onder andere Tarkett, Forbo en IVC.”

“Wat ik zo mooi vind aan dit alles is dat je perfect werk kunt afleveren om dat de afwerking letterlijk van alle kanten te zien is. Lelijke strips en aluminium randjes vormen niet alleen een doorn in het oog, ze zijn ook nog eens erg gevaarlijk voor blote voeten. Met VICstairs schittert de trap van boven tot beneden en van voor tot achter omdat alles tot in de kleinste puntjes is afgewerkt.”

Klaar op één dag tijd
Misschien wel het grootste voordeel kwam nog niet aan bod. De overzettreden van VICstairs worden héél snel geplaatst. Op één enkele dag is alles gefikst.
“Klopt”, gaat de heer Demmers verder. “Waar een trapmonteur met andere systemen vaak twee dagen bezig is, ben je met VICstairs in één dag klaar, ook met lijmresten en oude trappen. Heeft de klant zelf geen trapmonteur? Geen probleem, wij beschikken in elke regio over ervaren vakmannen die ingehuurd kunnen worden. Ook bieden wij de mogelijkheid aan zowel gevorderde als minder ervaren vakmensen om een scholing te volgen.”

Nieuwe verdelers gezocht
Inmiddels covert VICstairs de Nederlandse markt totaal en wordt er volop gelonkt naar België. Daar wordt de structuur nog verder uitgebouwd en zoekt men extra verdelers.

“Ik roep mensen die zich geroepen voelen op om niet te aarzelen zich bij ons te melden. De verdere uitbouw van België is een topprioriteit en daarbij kunnen we gedreven partners zeer goed gebruiken”, besluit Mano Demmers.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (mobiel Mano Demmers) +31 681288790