Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Marie Callens (Floorify - B)
woensdag, 08 maart 2023 12:34

Marie Callens (Floorify - B)

Directeuren Marie Callens en Pieter Buyck Directeuren Marie Callens en Pieter Buyck

Dossier "LVT, PVC- en vinylvloeren: extra business voor de parketplaatser"

Floor Forum nr 154, maart 2022

“Revolutionair op precies het juiste moment”
In 2016 schudde een innovatief product de wereld van de vloeren door elkaar. Een op-en-top Belgisch merk dat het beste van twee werelden verenigt: de warme uitstraling van natuurlijke materialen met ultiem gebruiksgemak. Inclusief extra schok-, vlek- én waterbestendigheid.

Wij hebben afspraak met Marie Callens, de designkant achter Floorify. Samen met haar gaan we op zoek naar het waarom van het succes van het vinylverhaal en daaraan gekoppeld laten we haar de verdere verovering van Frankrijk uitleggen.

“Wij innoveerden als eerste in Europa met rigide vinylplanken en -tegels en daarmee zetten we ons direct op de kaart als eigenzinnige vernieuwer. De reden van ons succes ligt bij de combinatie van een authentieke look en feel met een ultiem gebruiksgemak, inclusief extra sterkte en waterbestendigheid en handig kliksysteem. We ontwerpen, ontwikkelen en verdelen de meest innovatieve vloeren via de betere, zorgvuldig gekozen vloerenspeciaalzaken in België, Nederland en Frankrijk, waar we sterk groeien”, vertelt Marie.

Explosieve groei
“We zijn nog altijd met dezelfde twee zaakvoerders, maar inmiddels zijn er wel 25 medewerkers”, lacht Marie. “Alleen dat al illustreert dat we de juiste beslissing namen toen we de grootste revolutie in modulaire kunststofvloeren zagen voorbijkomen en onze kans grepen. Het is intussen de enige vloerencategorie die groeit en die zelfs dubbel digit groeicijfers kan laten zien. Inmiddels zijn er nu ook al meer dan 300 loyale verdeelpunten en groeien we momenteel aan meer dan 80% per jaar, met een potentieel om zelfs nog beter te doen.”

Magazijn in Lyon
“We merken dat we bij onze zuiderburen nog heel veel potentieel hebben om verder te groeien. Daarom bewerken we dat land nu intensief. Belangrijk is dat we ook in Frankrijk tonen waar we voor staan: het mooiste, meest complete, meest kwalitatieve, revolutionaire assortiment aan rigide vinylvloeren.”

Marie legt vervolgens uit hoe zij rigide vinylvloeren met robuust kliksysteem op de markt brengt: “Wij zijn de enige die 100% focust op dit type vloeren en willen hierin de specialist blijven. Dit doen we door in te zetten op een indrukwekkende waaier van formaten gaande van revolutionaire XL planken van twee meter met levensechte geborstelde structuren en subtiele groeven, XL tegels voor een strakke industriële look die zorgt voor naadloze oppervlaktes met een heel natuurlijk effect tot visgraat die makkelijk zelf te plaatsen is.

“Ik ben productontwerper en ontwikkel alle decoren zelf. Met ons team gaan we eerst op zoek naar mooie natuurlijke materialen zoals hout, beton, terrazzo, enzovoort, voor we het digitaliseren en vertalen in ons product. Onze producten zijn technisch heel innovatief, gaande van de natuurlijke, diepe oppervlaktestructuren, de watervaste stabiele, geluiddempende kern tot de innovatieve vlekbestendige toplaag. Alles ontwikkelen we zelf.

“Naast een fantastisch product zien we nog twee grote opportuniteiten. Ten eerste is er het luik service, wat betekent dat je volop moet inzetten op voldoende voorraad bij jezelf én je klanten. In dit kader moet je de opening van het magazijn in Lyon zien, het dient voor de betere bediening van onze klanten in Zuid-Frankrijk en het vermijden van overslag. Eigenlijk is dit een vervolg op wat we al hebben in eigen land en in Nederland, respectievelijk in Gent en in Zwolle. Voor Frankrijk zorgden we daarenboven voor een zo goed mogelijke service door ginder vier extra sales mensen aan te trekken.”

“Dit brengt me bij het tweede punt: ontzorging, wat we doen via het digitale luik. Heel veel mensen denken dat digitaal betekent dat je snel een webshop moet bouwen, maar wij zien het digitale veel meer als een efficiënte manier om de consument te bereiken en je boodschap te communiceren. Wij zetten vooral heel erg in op de Digital Lead Generation. Dit betekent dat we digitale campagnes organiseren om de juiste klanten te bereiken, maar aangevuld met de klassieke kanalen om zoveel mogelijk mensen tot bij onze winkelpunten te krijgen.”

Hergebruik en recyclage
“We werken met fantastisch materiaal dat zeer lang meegaat, tot zelfs 25 jaar garantie. Er is evenwel meer: ons product bestaat voor de volle 100% uit PVC (er wordt geen ondervloer aan gekleefd), bevat totaal geen lijm en formaldehyde en wordt enkel zwevend geplaatst. De conclusie is dan duidelijk: veel beter kan het niet voor hergebruik en recyclage.

Interesse om Floorify te verdelen? Contacteer ons via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer weten? www.floorify.com