Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Quentin Van Winckel: “Bij onze aanpak staan drie punten centraal” (B-Fix – B)
dinsdag, 07 maart 2023 12:32

Quentin Van Winckel: “Bij onze aanpak staan drie punten centraal” (B-Fix – B)

Dossier "Bevestigingssystemen voor houten terrassen"

Floor Forum nr 154, maart 2022

In de wereld van de onzichtbare bevestigingen hoeft het Belgische B-Fix nog amper voorgesteld te worden. Het in Villers-la-Ville gevestigde B-Fix perfectioneert de producten voor deze onzichtbare bevestiging al vele jaren en werd ook buiten de landsgrenzen jaar na jaar meer ‘incontournable’. Zeker dan als het om het vastmaken gaat van houten deckings en gevelbekledingen.

Bedrijfsleider Quentin van Winckel ziet drie verschillende punten die ervoor verantwoordelijk zijn dat de B-Fix aanpak steeds meer weerklank krijgt. Daarbij kijkt hij verder dan het afleveren van een kwaliteitsvol product, dat vergezeld wordt door een zo flexibel mogelijk bedienen van de markt. Kwaliteit en service horen immers standaard voorwaarden te zijn in de strategie van élk weldenkend bedrijf.

100% Europees, bijna 100% Belgisch
“Ik moet de lezer allereerst meenemen naar ongeveer 15 jaar geleden”, opent Quentin. “Toen werd B-Fix gecreëerd, met als bedoeling dat de onderneming nadrukkelijk mee zou inspelen op de buitenervaring. De bedoeling was het opzetten van een relatief universeel systeem, waarbij we van bij aanvang het geluk hadden te kunnen steunen op Belgische partners. Van bij het prille begin tot nu produceren we nog steeds 100% in Europa en eigenlijk bijna 100% in België. Ook de samenwerking met de beschuttende werkplaats van bij de opstart loopt nog steeds volop. Meer zelfs, dit initiatief is helemaal opgenomen in onze structuur en helpt ons onze knowhow over onze producten dicht bij de bron te houden.”

Universeel systeem
“Een tweede punt dat de firma onderscheidt is haar technische aanpak. B-Fix wilde altijd een systeem dat universeel was en dat je kon gebruiken voor zowel het terras als de gevel. Daarbij moest het bruikbaar zijn voor zowel voor exotische als plaatselijke houtsoorten, of voor aangepaste bekledingen, zoals bij thermisch behandeld hout of composietplanken. Waar we steeds op mikten, was het onze klanten en verdelers het leven makkelijker maken door hen één enkel systeem aan te bieden dat ze alom konden gebruiken. Die universaliteit wordt in de nabije toekomst zeer belangrijk in onze productie en daarbij draait alles om een onberispelijke kwaliteit en plaatsing, een plaatsing die ook nog eens zo snel mogelijk moet kunnen gebeuren. Daarenboven evolueren we de komende jaren duidelijk naar een nog meer geïntegreerde oplossing, waarbij we de activiteiten uitbreiden naar het geheel van de deckings en de structuur ervan.”

Liefde voor hout
“Mensen die ons kennen, kunnen het derde punt wellicht al raden. Ik wil hier nogmaals benadrukken hoe nauw wij verbonden blijven met de houtwereld en benadruk daarbij hoe het hier gaat om een markt die volwassen is geworden. De houtwereld werkt ook steeds duurzamer, en daarin evolueren al onze partners – waarbij we met quasi iedereen vele jaren zijn blijven (en zullen blijven) samenwerken - voortdurend mee.”

“Deze houtmarkt is vooral veel gestructureerder geworden en daarin zet B-Fix in zijn segment zijn beste beentje voor om het best mogelijke accessoire voor de plaatsing te leveren. Als ik al iets wil benadrukken, is het hoezeer we de uitstekende relaties met de houtwereld ook in de toekomst zullen blijven koesteren. Dit is niet enkel een product dat wij door en door hebben leren kennen, maar het is tegelijkertijd ook een wereld waarin we met alle partners in volle vertrouwen kunnen samenwerken en zo enkel win-win situaties creëren. Begrijp me hier trouwens ook niet verkeerd, met ons bedrijf spelen we uiteraard ook in op de afgeleiden van hout en dit via de gekende B-Fix manier van aanpakken.”