Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Pallmann : De winnaar is bekend
woensdag, 19 juni 2024 10:12

Pallmann : De winnaar is bekend

Team Portugal wint de Magic Oil Wood Floor World Cup
Würzburg, 2024 juni - Het internationale wereldkampioenschap voor houten vloeren, de Magic Oil Wood Floor World Cup, bood ook dit jaar weer veel projecten van het hoogste vakmanschap. Na intensief onderzoek door een internationale Pallmann-jury is nu het sterkste team geselecteerd. De winnaars van de Wood Floor World Cup van dit jaar komen uit Portugal.

Pallmann organiseerde de internationale Wood Floor World Cup in september 2023 voor de tweede keer. Deze keer werd de wedstrijd gehouden onder het motto Magic Oil. Negen maanden lang kregen parketplaatsers over de hele wereld de kans om zich in te schrijven met ofwel lopende projecten die tijdens de inschrijvingsperiode waren voltooid, ofwel projecten die niet ouder waren dan 24 maanden. De enige voorwaarde was dat er minstens één Magic Oil product van houten vloerspecialist Pallmann werd gebruikt. In totaal waren er meer dan 60 aanmeldingen uit 12 landen ontvangen voor de aanmeldingsdeadline op 30 april.

Door een project in te dienen, werden de vakmannen automatisch onderdeel van hun landenteam. Om zich te kwalificeren voor de finale moest een landenteam uit minstens drie projecten bestaan. Op deze manier behoorden 11 landen en hun projecten tot de finalisten. Alle houten vloeren uit deze 11 landen werden vervolgens beoordeeld door een internationale jury van experts op basis van duidelijk gedefinieerde criteria, zoals vakmanschap, ruimtegeometrie of duurzaamheid, om het winnende land te bepalen. Uiteindelijk lag de beslissing heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk wist Portugal de vakjury het meest te overtuigen met vier bovengemiddelde houten vloerprojecten en kwam daarom als winnaar uit de bus van de Magic Oil Wood Floor World Cup.

Een bijzonder hoogtepunt uit Portugal is het project van Fino Oficio, dat al zeer bekend is in de branche. De indrukwekkende installatie, die onder andere al de Amerikaanse WF Business Design Award 2024 heeft gewonnen, stelde het team voor verschillende uitdagende taken. Naast de integratie van een eucalyptuswortel vereiste het schuren ook vakmanschap van het hoogste niveau, omdat er verschillende houtsoorten werden gebruikt. Deze hadden verschillende dichtheden en gevoeligheden en waren daarom bijzonder moeilijk om mee te werken. Met behulp van een speciale behandeling slaagde het team er ook in om een driedimensionale diepte in de houtnerf te creëren, die nu de indruk geeft van een authentieke "luipaardprint". Tot slot werd het houtoppervlak afgewerkt met Magic Oil Ergo om het resultaat te perfectioneren.

De drie andere projecten van het Portugese team maakten ook indruk met hun uitzonderlijke vakmanschap. Terwijl Vedacelos e Soalhos en Kimoblic respectievelijk 60 en 50 vierkante meter renoveerden in een woongebouw, wijdde Manuel Costa Unipessal zich aan 150 vierkante meter van een hotel. Allen leverden uitstekende resultaten, met name op het gebied van duurzaamheid, normen en kamergeometrie, maar voldeden ook op indrukwekkende wijze aan de criteria van algemene indruk, individualiteit en gedetailleerde oplossingen.
Het hele nationale team van Portugal kan zich nu verheugen op een gezamenlijk evenement. Daar kunnen ze ideeën uitwisselen met collega's in het team, netwerken en de overwinning in stijl vieren. Natuurlijk zullen ze ook allemaal profiteren van het reclame-effect dat wordt gecreëerd door de presentatie van de ingediende projecten via de internationale communicatiekanalen van Pallmann.