Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Parador : nieuwigheden op gebied van laminaat 2024
donderdag, 06 juni 2024 17:23

Parador : nieuwigheden op gebied van laminaat 2024

Elegante houtstructuren en een nieuw Chevron-formaat

Coesfeld, 2024 – Het Parador laminaatassortiment onderscheidt zich door fascinerende looks en trendy houtinterpretaties. In het begin van het jaar stelt de vloerspecialist uit Coesfeld zijn innovaties van 2024 voor: hierbij horen 18 nieuwe hedendaagse decors, een nieuwe productlijn in het moderne Chevron-formaat net als technische upgrades van bestaande productlijnen.

De nieuwigheden in het laminaatassortiment van Parador zorgen voor meer diversiteit in de collectie en demonstreren technische perfectie.

Daarnaast blijft eiken een trend. Tegelijkertijd zijn de houtsoorten in de decors wat rustiger met lichtere kleurencombinaties. De grote vraag naar een authentieke look en feel wordt met het nieuwe decor 'Eiken Mont Blanc' beantwoord. Met de nieuwe elegante oppervlaktestructuur 'Matte houtstructuur' zijn de knoesten en scheuren sterk verminderd. Doordat het in vijf verschillende kleuren beschikbaar is, van honing tot onbehandeld donker, kunt u de kleur kiezen die bij uw interieur past.

Het nieuwe decor 'Eiken Everglade' uit de Trendtime 6-productlijn heeft door zijn stoere knoestige look een natuurlijke donkere kleur. Rustieke flair wordt gecombineerd met een tijdloos design in twee contrasterende kleurcombinaties.

Een ander hoogstandje is het lichte decor 'Lariks Yukon', dat met zijn naaldhout-kenmerken een warme, natuurlijke en houtachtige uitstraling heeft - in elke ruimte een echte blikvanger.

De Chevron-variant 'Eiken Loire' is een moderne interpretatie van een klassiek ontwerp. Door zwarte voegen worden de afzonderlijke repen geaccentueerd, wat de kamer een bijzondere touch geeft. De extra brede planken van de nieuwe productlijn 'Trendtime 8' zijn er in links- en rechtsuitvoeringen. Samen zorgen zij voor de look van de vloerklassieker Chevron. Dit traditionele patroon geeft kamers een elegante uitstraling en kan zowel met antiek als modern meubilair worden gecombineerd. Het is in drie verschillende kleurcombinaties verkrijgbaar, waardoor u met deze collectie diverse vormgevingsmogelijkheden voor elke ruimte heeft.

Een technisch hoogtepunt is de upgrade van de populaire Classic 1050-productlijn. Door de nieuwe gebruiksklasse AC5/NK33 voldoet dit laminaat aan de hoogste eisen op het gebied van slijtvastheid en duurzaamheid. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar voor zakelijke ruimtes zoals hotellobby's.