Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Novalis lanceert internationaal modelproject met PVC recycler vinylrecycling.com
dinsdag, 24 oktober 2023 15:11

Novalis lanceert internationaal modelproject met PVC recycler vinylrecycling.com

Huib van Gulik (CEO, vinylrecycling.com) und Joost Luhmann (Sustainability Manager, Novalis) Huib van Gulik (CEO, vinylrecycling.com) und Joost Luhmann (Sustainability Manager, Novalis)

De Nederlandse PVC-recyclingspecialist vinylrecycling.com en de fabrikant van design vloerbedekkingen Novalis Innovative Flooring hebben besloten om samen te werken in een internationaal voorbeeldproject. In eerste instantie zal afval afkomstig van de installatie van vloerbedekking geproduceerd door Novalis en voorzien van een Digital Product Passport centraal worden ingezameld in geselecteerde Europese landen en door het Nederlandse bedrijf worden teruggebracht naar Europese productie.

"Als recyclingspecialist zijn we altijd geïnteresseerd in innovatieve oplossingen voor echte materiaalrecycling. Door de ingrediënten in de retourzendingen eenvoudig te identificeren via de Digital Product Passport, kunnen we ervoor zorgen dat recyclaten ook door andere industrieën kunnen worden verwerkt en haarfijn in het productieproces kunnen worden ingevoerd."
Huib van Gulik (CEO, vinylrecycling.com) 

"We zien dit project als een kans om een recyclingsysteem voor LVT-vloeren in Europa op te zetten dat al verder gaat dan de vereisten van de Ecodesign for Sustainable Products-verordening van de Europese Commissie. Door de ingrediënten volledig te declareren en tegelijkertijd consequent over te schakelen op monopolymeerstructuren, garanderen we niet alleen het hergebruik van onze recyclaten als waardevolle grondstoffen, maar bieden we architecten, consumenten en vloerleggers ook echt toegevoegde waarde."
Joost Luhmann (Duurzaamheidsmanager, Novalis)

Het ambitieuze project gaat begin 2024 van start in Finland, Denemarken en Frankrijk. Op de lange termijn werken beide bedrijven ook aan een terugnamesysteem voor vloeren die het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Contact :
Novalis International
Spichernstrasse 73
50672 Keulen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+49 221 5697 6801