Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Yakisugi
woensdag, 14 september 2022 17:47

Yakisugi

Eurosugi = Cryptomeria japonica = Gebrand hout uit Europa
Bij Yakisugi (aka Shou Sugi Ban) gebruikt men in Japan de Cryptomeria japonica of Japanse cipres, een veel voorkomende boomsoort daar.

In het verleden merkte men dat je door het branden van het hout van deze boomsoort bepaalde voordelen verkreeg. Het hout werd duurzamer, werkte brandvertragend en was beter bestand tegen zowel insecten, water en zelfs schimmels. Bijgevolg werd er veel gebouwd met dit hout, waarvan de levensduur van 30 naar zelfs 80 tot 100 jaar ging.

De ontdekking dat de Japanse cipres ook in Europa voorkomt, bracht een en ander in een stroomversnelling.

Eurosugi is nu beschikbaar!
Sinds 1 augustus 2022 lanceren we een nieuw product onder de naam Eurosugi. Daarbij wordt het hout geïmporteerd en in België gebrand, bewerkt en afgewerkt.
Eurosugi, dat 22 mm dik is, is momenteel beschikbaar in 2 lengtes (3 meter en 2,6 meter) en 2 breedtes (190 mm en 40 mm) met afgeronde hoeken.
Wordt Eurosugi een schot in de roos, dan komt er in Nederland ook een productie-eenheid.

Het hout wordt bewerkt en afgewerkt
Onlangs investeerde Product-Proof in een tweede brandoven en kwam er een volledig nieuwe coatinglijn. Ook de investering in een gloednieuwe borstelmachine voor het bewerken van het hout is nu een feit.

Alle mogelijke types van bewerkingen en afwerkingen vindt u op de website https://eurosugi.com

Dealers gezocht in Europa
Eurosugi zal een voorraadproduct worden. Dat is uiterst belangrijk in Nederland omdat we zeker daar moeten kunnen inspelen op vragen naar standaard producten op voorraad.
Product-Proof wil het hout verkopen via dealers in gans Europa. We wensen dan ook de dealers op de website te vermelden zodat deze het product zelf kunnen doorverkopen.