Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Soudal zet haar werknemers in de bloemetjes na corona-inspanningen
vrijdag, 09 september 2022 14:19

Soudal zet haar werknemers in de bloemetjes na corona-inspanningen

Tijdens de twee afgelopen coronajaren werkten de medewerkers van Soudal in Turnhout hard door. Ondanks de moeilijke omstandigheden zorgde iedereen voor een veilige en gezonde omgeving. De onderneming kon in 2021 een omzet draaien van 1,1 miljard euro.

Als bedanking voor de geleverde inspanningen organiseert Vic Swerts, oprichter en eigenaar van Soudal, op vrijdag 9 september een spectaculair feest voor alle werknemers en hun partners.

Het feest vindt plaats in Plant 5, een nieuwe Soudal-fabriek in aanbouw op een boogscheut van het hoofdkwartier aan de Everdongenlaan in Turnhout. De ruwbouw zelf is nagenoeg voltooid, het feest zal plaatsvinden in de lege productiehallen, waar vanaf volgende week de installatie van gloednieuwe productielijnen zal aanvangen.

Vanaf voorjaar 2023 zal Plant 5 operationeel zijn. De investering van meer dan 40 miljoen euro in de plant zal voor extra productiecapaciteit zorgen van lijmen en voegkitten en creëert extra werkgelegenheid. Dankzij de doorgedreven automatisering zal de productie minder afval en energiegebruik betekenen. Plant 5 in Turnhout zal zo als voorbeeld dienen voor de 24 andere en de nog te bouwen nieuwe productiesites van Soudal wereldwijd.

Maar voor het zo ver is, zal in Plant 5 dus eerst komende vrijdag de ‘55 Years Thank You Party’ voor 1200 genodigden plaatsvinden.

Over Soudal :

Soudal is de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuim voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Met meer dan 4000 werknemers en 25 productievestigingen op 5 continenten is dit 100% Belgische familiebedrijf, opgericht door Vic Swerts, uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwspecialiteiten. Doorgedreven investeringen in R&D, een jarenlange visie van innovatie én aanpassingen aan lokale marktbehoeften legden de basis voor uitstekende prestaties.

Perscontact:
Luc Thys +32 14 42 42 31 - +32 474 89 15 45