Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»HR-bedrijf kiest voor warmte (en dus voor COREtec®-vloeren)
woensdag, 28 augustus 2024 10:46

HR-bedrijf kiest voor warmte (en dus voor COREtec®-vloeren)

Het klikt op de werkvloer
“Een warm thuisgevoel. Dat is wat onze bezoekers hier moet voelen.” zegt Sabine Vanovenberghe, bestuurder van TopTalents uit Deinze. Hoezo? Zijn kantoren dan niet gedoemd om koel en steriel te zijn? Sabine kiest radicaal anders met de natuurlijke looks van steen en hout. Tegelijk kiest ze met COREtec® voor een vloer die het intensieve kantoorleven met gemak aankan. Op die vloer selecteert TopTalents de komende sterspelers voor haar klanten. Of is de vloer de echte ster?

“HR is en blijft een peoplebusiness”, zegt Sabine. “Dat wilde ik herkennen in de ruimtes waar wij kandidaten ontvangen voor gesprekken of assessments. Kasten? We kozen een model zoals je die in een living ziet, liever dan de doorsnee kantoorkast. Vloeren? Die moeten klanten, zowel kandidaten als bedrijven, een welkom-gevoel geven en warmte uitstralen. We gingen in de ontvangstruimtes dus voor de look van hout met mooie grote planken.”
Toch zijn de planken niet van hout. Het verschil dat je ziet is… wat je niet ziet: géén indrukken van de poten van zware meubels, géén slijtsporen waar veel schoenen passeren. Het geheim zit in de unieke kern met daarboven een sterke vinyllaag en hoogwaardige slijtlagen.

Niet bang van schuifelende stoelpoten
“Dit is een werkvloer. Er passeert hier dus veel volk. Onze warme look mag niet betekenen dat we toegeven op onderhoudsgemak of duurzaamheid.” vertelt Sabine. Ze mag gerust zijn. Want qua slijtvastheid spelen de vloeren van COREtec® in de Champions League. Deze vloer is niet bang van de schuifelende stoelpoten van zenuwachtige jobkandidaten. En wat met een eerste bedrijfsfeestje? “Het kwam er nog niet van. Maar onze werkvloer kan ook als dansvloer een stevig feestje aan.” lacht Sabine. Van het Tv-programma ‘Sterren op de Dansvloer’ naar ‘Sterren op de werkvloer’ is maar een kleine stap. De jury scoort zo’n slijtvaste vloer zeker een ‘welverdiende 10’…

COREtec® geeft dan ook 10 jaar garantie op commerciële vloeren en levenslang op residentiële. Deze werkvloer is klaar om de sterren te ontvangen die straks op hun eigen werkvloer blinken.

Een vloer om (heel) lang van te houden
“Ik koos voor de inrichting van het nieuwe kantoor zoveel mogelijk voor producten en materialen van mijn klanten. COREtec® is er daar al jaren één van. Ik kende de innovatieve sterktes van de vloer al heel goed. Dit is een vloer die lang meegaat”. Zo is de vloer bijna symbool voor de duurzame relatie en partnerships die Sabine beoogt.

Zo veelzijdig als… rekrutering
“We werkten met een interieurarchitect, maar ik wist al wat ik graag zag”, zegt Sabine. De plankenvloer is er een uit de Naturals-collectie, waar de natuur de hoofdrol speelt. TopTalents koos in de ontvangstruimtes voor de levensechte look van hout. Ook de ‘touch’ is echt: het reliëf van de planken volgt exact het patroon van de nerven. Je voelt dus wat je ziet. En je ziet wat je voelt.
TopTalents heeft maar liefst 350 m² vloer. Er was dus naast de vloer met houtlook, nog ruimte voor een extra keuze. Voor de hal en backoffice werd dat een vloer uit de CERATOUCH-collectie, vloeren met een hyperrealistische tegeluitstraling. Door het matte effect en de reliëfstructuur zijn ze niet te onderscheiden van the real stuff. Of toch weer wel, maar niet door hoe het eruit ziet… Wel zit het verschil opnieuw in de ultieme slijt- en impactbestendigheid. Dat komt door een geavanceerde toplaag die speciaal ontwikkeld is voor deze collectie.

De klik vinden is (niet) makkelijk
Sabine is altijd op zoek naar ‘de klik’: “Om te weten welk personeel past bij mijn klanten, ken ik de bedrijven heel goed. Ook COREtec®. Veel van hun medewerkers passeerden eerst hier. Zo kan ik echt op zoek gaan naar de juiste klik tussen kandidaat en de job.”
Ook de COREtec®-vloer klikt, want die legt even makkelijk als een klikvloer. Hoe dat kan? Simpel: het ís een klikvloer. “De 2 grote verdiepen waren gevloerd in een mum van tijd”, beaamt Sabine.
Door de geïntegreerde kurkonderlaag kan de vloer direct op een bestaande vloer. De combi van een keiharde kern en een schok- en geluiddempende kurklaag zorgt dat de vloer ook aangenaam klinkt.

De klik. De sterkte. De veelzijdigheid. De duurzaamheid. De kenmerken van een goede vloer lijken net op de kenmerken van goede rekrutering en selectie... Eigenlijk stond het dus in de sterren geschreven dat Sabine zou kiezen voor COREtec®. Voor veel kantoren is deze innovatieve vloer een match made in heaven.

COREtec® Floors
www.coretecfloors.com 

TopTalents
www.toptalents.be 

Instagram: www.instagram.com/coretecfloors.eu 
Facebook: www.facebook.com/coretecfloors.eu 
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/coretec-floors-international
Pinterest: https://www.pinterest.com/coretecfloorseu/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCsLvumLDD9pEUzYilKDBJnA