Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»UZIN UTZ en INTR. introduceren als eerste in de vloerenbranche een recycleservice voor verpakkingen
vrijdag, 31 mei 2024 11:08

UZIN UTZ en INTR. introduceren als eerste in de vloerenbranche een recycleservice voor verpakkingen

V.l.n.r. Joost Heijnen, Tom Borggreve en Nadine Schuurmans V.l.n.r. Joost Heijnen, Tom Borggreve en Nadine Schuurmans

Uzin Utz, erkend als pionier in duurzaamheid, introduceert samen met groothandel INTR. een innovatieve recycleservice voor hun kunststof PP-emmers en HDPE-cans. Dit initiatief is een samenwerking met de Haaksbergse leverancier Dijkstra Plastics met hun start-up FIRE-OFF en de Houweling Group. Hiermee wordt het voor klanten van Uzin Utz en INTR. mogelijk gemaakt om lege kunststof emmers en cans terug te leveren zodat deze 100% gerecycled kunnen worden.

Sinds de opening van de Groenste Fabriek van Nederland en het gebruik van gerecycled kunststof (PCR) in alle productverpakkingen speelt Uzin Utz een leidende rol in duurzaam ondernemen. Deze nieuwe recycleservice, die als test bij het INTR. Point in Hengelo en een tweetal goede relaties is gestart, stimuleert klanten actief deel te nemen aan het inzamel- en recyclingproces. Uzin Utz is samen met groothandel INTR. de eerste in de vloerenbranche die deze dienst aanbiedt aan hun klanten.

"In samenwerking met FIRE-OFF willen we samen met onze leveranciers bijdragen aan de grondstoffentransitie. Producenten worden steeds meer verplicht PCR-verpakkingen te produceren, maar de beschikbaarheid van PCR-grondstoffen kan in de toekomst ontoereikend worden, omdat verpakkingen vaak als restafval eindigen," legt Nadine Schuurmans, Medewerker Duurzaamheid van Uzin Utz, uit. "Met FIRE-OFF bieden we niet alleen deze inzamelservice aan onze klanten, maar verzamelen we ook voldoende grondstoffen om nieuwe PCR-verpakkingen te produceren. Het mooie is dat een ingeleverde gebruikte emmer of can, via FIRE-OFF en de leveranciers Dijkstra Plastics en Houweling Group, weer een nieuwe verpakking wordt. Geheel circulair dus."

Klanten uit de vloerenbranche kunnen op diverse manieren bijdragen aan het inzamelingsprogramma: door hun verpakkingen in te leveren bij een van de INTR-points of door deze zelf te verzamelen. "Dankzij de samenwerking met onze groothandel INTR. is deelname aan het programma nog toegankelijker en laagdrempeliger geworden voor onze klanten," voegt Product Manager Tom Borggreve van Uzin Utz toe.

De pilotfase van het project is al van start gegaan bij Boerhof Projectinrichters, Iedema Projectstoffeerders en het INTR. Point in Hengelo om verbeterpunten te identificeren en de beweegredenen van klanten beter te begrijpen. Na deze testfase is het plan om de service landelijk uit te rollen.
"We zijn samen verantwoordelijk voor een betere toekomst. Met deze service hopen we onze klanten te inspireren en bieden we hen een eenvoudige manier om bij te dragen aan duurzaamheid," concludeert Joost Heijnen, Marketing- en Product Manager bij INTR.

Voor meer informatie over de nieuwe recycleservice kan er contact worden opgenomen met Tom Borggreve op 06-13 56 02 00.

Over Uzin Utz
In de vooruitstrevende laboratoria in o.a. Haaksbergen, Ulm en Würzburg wordt door meer dan 75 gekwalificeerde en gespecialiseerde R&D medewerkers continu gewerkt aan betere en méér duurzame producten. Uzin Utz werkt intensief samen met topleveranciers van grondstoffen en verpakkingen. Hierdoor loopt Uzin Utz altijd voorop. Met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo, codex en Pajarito is Uzin Utz totaalaanbieder van vloersystemen en daarmee synoniem voor de laatste stand van de vloertechniek. Als totaalaanbieder van vloersystemen kijkt Uzin Utz niet alleen graag naar beneden… Uzin Utz kijkt nog liever vooruit. Uzin Utz voelt zich verantwoordelijk voor de toekomst van alle 170 medewerkers, alle klanten, alle verwerkers en het milieu. Daarom wil Uzin Utz haar duurzaamheidsprestaties continu verbeteren.

Over INTR.
INTR. beschikt over een compleet assortiment voor professionele vloer- en raamafwerking voor woning-, projectinrichting en parketspeciaalzaken. De toegevoegde waarde van INTR. bestaat uit een klantgerichte benadering, een optimale service en een uitgebreid assortiment van uitstekende producten in A-merken en private labels zoals Saffier vloeren, Nuance raamdecoratie, Wepro rail & roede en horrenprogramma. De hoofdvestiging van INTR. is gevestigd in Deventer. Daarnaast heeft INTR. diverse vestigingen in het hele land. Bij INTR. werken 75 medewerkers. INTR. is sinds 2018 onderdeel van Uzin Utz.