Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»PrimaCover Evapo dampdoorlatend afdekvlies beschermt houten ondervloeren tegen kromtrekken
maandag, 04 maart 2024 17:00

PrimaCover Evapo dampdoorlatend afdekvlies beschermt houten ondervloeren tegen kromtrekken

PrimaCover Evapo voorkomt kromtrekken houten ondervloer PrimaCover Evapo voorkomt kromtrekken houten ondervloer

Bij houtskeletbouw is het cruciaal om de houten ondervloer gedurende de ruwbouw- en afbouwfase goed te beschermen. Vocht, stof, puin, pleister, verf en latex zijn ongewenst wanneer je nadien de definitieve vloer wilt leggen. Maar let op, niet elk afdekmateriaal is geschikt voor de houten ondervloer.

Dat heeft te maken met het vocht in het hout. Dit moet een uitweg kunnen vinden. Kies daarom voor PrimaCover Evapo bij het beschermen van houten ondervloeren. Dit zelfklevende, dampdoorlatende afdekvlies helpt bij het reguleren van de vochtbalans van de ondervloer. Omdat het daarin aanwezige vocht kan ontsnappen, voorkom je dat deze kromtrekt.

Vocht
Wanneer je de bovenkant van een houten ondervloer hermetisch afsluit, kan het vocht niet weg. De bovenzijde van de vloer blijft vochtiger dan de onbedekte onderkant, waardoor het hout gaat werken. Dit probleem voorkom je met PrimaCover Evapo. Dit zelfklevende beschermvlies is namelijk dampopen (70gr/24u/m2). Daardoor kan de afgedekte ondervloer blijven ademen, wat kromtrekken tegengaat. Dankzij de zelfklevende eigenschappen is PrimaCover Evapo zelfklevend afdekvlies niet alleen veilig te gebruiken op vloeren, maar ook op trappen.

Bescherming van de topvloer
PrimaCover Evapo dient niet alleen ter bescherming van de ondervloer in je houtbouwproject, maar ook voor de definitieve topvloeren en trappen die je afwerkt met hout, parket of keramische tegels. Deze materialen bevatten altijd een bepaalde hoeveelheid vocht. Ook dit moet vrij kunnen ontsnappen. Hout dat volledig luchtdicht is ingepakt, kan namelijk verstikken en zwarte plekken ontwikkelen. Bij nieuwe keramische tegels zie je juist een witte voegverkleuring ontstaan. Dat komt door kalkdeeltjes in het uittredende vocht. Als deze druppeltjes niet kunnen ontsnappen, trekken ze in de voegen. Daar veroorzaken ze blijvende zichtbare aftekeningen. Met PrimaCover Evapo voorkom je dergelijke beschadigingen en bied je de ondergrond de kans om zonder schade te drogen.

Informatie
Meer informatie over PrimaCover Evapo en de andere PrimaCover afdekmaterialen, vind je op de website (www.primacover.com). Of neem contact op met het vriendelijke adviseursteam van Primaverde BV (www.primaverde.nl/contact) of https://primacover.com/product/primacover-evapo/