Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Nederlands Kampioenschap Parketleggen 2023
donderdag, 21 september 2023 15:03

Nederlands Kampioenschap Parketleggen 2023

Sinds jaar en dag wordt in Nederland het Nederlands Kampioenschap Parketleggen, oftewel het NKP, georganiseerd. Het jaarlijks terugkerende evenement waarbij vaklieden uit de parketbranche hun professionele kennis en kunde aan elkaar meten. Het NKP staat in teken van competitiestrijd, kennisdeling, verbroedering en gezelligheid. Het vindt plaats tijdens de vakbeurs Interieur Collectie Dagen, oftewel InCoDa, dat dit jaar op 24, 25 en 26 september plaatsvindt in de Evenementenhal in Gorinchem. Daarnaast is sinds vorig jaar het laagdrempelige Kinder-NKP geïntroduceerd, wat dit jaar terugkomt op de 24ste!

Organisator Walter Esch doet na jarenlange inspanning een stapje terug en heeft het stokje overgedragen aan Sebastiaan van Westrenen, waarbij Walter nog deel uitmaakt van het NKP-team. Door de verandering zijn er nieuwe plannen geïntroduceerd die voor verdere ontwikkeling zorgen. Met respect danken wij Walter voor alle inspanningen die hij heeft geleverd om het NKP te brengen tot waar het nu is.

Dit jaar heeft het NKP-team in samenwerking met de sponsors Plinten en Profielen Centrale, Stauf Klebstoffwerk, Festool, RIGO Verffabriek en Kerkhofs Parket opnieuw het NKP georganiseerd. Er zijn 2 nieuwe opdrachten bedacht voor de deelnemers, die in 2 disciplines zijn verdeeld:

- Aspiranten: Deelnemers die op school zitten en het vak aan het leren zijn of deelnemers met
minder ervaring en/of nooit eerder deelnamen aan het NKP.
Aspiranten krijgen een vereenvoudigde opdracht opgelegd.
- Senioren: Deelnemers met een langere staat van dienst en meer ervaring.
Senioren krijgen een complexe opdracht opgelegd.

Bij het 3-daagse evenement kunnen deelnemers een keuze maken qua startmoment: op zondag of maandag starten. Op de 1ste werkdag krijgen deelnemers hun wedstrijdopdracht uitgereikt en kunnen ze aan de slag met de verstrekte materialen. Aan het einde van de 2de werkdag moet het bord klaar zijn. Een jury beoordeelt de borden volgens de regels van de kunst.

Aan het einde van de 2de werkdag vindt de prijsuitreiking plaats en wordt het geheel feestelijk afgerond.