Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Cirque du Soleil kiest als bescherming voor hun podiumvloer de parketlak Bona Traffic HD.
maandag, 11 september 2023 15:20

Cirque du Soleil kiest als bescherming voor hun podiumvloer de parketlak Bona Traffic HD.

Van donderdag 7 september tot en met zondag 29 oktober is Cirque du Soleil aanwezig in België met hun nieuwste show Kurios - Cabinet of Curiosities (https://www.cirquedusoleil.com/kurios).
Voorafgaand aan de show werd besloten om de podiumvloer volledig te renoveren. Geen sinecure want de afwerking die zijn beste tijd had gehad na talloze shows over een periode van bijna 10 jaar moest verwijderd worden zonder het prachtige ontwerp van gerenommeerd scenograaf Stéphane Roy en uitgevoerd door Cadmium Scenic Team aan te tasten.

Patrick Barnwell (https://www.1patrickbarnwell.com/) was op dat moment tweede hoofdschilder en maakte alle proeven voor deze uitgebreide decortechniek.
Patrick Barnwell, nu een onafhankelijk toneelschilder en kunstenaar, werd daarom gevraagd om de artistieke leiding en uitvoering van de werken op zich te nemen. In de nacht van 4 september werd om 2 uur 's nachts begonnen met het schoonmaken van de vloer en het verwijderen van de oude afwerklaag. Op dinsdag 5 september om 12.30 uur werd de vloer gevalideerd. (Met een show die de hele wereld over reist, loopt alles volgens een strak schema) De vloer werd afgewerkt met 2 lagen van de parketlak Bona Traffic HD zijdemat.