Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»EPLF : Laminaatvloeren 2023 trends: Eikenhout is de essentie
maandag, 12 december 2022 13:59

EPLF : Laminaatvloeren 2023 trends: Eikenhout is de essentie

Brussel, 8 december 2022 – In 2023 zet de sector voor laminaatvloeren haar reis door Scandinavië en de Noordse landen verder. Meer duurzame en natuurlijke designs blijven de trend. Met dit in gedachten zetten de EPLF-leden zich in om nieuwe originele designs en technologieën te ontwikkelen die aan de verwachtingen van de klanten zullen voldoen. De trends van volgend jaar zullen zich richten op natuurlijke kleuren, texturen en materialen. Deze zullen laten zien hoe belangrijk duurzaamheid is geworden voor klanten die authenticiteit en levenslange prestaties wensen.

Het draait allemaal om eikenhout

Fabrikanten blijven weg van koude grijstinten en speelse, opvallende decors die consumenten niet in hun huizen willen. De designs blijven heel trouw aan de oorspronkelijke houtpatronen met authentieke, lichte, vriendelijke en frisse decors, met een natuurlijke matte textuur en subtiele knoesten, die een harmonieuze look uitstralen. Blond, natuurlijk bruin en gebleekte eikenkleuren zullen het oog van de klant strelen. Deze zullen zorgen voor een natuurlijke, warme en gezellige thuis. Of het nu gaat om de kleuren of het materiaal, ruwe eik is de favoriet van de consument. Het doel is om meer rustgevende en harmonieuze decors te creëren, van lichte, pure natuurtinten tot nootmuskaatbruine tinten. Sommige leden zien echter al de eerste signalen van meer belangstelling voor andere houtsoorten dan eikenhout. Blijf alles volgen, want 2024 zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen...

Wat de formaten betreft, zijn de visgraatpatronen nog steeds populair op de markt. Bovendien worden bredere formaten modieuzer omdat ze bijdragen tot een meer rustgevende uitstraling in het interieur.

De huidige trends weerspiegelen de wens van de consument om van hun thuis een plek te maken waar ze zich veilig en beschermd voelen.

Innovatie zit in het ‘DNA’ van laminaatvloeren

Of het nu gaat om geluidsreductie, waterbestendigheid of duurzaamheid - fabrikanten van laminaatvloeren nemen het voortouw met hun onderzoek om kwaliteitsvloeren te garanderen. Dit is een sterk verkoopargument om klanten te overtuigen. Onze leden produceren meer waterbestendige producten om tegemoet te komen aan de wens van klanten om steeds meer hout te gebruiken in ruimtes waar dat voorheen niet het geval was.

Duurzaamheid staat meer dan ooit centraal bij onze leden omdat zij bijdragen aan een meer circulaire economie. Zij richten zich op het leveren van authentieke, milieuvriendelijke en levenslang performante producten. Dit is vastgelegd in de EPLF Made With Wood-campagne, die de ecologische eigenschappen van laminaatvloeren in de kijker zet.

Al deze inspanningen hebben slechts één doel: ervoor zorgen dat laminaat een van de best presterende producten op de markt blijft.