Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»Klimaat en biodiversiteit: de Franse nationale basketballiga & Bona ondernemen duurzame actie
maandag, 18 september 2023 12:21

Klimaat en biodiversiteit: de Franse nationale basketballiga & Bona ondernemen duurzame actie

De Franse nationale basketballiga blijft zich inzetten voor het klimaat en de biodiversiteit door de operatie #Threes4trees te verlengen van 3 tot 12 maart 2023.
De NBL verbindt zich ertoe een boom te planten voor elke gescoorde driepunter tijdens de 10 dagen die aan deze actie gewijd zijn.

Alle spelers van de vier door de LNB georganiseerde kampioenschappen (Betclic Elite en PROB, maar ook Espoirs Elite en Espoirs PROB) zullen bijdragen door hun gescoorde punten.

De LNB zal opnieuw een beroep doen op Reforest'Action, een collectief beplantingsplatform dat in 2010 werd opgericht met als voornaamste missie de bewustmaking en actievoering voor bossen. Haar herbebossingsprojecten zijn gericht op het behoud en herstel van bossen in Frankrijk en daarbuiten.

Vorig seizoen werden 1052 driepunters gescoord door alle spelers van de vier door de LNB georganiseerde kampioenschappen (Betclic Elite en PROB, maar ook Espoirs Elite en Espoirs PROB), wat bijdroeg tot de aanplant van 1052 bomen.
Dit eerste door Reforest'Action beheerde ‘LNB-bos’ bevindt zich in Donzy-Le-Perthuis in Saône-et-Loire.

Bona en de nationale basketballiga gingen rond deze operatie een betekenisvol partnerschap aan.
Bona® is een Zweeds bedrijf, duurzaam en wereldwijd actief dat producten levert voor de installatie, renovatie en het onderhoud en de restauratie van hoogwaardige vloeren. Bona is zeer begaan met de kwaliteit van de producten die het ontwikkelt, en combineert haar expertise in vloeren en haar passie voor basketbal met haar inzet voor milieubescherming.

Bona is al een officiële technische partner van de Franse basketbalbond en versterkt haar aanwezigheid in de basketbalwereld. Door het aan elkaar koppelen van haar merk en haar waarden, wil Bona bijdragen tot de ontwikkeling van het basketbal in Frankrijk, het op één na grootste basketballand ter wereld.
De ‘Bona Certified Craftsmen’, die zeer aanwezig zijn in Amerikaanse basketbalzalen, renoveren elk jaar de vloeren van Franse profclubs.

Het productassortiment Bona SuperSport- voor dit type oppervlakken biedt een breed scala aan mogelijkheden om de vloer aan te passen dankzij primers, pigmenten, tinten of verven. Twee lagen van een ééncomponent lak of een tweecomponentenlakzorgen voor een duurzame bescherming van het oppervlak en voldoen aan de norm EN14904 voor de gladheid van sportvloeren. Het sterke punt van dit assortiment is dat de Bona-verven kunnen worden aangepast aan de RAL-kleuren en dat ze bovenal 100% PU watergedragen zijn, waardoor ze kunnen worden geclassificeerd als A+. De Bona producten dragen bij tot het werkcomfort voor de vakman en houdt tevens rekening met hun gezondheid.

Daarnaast biedt Bona ook twee reinigingsproducten aan, voor zowel houten als soepele sportvoeren: SuperSport Cleaner voor het routinematige onderhoud en SuperSport Deep Clean voor punctueel onderhoud. Bona SuperSport Deep Clean is bijzonder effectief voor het reinigen van sporen van handbalhars van vloeren, korven en ballen.
Al deze producten zijn FIBA- en FFBB-gecertificeerd. De Franse nationale basketballiga (LNB) beveelt met name de Bona reinigingsproducten aan om de voor deze sport noodzakelijke gladheid te behouden of te herstellen.

Op basis van haar ervaring in de ontwikkeling van producten afgestemd op de bescherming van houten vloeren, ontwikkelde Bona enkele jaren geleden een reeks producten voor de regeneratie van elastische vloeren, zoals linoleum, PVC, vinyl, rubber of PU-hars. Het doel is om de levensduur van deze vloerbedekkingen te verlengen door hun uiterlijk volledig te veranderen met Bona Pure Color-verven of door ze simpelweg hun oorspronkelijke gladheid of glans terug te geven. Dus in plaats van het vervangen van een beschadigd PVC-oppervlak dat glad is geworden, wat in zijn geheel een dure kost is, biedt Bona een renovatiemethode dat vaak twee tot drie keer goedkoper is. Dit heeft niet enkel een financieel voordeel, maar is bovendien milieuvriendelijk. Een onafhankelijk onderzoek* heeft aangetoond dat renovatie in plaats van vervanging van dit type vloerbedekking 90% energie kan besparen en de CO2-uitstoot met hetzelfde bedrag kan verminderen! (*uitgevoerd door het onafhankelijke IVL Swedish Environmental Research Institute).

Meer dan ooit laat het Zweedse bedrijf zich gelden als de leider op het gebied van vloerrenovatie en -onderhoud.