Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Publireportages»De TRIO drieschijfsschuurmachine draait al 30 jaar probleemloos!
maandag, 18 september 2023 12:29

De TRIO drieschijfsschuurmachine draait al 30 jaar probleemloos!

Krassen, schuursporen, trilsporen, kleurverschillen of zelfs troebelheid na het sealen… Het zijn veel voorkomende redenen voor klachten bij de behandeling van houten vloeren. Soms is het een ware nachtmerrie voor de vakman.
Bovendien stellen klanten hoge eisen aan kwaliteit, design, kleur of oppervlaktestructuur.

Als bijvoorbeeld een houten vloer moet worden gerenoveerd, moeten de noodzakelijke werkzaamheden bij voorkeur ‘gisteren’ worden afgerond. En in geen geval mag achteraf een grondige reiniging van de flat nodig zijn. U wilt de betreffende ruimte immers zo snel mogelijk weer kunnen betrekken.
Dit alles stelt de vakman steeds weer voor nieuwe uitdagingen. Die kan hij met de TRIO, de drieschijfsschuurmachine van Lägler, moeiteloos het hoofd bieden!

Hij werd in 1993 op de Duitse markt geïntroduceerd en werd wereldwijd een synoniem voor het creëren van hoogwaardige houten oppervlakken.
Perfect schuren is essentieel voor het kleuren van een vloer! De TRIO maakt het mogelijk om dit op de meest eenvoudige manier te bereiken. Tijdens het schuren rust hij altijd met zijn drie schuurplaten op de vloer, maar kan hij met een minimum aan inspanning worden verplaatst.

De schuurmachine, die tot op heden vrijwel onveranderd is geproduceerd, onderging in de loop der jaren diverse verbeteringen en de beschikbare accessoires werden uitgebreid.

De speciaal voor de TRIO ontworpen schijfborstels maken het gemakkelijk om natuurlijke en sterk gestructureerde houten oppervlakken te creëren. Want gestructureerde oppervlakken zijn tegenwoordig erg in de mode!
De schijfborstels zijn verkrijgbaar met een nylon voering voor zacht hout en met een messing of roestvrijstalen voering voor hard hout.
Met de optionele freesplaten kan de machine ook worden gebruikt om bijvoorbeeld lijm- of tapijtresten van dekvloeren te verwijderen.
Dankzij de geïntegreerde stofafzuiging kan de TRIO worden gebruikt voor vrijwel stofvrije werkzaamheden op houten vloeren. Dit is ontegensprekelijk een argument voor vaklui en eindklanten die belang hechten aan een lage stofbelasting.

Deze drieschijfsschuurmachine is een pionier op zijn gebied dankzij zijn niet-gerichte werkwijze bij het schuren! Wat het legpatroon ook is, met deze machine hoeft men zich er niet aan te houden! De gebruiker schuurt de vloer volgens zijn eisen en wensen, zonder rekening te hoeven houden met de richting van de houtvezels.
De behandeling van afgewerkte parketvloeren is bijzonder moeilijk. Deze hebben vaak slechts een zeer dunne slijtlaag.
Ook hier scoort de TRIO punten, omdat hij zich met zijn flexibele schuurschijven altijd aanpast aan de ondergrond, wat het risico verkleint dat er te veel van de dunne slijtlaag wordt verwijderd.

Ook de tijdwinst bij het schuren mag niet worden vergeten. Die kan volgens Lägler bereikt worden door de TRIO systematisch te integreren bij de behandeling van houten vloeren.

Hiervoor ontwikkelde de schuurmachinefabrikant een speciaal trainingsconcept. Dit heet Premium Sanding Technology (PST®) en kan in het seminarcentrum van het bedrijf aan vakmensen worden aangeleerd.

Zelfs na 30 jaar gebruik kan een TRIO zijn functie nog steeds betrouwbaar vervullen!
Dat konden de bezoekers van de jongste Tools Day op 3 en 4 maart in Güglingen-Frauenzimmern met eigen ogen vaststellen.
Meestertimmerman Sven Weil uit Rockenberg in Hessen bracht zijn in 1993 gebouwde TRIO mee en deelde zijn ervaring en enthousiasme voor deze machine met geïnteresseerde vakmensen.

Daarnaast waren er allerlei demonstraties van de TRIO. Bezoekers konden met hun eigen ogen zien hoe een eikenhouten vloer in zeer korte tijd werd gestructureerd met behulp van de roestvrijstalen schijfborstels van de TRIO. Het resultaat was indrukwekkend!

Meer informatie over Lägler, de TRIO en andere producten van Lägler vindt u op www.laegler.com. U kunt uzelf ook persoonlijk overtuigen op de volgende Tools Day, die op 13 en 14 oktober andermaal in Güglingen-Frauenzimmern wordt georganiseerd.