Nieuws - NL

Opening Mapei in Apeldoorn officiele aftrap voor groei

Samen bouwen aan de toekomst. Dat was het thema tijdens de officiële opening van het nieuwe pand van Mapei Nederland, aan de Oude Apeldoornseweg 37K in Apeldoorn. Samen met een groot aantal relaties en een delegatie van het moederbedrijf in Italie; Mapei S.p.A., werd op 12 september 2019 feestelijk getoost op de toekomst. In een multifunctioneel pand waarin het bedrijf kan doorgroeien als leverancier van totaaloplossingen voor de bouwkolom, met producten en systemen die verbinden, versterken en beschermen.

Italprofili

Wij geven het beste van onszelf in elke actie die wij ondernemen, in elk van ons projecten en in elk product dat wij produceren. Materialen, technologieën, werkwijzen en ontwerpen zijn gericht op de kwaliteit van de accessoires die wij produceren, gebruikt bij het bouwen en renoveren van gebouwen.

ORAC Flex: flexibele plinten als elegante afwerking voor gebogen wanden

Een groot aantal Orac Decor® plinten, 16 referenties in totaal, zijn verkrijgbaar in een flexibele variant: ORAC Flex. Dankzij hun buigzaamheid kunnen gebogen en afgeronde wanden stijlvol en elegant afgewerkt worden. 

Tover : "Er wordt gesproken over Tover op de beurs"

Tover is fabrikant van top kwaliteit oplossing gerichte chemische producten voor hout , LVT en WPC. Van Ms polymeer over water gedragen dekkende lak met metaal effect tot de matste onzichtbare lak op de markt. Tover heeft het allemaal. 

Italprofili / Regelbare vloerdragers

De regelbare vloerdragers van de lijn Special worden gebruikt als zelfnivellerende dragers onder verhoogde plankenvloeren om al dan niet waterdicht gemaakte zones bruikbaar te maken. Ze maken daarbij de doorgang van kabels en buizen mogelijk.

Insulco : beantwoorden aan de akoestische norm in houten constructies

Een goede akoestische isolatie tussen verdiepingen behalen met lichte vloeren is zeer moeilijk. Onlangs is er echter een samenstelling getest bij het WTCB die het mogelijk maakt om de voordelen van een lichte structuur te behouden en tegelijkertijd ook te voldoen aan de laatste normen die van kracht zijn.

Italprofili

STERKER

VASTGEMAAKTE DRAGER VOOR BEVLOERING

STRONG 61.1S

De jongste aanwinst bij Italprofili heet STRONG 61.1S. Dit is ’s werelds sterkste vastgemaakte drager voor bevloering. Het is de eerste regelbare vloerdrager op de markt met een laadcapaciteit tot 10 ton.

Lakkerij Verdonck & Topfin

Lakkerij Verdonck & Topfin bieden U een gamma van afwerkingen aan: beitsen, vernissen en natlakken van fineer en massief hout, MDF, glas, kunststof en metaal.

Uniek comfort en welzijn dankzij de systemen van Progress Profiles

Tijdens Cersaie 2019 stelt het Italiaanse bedrijf zijn grote gamma innovatieve oplossingen voor badkamers, waar functionaliteit en design de hoofdrol spelen, voor in het huis speelt de badkamer een speciale rol. Het is de plaats waar je van aangename en relaxerende ogenblikken geniet.

Bona Oil System - Creëer uw eigen houtverhaal

Het innnovatieve oliesysteem van Bona benadrukt het unieke karakter van elke houten vloer, van het schone minimalisme van wit geoliede brede planken tot een eigentijdse kijk op klassiek parket en de diepe tinten van een historische vloer.

Tijdens Cersaie 2019 stelt Progress Profiles het nieuwe membraan Prodeso voor dat waterdicht maakt, draineert en loskoppelt

Het bedrijf uit Asolo ontwikkelde een polyvalent en multifunctioneel membraan voor de garantie op een perfecte plaatsing, met duurzame resultaten en met tijd- en geldwinst

Progress Profiles ontwikkelde het nieuwe multifunctionele membraan Prodeso Drain, dat de plaatsing van waterdichte en drainerende bekledingen mogelijk maakt, met duurzame resultaten en dat terwijl de werktijden ingekort worden, wat leidt tot veel tijd- en geldwinst

Byttebier Hout NV

Byttebier Hout NV of kortweg BytHout is reeds meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het importeren en verwerken van hardhout. Met onze eigen schaverij in Lier produceren wij alle soorten terrassen, gevelbekleding, omheiningen, tuinpoorten en nog veel meer.

De nieuwe, tijdelijke showroom van Progress Profiles toont het beste van wat Made in Italy te bieden heeft

Het Italiaanse bedrijf stijgt met 15% op de Franse markt en versterkt zijn aanwezigheid dankzij de opening van een nieuw uitstalraam

Parijs vormde het nieuwe schouwtoneel waar Progress Profiles zijn grote gamma producten en innoverende oplossingen voorstelde aan zijn klanten en professionals uit de sector.

Italprofili : de 100% ecologisch duurzame ‘Buvette’

Het is een 100% ecologisch duurzame ‘Buvette’, een plaats bestemd voor bezoekers van de befaamde Ca ’della Nave golfbaan. Deze vormt het voorwerp van het nieuwe project waarvan Italprofili een trotse technische partner is.

MMFA: blad met technische toelichtingen en verklaringen ondervloeren geactualiseerd.

Er werd rekening gehouden met EN 16354 en nieuwe
MMF-productcategorieën.

De nieuwe Europese productnorm EN 16354:2018 vervangt de Technische Specificatie CEN/TS 16354, die tot nu toe van toepassing was. Tegen deze achtergrond publiceert de bond Verband MMFA e.V. een geactualiseerde versie van zijn blad met “technische toelichtingen en verklaringen betreffende het thema ondervloermaterialen“. Het nieuwe MMFA-document in het Duits en Engels kan gratis worden gedownload van de homepage www.mmfa.eu. Binnenkort komen daar nog een Franse en Nederlandse versie bij.

Thomsit is benoemd tot „Marke des Jahrhunderts“ (merk van de Eeuw) in vloertechnologie

Thomsit maakt nu deel uit van de exclusieve groep "Duitse normen - merken van de eeuw 2019". Met deze award krijgt Thomsit een vermelding in een speciale editie van de gerenommeerde uitgeverij Die Zeit. De uitgeverij eert Thomsit als het toonaangevende Duitse merk op het gebied van vloertechnologie.

Het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer:

Wat is de stand van zaken?

Almere, 20 augustus 2019|Ruim twee jaar geleden ondertekenden 23 partijen (Overheid, maatschappelijke organisaties en brancheverenigingen) het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer. De doelstelling van het Convenant is de houtketen verder te verduurzamen door duurzaam geproduceerd hout tot norm te maken in Nederland in 2020. Het Convenant presenteert nu het tweede jaarverslag. Daaruit blijkt dat het tweede jaar van het Convenant met name in het teken stond van het formuleren van activiteiten.

 

Orac Decor® plinten, nu ook met afwerkingslaag

Nieuw in de Orac Decor®-collectie zijn de plinten met een afwerkingslaag. Deze collectie bestaat uit 6 plinten, voorzien van een kwalitatieve, witte zijdeglans verf (RAL9003). Je moet ze na installatie niet meer overschilderen.

Europese MMFA verwelkomt IVC Group als nieuw lid

De IVC-groep, wiens hoofdkantoor zich bevindt in Avelgem (België), is met terugwerkende kracht op 1 januari 2019 lid geworden van de MMFA (Multilayer Modular Flooring Association, Bielefeld/Duitsland).

De in 1997 opgerichte IVC Group is naar eigen zeggen de grootste Europese producent van Luxury Vinyl Tiles (LVT) en produceert daarnaast vinylvloeren en tapijttegels. Met 1.600 medewerkers en tien productielocaties in België, Luxemburg, Rusland en de VS produceert de groep meer dan 180 miljoen m² vloerbedekkingen per jaar. Sinds 2015 maakt IVC deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldmarktleider op het gebied van vloerbedekkingen.

Parador is „Best of Best“

Coesfeld, 7 augustus 2019 - Bij vloerspecialist Parador zijn er twee redenen tot vreugde. De Open Frameworks Design Edition by Hadi Teherani werd dubbel bekroond: zowel met de Iconic Award 2019: Innovative Architecture van de raad voor vormgeving als met de European Product Design Award.

Met de Open Frameworks Design Edition, die in samenwerking met de Hamburgse toparchitect Hadi Teherani ontworpen werd, heeft Parador in het afgelopen jaar een unieke parket- en laminaat-collectie uitgebracht, die de wereld van vloer-design volledig vernieuwt. In de Open Frameworks Design Edition worden verschillende vormen en kleuren samengebracht tot een volledig nieuwe benadering van vloerdesign met oneindig veel mogelijkheden.

Thomsit aanwezig op InCoDa 2019!

Thomsit behoort al meer dan 70 jaar tot de bekendste merken op het gebied van vloertechniek. Thomsit biedt innovatieve en professionele oplossingen voor het leggen van vloeren. Met een breed scala aan producten, van de voorbereiding van de ondergrond via het repareren, voorbereiden, voorstrijken en egaliseren van de vloer tot het lijmen en bevestigen van de meest uiteenlopende vloerbedekkingsmaterialen, biedt Thomsit de professionele gebruiker optimale prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid.

Print Acoustics Realisatie   : Type M L Line : Sportzaal Artevelde Hogeschool  Campus Gent Watersportbaan
  • Product ter correctie nagalm in grote Sporthal
  • Print acoustics Type M Light Line : nieuw product 2019 combinatie Microperforaties en groeven -brede planchetlook
  • Toplaag Abet Laminati  : (stoot- en krasvaste onderhoudsvriendelijke Toplaag op een zwarte Akoe MDF kern) 0650SE2 : HPL houtimitatie lichte eik 
Snelle vloerrenovatie basisschool Ter Cleeff

In Haarlem staat basisschool Ter Cleeff voor een grote uitdaging: De vloeren in zowel de gangen als in de klaslokalen zijn dringend aan vervanging toe, maar tegelijkertijd heeft men vooral te maken met de factor tijd en budget. De school móet namelijk direct na de zomervakantie weer in gebruik genomen kunnen worden. Het betreft hier een project van 1.350 m2.

VVNH aandeel duurzaam geproduceerd hout licht gestegen in 2018

In 2018 kwam 91,9% van de VVNH houtimport uit duurzaam beheerd bos’

Almere, 18 juli 2019 – Jaarlijks monitort de VVNH de duurzame herkomst van het geïmporteerde hout dat haar leden op de Nederlandse markt hebben gebracht en analyseert Probos deze gegevens. De VVNH doet dit vanuit het belang van duurzaam geproduceerd hout en duurzaam beheerde bossen. Hout is immers hét biobased materiaal dat bijdraagt aan klimaatdoelstellingen, mits afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Nieuw product Modular ONE

Allrounder met een uitzonderlijk authentieke look en feel

Coesfeld - Eenvoudig te onderhouden, duurzaam, PVC-en weekmakervrij, met een look en feel die vrijwel niet te onderscheiden is van echt hout: Paradors elastische vloerbedekking Modular ONE is een echte allrounder. Acht lange en elf korte planken in elf exclusief door Parador ontwikkelde decors beloven een verfijnde en eigentijdse collectie.

Hightech houten vloer goes Middeleeuwen: Lindura siert een burchtmuseum

Groots optreden voor Lindura: na een renovatie van 10 maanden is het burchtmuseum Horn (Duitsland) dit jaar heropend. Met MEISTER-Lindura houten vloeren is het museum nu klaar voor het aanstormende publiek.

BARON VIC SWERTS KRIJGT GULDEN SPOOR VOOR ECONOMISCHE UITSTRALING IN ANTWERPEN

De Beweging Vlaanderen-Europa vzw reikt elk jaar de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling uit aan een Vlaming die een opmerkelijk spoor in het Vlaamse economische leven getrokken heeft. Baron Vic Swerts kreeg de onderscheiding op 11 juli tijdens de feestzitting van de stad Antwerpen ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. 

Outdoor Wood Concepts - Woodface®, voor een wand die leeft

Woodface® is een uniek gevelconcept dat garant staat voor een warme uitstraling en esthetische, architecturale toevoeging aan uw woning of gebouw. De innovatieve, verticale gevelbekleding bestaat uit massief houten latten die verkrijgbaar zijn in 3 houtsoorten en 9 verschillende profielen.

USFloors – COREtec® verwent klanten in uniek domein in de Loirestreek : Monts Domaine de Candé

Met de gepatenteerde COREtec® vloeren heeft USFloors een zeer origineel en uniek vloerenproduct in een mum van tijd heel succesvol op de markt gebracht.

USFloors vond het dan ook meer dan de moeite waard om zijn trouwe Franse klanten en relaties uit te nodigen in een uniek domein in de Franse Loirestreek : Domaine de Candé

Alma by Giorio - Modello Treccia

De Geometrici-collectie valt op door zijn innovatieve vormen. Treccia is de nieuwe blikvanger en wordt gekarakteriseerd door een zowel origineel, als toch klassiek design, waarbij de natuur in hout versmelt met design.

Pagina 1 van 21
U bevindt zich hier: Home Nieuws

Contacteer ons

Media Pact nv

Postbus 2, B9870 Olsene

+32 (0)9 385.80.40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Floor Forum !

facebook twitter google+ linkedin