Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»UNIEKE KANS OM MET 30% KORTING LID TE WORDEN VAN DE KONINKLIJKE VVNH
woensdag, 01 november 2023 14:42

UNIEKE KANS OM MET 30% KORTING LID TE WORDEN VAN DE KONINKLIJKE VVNH

We staan aan de vooravond van het opschalen van de biobased economy. De Koninklijke VVNH, dé branchevereniging voor Nederlandse houtondernemingen, neemt belemmeringen weg en benut kansen voor haar leden. Ze profileert zich op actuele dossiers en beantwoordt vragen van bedrijven over hoe zij hiervan mee kunnen profiteren. Vanwege deze belangrijke ontwikkelingen is er nu voor de houtondernemingen die nog geen lid zijn een unieke kortingsactie!

Maatschappelijke uitdagingen zijn van alle tijden. In de afgelopen jaren hebben ondernemers te maken gehad met Corona, de fluctuerende prijzen van hout en andere materialen en de beschikbaarheid van hout. En in de komende jaren komen er nog veel meer uitdagingen op de houtsector af. Als VVNH werken we, samen met onze lidbedrijven, aan het verbeteren van de marktomstandigheden waarin de leden opereren.

‘Een voorbeeld hiervan is de EUDR.’ zegt Paul van den Heuvel, directeur VVNH. ‘De EUDR staat voor de European Union Deforestation-free Regulation en is een wet die ervoor moet zorgen dat producten niet bijdragen aan ontbossing of bosdegradatie. Hierover is veel nog onduidelijk. Vanuit de VVNH hebben we een werkgroep-EUDR ingesteld, waarin we alle onduidelijkheden exclusief voor onze leden helder proberen te krijgen in samenwerking met onze Europese koepels, ETTF en CEI-bois, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Op deze manier zijn onze leden altijd op de hoogte en goed voorbereid op dergelijke ontwikkelingen en in dit geval op de aanstaande invoering van de EUDR.’

Een tweede voorbeeld van wat de VVNH speciaal voor haar leden doet, gaat over hout en brand. Na de brand in 2017, in de Grenfell Tower in Londen zijn er in de Tweede Kamer vragen gesteld over de brandveiligheid van gebouwen in Nederland, met name in hogere gebouwen. De VVNH houdt dit soort zaken in de gaten, communiceert erover en helpt haar leden om voorbereid te zijn op -in dit geval- de nieuwe eisen van de Europese wetgeving, onder andere door zelf brandtesten uit te laten voeren. De testresultaten zijn alleen voor leden te gebruiken bij de verkoop van hout.

Maar ook is de VVNH actief betrokken bij de ontwikkelingen rondom de aanstaande Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen en verbouwen (Wkb), de CAO onderhandelingen, milieudata (LCA’s, MKI, MPG, CO2), CITES en douanezaken. Daarnaast is de VVNH, samen met de branchevereniging voor de timmerindustrie, initiatiefnemer van de marketingcampagne ‘Hout. Natuurlijk van Nu’ voor meer hout in de bouw. De VVNH ondersteunt, informeert, organiseert, verbindt en behartigt de belangen van de leden in verschillende gremia. Als vereniging hebben we altijd de belangen van onze leden voor ogen; ons doel is te zorgen voor financieel gezonde positie van de houtsector in Nederland.’

Lid zijn van onze branchevereniging biedt niet alleen toegang tot veel handige informatie en exclusieve bijeenkomsten, maar betekent ook dat je lid bent van een club die de drijvende kracht is achter een gezonde houtbranche en het vergroenen van de bouw. De VVNH staat altijd open voor meer leden en biedt nu -tot 1 januari 2024- een bijzondere kortingsactie aan: 30% korting op het  eerste jaar lidmaatschap bij een lidmaatschap voor drie jaar. Meer details over het aanbod vindt u op https://www.vvnh.nl/vvnh-lidmaatschap.
De Koninklijke VVNH is dé overkoepelende werkgeversorganisatie van groothandelsbedrijven in hout en plaatmaterialen. Met 115 leden is de VVNH dé belangenbehartiger van de aangesloten houtimporteurs en houthandelaren.