Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»VENTA : Verduurzamen
woensdag, 20 december 2023 11:49

VENTA : Verduurzamen

Veel mensen zijn op dit moment bezig met verduurzaming van hun huis. Ze isoleren hun huis beter en gebruiken warmte terugwin installaties, warmtepompen en zelfs airco's voor verwarming. Natuurlijk is dit goed om energie te besparen en het milieu te ontlasten.

Echter wordt vaak vergeten dat wanneer een huis zeer goed geïsoleerd is en wordt verwarmd met een gasvrije installatie, de luchtkwaliteit er meestal niet op vooruitgaat. Vooral de luchtvochtigheid daalt dan vaak aanzienlijk.


Bij Venta krijgen we dagelijks veel mensen aan de lijn die last hebben van droge lucht in hun supergoed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen, verwarmd door nieuwe gasvrije installaties in combinatie met een luchtcirculatiesysteem. Het constante circuleren en afzuigen van lucht en het geforceerd verwarmen van lucht veroorzaken problemen zoals droge lippen, verstopte luchtwegen, droge ogen en een droge huid. Deze droge lucht is ook niet goed voor planten, meubels en zeker niet voor een mooie en dure houten parketvloer.
Een goede luchtbevochtiger is dus essentieel voor uw mooie houten vloer, kostbare meubels en vooral ook voor uw eigen welzijn en een aangenaam binnenklimaat.
Bij Venta bieden we de beste oplossing met onze koud-water-verdamper luchtbevochtigers, duurzaam en energiezuinig. Een gemiddelde Venta gaat minimaal 10 jaar mee en met de juiste service en onderhoud hebben we zelfs voorbeelden waarbij Venta-machines meer dan 20 jaar probleemloos de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid in huizen hebben verbeterd. Bovendien hebben we voor elke ruimte, klein of groot, de juiste machine.

Wat ik zelf altijd mooi vind om te horen is dat onze klanten zeer tevreden zijn met hun apparaat. We hebben dit ook onderzocht. Van alle Venta-gebruikers die een nieuw apparaat aanschaffen, koopt 95% weer een Venta! We bestaan niet voor niets al meer dan 40 jaar.
Als u nieuwsgierig bent, kijk dan op onze website: www.venta-air.com/nl
Voor vragen en advies zijn wij altijd bereikbaar op het nummer +31418-541343.

Hans van Beurden
Directeur Venta Benelux BV.