Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»B.I.G. neemt de Australische B2B-groothandel in vloeren Signature Floors over en versterkt daarmee haar positie op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt
maandag, 03 april 2023 18:06

B.I.G. neemt de Australische B2B-groothandel in vloeren Signature Floors over en versterkt daarmee haar positie op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt

B.I.G. neemt de Australische B2B-groothandel in vloeren Signature Floors over en versterkt daarmee haar positie op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt. (Foto’s: © Beaulieu International Group) B.I.G. neemt de Australische B2B-groothandel in vloeren Signature Floors over en versterkt daarmee haar positie op de Australische en Nieuw-Zeelandse markt. (Foto’s: © Beaulieu International Group)

Waregem, België – 3 april 2023 – Voor B.I.G. betekent deze overname een opportuniteit om haar positie in Australië en Nieuw-Zeeland uit te breiden naar een sterkere commerciële focus en een breder productportfolio binnen haar vloeroplossingen.

B.I.G. is verheugd aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft getekend met Signature Floors, een Australische B2B-groothandel in vloeren, om zijn volledige activiteitenpakket over te nemen. Door deze overname zullen beide bedrijven hun groeimogelijkheden in zowel zachte, resilient als harde vloeren in Australië en Nieuw-Zeeland versterken.

Als onderdeel van haar bedrijfsstrategie, investeert B.I.G. actief in belangrijke groeimarkten, strategische bedrijfssegmenten en geografische regio’s om haar oplossingenportfolio verder te versterken en uit te breiden.

CEO Pol Deturck licht toe: "Deze overname biedt mooie kansen voor alle stakeholders, voor onze klanten, leveranciers en medewerkers. Zowel B.I.G. als Signature hebben solide posities als leiders in de vloerenindustrie en een gedeelde toewijding aan duurzaamheid, productinnovatie, design en klantenservice."

Signature Floors is een Australische B2B-groothandel in vloeren voor detailhandelaren, commerciële aannemers, architecten-ontwerpers en eindgebruikers in Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf is opgericht in 1989, heeft 120 werknemers en is eigendom van 2 familiale aandeelhouders die beiden actief zijn in het bedrijf. Signature heeft kantoren, magazijnen en showrooms in

Melbourne en Auckland, verspreid over 3 locaties.
Signature CEO Richard Braic voegt hieraan toe: "De toetreding tot B.I.G. is een opwindende kans voor Signature Floors. Met hun wereldwijde middelen om ons te ondersteunen, zullen we duurzame en innovatieve producten blijven creëren die zijn afgestemd op de behoeften van onze lokale markt. We kijken ernaar uit om te zien hoe onze synergiën toekomstige groei kunnen stimuleren."

Samen zullen B.I.G. en Signature in de komende maanden hun verkoop- en bedrijfsactiviteiten integreren, waardoor de bedrijfscontinuïteit voor klanten, partners, leveranciers en werknemers wordt gewaarborgd.

B.I.G. en Signature verwachten de transactie eind april af te ronden. Er worden geen financiële details bekendgemaakt.

Over B.I.G.
Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in vloer- en materiaaloplossingen. Met het hoofdkantoor in België heeft B.I.G. wereldwijd meer dan 4.600 mensen in dienst in 19 landen in Eurazië, Amerika en Oceanië en bedient het klanten in 150 landen. In 2021 rapporteerde B.I.G. een omzet van €2,5 miljard. Bij B.I.G. werken mensen doelgericht aan de toekomst. Dankzij de zin voor ondernemerschap en ambitie van B.I.G. kan de groep duurzaam blijven groeien, samen met medewerkers, klanten, leveranciers, aandeelhouders en de maatschappij waarin B.I.G. actief is.

Over Signature
Signature Floors is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige vloeroplossingen in Australië en Nieuw-Zeeland, met meer dan 30 jaar ervaring in de sector. Wij zijn gespecialiseerd in een breed assortiment vloerproducten, waaronder residentieel, commercieel en geweven tapijt, tapijttegels, naaldvilt, LVT, hybride, hout en cushionvinyl. Onze producten zijn geschikt voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Ons ervaren team is toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke service en ondersteuning om onze klanten te helpen aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Bij Signature Floors streven wij naar innovatie en uitmuntendheid, en wij werken nauw samen met onze klanten om ervoor te zorgen dat elk project volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd. Of u nu uw huis renoveert of een nieuwe commerciële ruimte bouwt, Signature Floors heeft de expertise en de producten om u te helpen uw visie te verwezenlijken. Bezoek onze website op www.signaturefloors.com.au voor meer informatie over onze vloeroplossingen en om ons uitgebreide productassortiment te bekijken. U kunt ons ook volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn voor het laatste nieuws en updates."