Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Algemene Vergadering EPLF: bestuursverkiezing en duurzaamheid staan hoog op de agenda
maandag, 05 juni 2023 10:53

Algemene Vergadering EPLF: bestuursverkiezing en duurzaamheid staan hoog op de agenda

Tijdens de Algemene Vergadering van dit jaar hebben de leden van de European Producers of Laminate Flooring Association (EPLF) Max von Tippelskirch (SWISS KRONO) herkozen als voorzitter van het bestuur, Ruben Desmet (Unilin) als vice-voorzitter van het bestuur en Eberhard Herrmann (CLASSEN) als bestuurslid. Met zijn drieën zullen ze EPLF nog twee jaar besturen.

De Algemene Vergadering was ook de ideale gelegenheid om de plannen voor 2023 te bespreken. De focus zal blijven liggen op duurzaamheid in het algemeen en recycling in het bijzonder. Voortbouwend op de succesvolle ‘Made with Wood’-campagne die in 2020 werd gelanceerd, zal EPLF met deze twee thema’s de reis van de sector naar koolstofneutraliteit in de kijker zetten. Verwacht meer info over hoe laminaatvloeren kunnen worden gerecycled en hergebruikt, hun eenvoudige constructie, de rol die het speelt in het cascadegebruik van hout, en meer.

Tegelijkertijd lanceerde de vereniging een werkgroep om de recyclebaarheid en de circulaire economie van laminaatvloeren evenals de toekomstige uitdagingen en opportuniteiten te bespreken. De leden komen regelmatig bijeen met het doel om als hele sector vooruitgang te boeken op het vlak van duurzame oplossingen voor laminaatvloeren.

EPLF is 2023 gestart met in totaal 50 leden: 15 gewone, 24 geassocieerde en 11 ondersteunende leden.

Over EPLF: De vereniging van Europese producenten van laminaatvloeren, opgericht in 1994 in Duitsland, vertegenwoordigt de belangrijkste producenten van laminaatvloeren in Europa en hun leveranciers. De focus van haar werkzaamheden ligt op onderzoek, ontwikkeling, normalisatie en vertegenwoordiging op internationale beurzen. Het management is sinds november 2019 verhuisd naar Brussel.