Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Visiogrande: waterbestendige oppervlakte en nieuwe designs voor de speciale laminaattegels van CLASSEN
woensdag, 27 april 2022 17:40

Visiogrande: waterbestendige oppervlakte en nieuwe designs voor de speciale laminaattegels van CLASSEN

Baruth (Mark, Duitsland). CLASSEN maakt heel goede dingen nog beter: de fabrikant van de beproefde Visiogrande laminaattegels met hun buitengewone decors biedt nu vier nieuwe spannende designs en verhoogt de geschiktheid voor dagelijks gebruik met het Megaloc aqua protect snelmontagesysteem, dat nu voor alle decors wordt gebruikt.

Bescherming voor het dagelijks leven: Megaloc aqua protect
Dankzij de gepatenteerde Megaloc-aqua-protect technologie van CLASSEN zijn Visiogrande laminaattegels waterbestendig, geschikt voor vochtige ruimtes en nog beter beschermd tegen het binnendringen van water bij de voegen. Gedurende een periode van 24 uur dringt er geen water door de afschuining van de randprofielen naar beneden. Dit betekent dat Visiogrande gemakkelijk bestand is tegen veelvuldige blootstelling aan schoonmaak- of spatwater en dat het risico op opzwellen van de randen sterk is verminderd. De ondergrond wordt ook beschermd.

Dit wordt aangetoond door de uitstekende resultaten in de standaard testprocedure volgens NALFA (North American Laminate Flooring Association). CLASSEN voert deze tests voortdurend uit in haar eigen laboratorium en geeft hiertoe ook regelmatig opdracht aan externe testlaboratoria. De tests onderzoeken hoe de laminaattegels zich gedragen wanneer ze zijn geïnstalleerd en het oppervlak gedurende 24 uur is blootgesteld aan stilstaand water. Uit de resultaten blijkt dat Visiogrande ruimschoots voldoet aan de NALFA-eisen.

Ook de Visiogrande oppervlakte vertoont in de tests een zwelgedrag van de best mogelijke klasse 1, wat betekent dat het CLASSEN product aanzienlijk beter presteert dan waterbestendige laminaatvloeren van concurrenten. Bovendien zorgt het Megaloc-aqua-protect profiel niet alleen voor een snelle en gemakkelijke plaatsing van de tegels, er zit ook liefde in het detail: de schuine afschuiningen van de voegen op het oppervlak zijn qua kleur afgestemd op het decor.

Voor meer details over Megaloc-aqua-protect technologie, ga naar https://megaloc.de.

Thuis en op kantoor: topkwaliteit voor het veeleisende oog
De ontwerpers van CLASSEN hebben voor de Visiogrande collectie vier nieuwe decors gecreëerd, die gericht zijn op de vraag van de klanten naar eigentijdse materiaaluitstraling en onmiskenbare feelgood looks. „Soft cotton white“, „Soft cloud grey“, „Soft cord brown“ en „Soft dark anthracite“ werden gecreëerd in het eigen designcentrum. Het hele assortiment omvat nu 23 decors in verschillende adembenemende beton-, steen- en gietvloerlooks en komt daarmee tegemoet aan de huidige trend.

De oppervlakken hebben een voelbaar authentieke structuur, zijn gemakkelijk te reinigen, UV-lichtbestendig en druk- en slijtvast, waardoor ze zowel geschikt zijn voor frequent gebruikte woonruimten als voor drukbezochte commerciële ruimten. Een beschermende laag van melaminehars zorgt voor een hoge veerkracht.

Floors For A Better Tomorrow: Visiogrande is duurzaam

In lijn met het motto van CLASSEN "Floors For A Better Tomorrow", worden Visiogrande laminaattegels op een grondstofvriendelijke en emissiearme manier geproduceerd. Zo wordt bij de productie aandacht besteed aan hout uit duurzame bosbouw, korte transportroutes en milieuvriendelijke productietechnologieën; resthout wordt bijvoorbeeld gerecycleerd in de eigen biomassa-energiecentrale van het bedrijf.

Visiogrande wordt ook geleverd in milieuvriendelijke wikkelkartonverpakking, zodat er geen plastic afval is.