Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Serra Maschinenbau GmbH ondergaat grote uitbreiding
donderdag, 08 juli 2021 15:54

Serra Maschinenbau GmbH ondergaat grote uitbreiding

De eerste spadesteken bij Serra. Van links naar rechts: Franz Hofmann (hoofd productie), Christian Mayer (verkoopdirecteur), Andreas Doubrava (directeur financiën & technologie) en Johann Fritz (eigenaar van het gebouw en voormalig bedrijfseigenaar) De eerste spadesteken bij Serra. Van links naar rechts: Franz Hofmann (hoofd productie), Christian Mayer (verkoopdirecteur), Andreas Doubrava (directeur financiën & technologie) en Johann Fritz (eigenaar van het gebouw en voormalig bedrijfseigenaar)

Meer ruimte voor zagerijtechnologie:

Het Duitse Rimsting/D Serra Maschinenbau GmbH uit Rimsting aan de Chiemsee levert mobiele en stationaire zagerijen over de hele wereld. Het succesvolle bedrijf groeit gestaag en krijgt dankzij een nieuwe hal meer productieruimte. Zo kan het alle toekomstige orders efficiënt realiseren.

Een oude opslagplaats op het bedrijfsterrein moest hiervoor wijken. Op 1 juni 2021 werd de eerste spade in de grond gestoken voor de 560 m² grote productiehal, waarbij Serra rekening houdt met investeringen in interieur en machines voor een bedrag van ongeveer 430.000 euro. "Het nieuwe gebouw zal ons in staat stellen onze productiecapaciteit met ongeveer 50 % te verhogen en een omzet van meer dan 10 miljoen te halen. De teams voor het lassen en de machinale bewerking, elektrische montage en logistiek zullen allemaal in de nieuwe hal worden ondergebracht", legt algemeen directeur Andreas Doubrava uit. Met deze uitbreiding van de onderneming zijn de noodzakelijke randvoorwaarden voor het groeiplan van de komende jaren veiliggesteld. Het nieuwe gebouw is dusdanig ontworpen dat het in een volgende bouwfase kan worden uitgebreid.

Al meer dan 30 jaar is het innovatieve bedrijf gekend voor zijn hoogwaardige ‘Made in Bavaria (Beieren)’ zagerijmachines, die al in meer dan 80 landen over de hele wereld met succes worden gebruikt. Serra biedt op maat gemaakte oplossingen voor elke vereiste in een breed scala van klimaatzones en dat gaat van kleine mobiele zagerijen tot complete zagerijlijnen. Het productassortiment omvat mobiele en stationaire lintzaagmachines, zaagbladen en serviceapparatuur voor het slijpen, herzagen en trimmers, bosbouwmachines en apparatuur, zoals de CutCoach klemsimulator. Serra maakt sinds begin 2019 deel uit van het Oostenrijkse Wintersteiger AG en is een aanvulling op het productportfolio van de Woodtech-divisie.