Print deze pagina
donderdag, 08 juli 2021 15:44

Pallmann: Grote Finale van de PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLD CUP

En de winnaar is...

In het kader van de internationale Pall-X 96 Wood Floor World Cup kwalificeerden projecten uit 18 deelnemende landen zich voor de grote finale.

Deze vond symbolisch plaats op 9 juni 2021. Uit alle ingediende projecten werd, na grondig overleg, het project van de Poolse nationale winnaar tot wereldkampioen verkozen. De nationale winnaars uit Azerbeidzjan en Argentinië werden beloond met respectievelijk de tweede en derde plaats.

Helaas kon de grote finale met alle nationale winnaars en de bekendmaking en erkenning van de wereldkampioen door de pandemie niet plaatsvinden zoals gepland als face-to-face-evenement bij Pallmann in Würzburg. Toch werden plezier en amusement niet verwaarloosd: het virtuele evenement werd ondersteund door een onderhoudende presentatie en een liveband. Die zorgden voor een feestelijke sfeer en interactie, met geweldige muziek en liedverzoeken van de deelnemers. In de afzonderlijke landen volgden de nationale kampioenen de gebeurtenissen op het scherm, samen met hun Pallmann-relatiemanagers. Na een overzicht van de mijlpalen van de internationale competitie en een overzicht van de ingediende referentieprojecten, was het eindelijk tijd voor de bekendmaking van de winnaars.

Derde plaats: Argentinië.

De derde plaats ging naar de firma Pablo Genovese GMEH e hijos uit Argentinië, met een renovatieproject van 400 m² dambordparket in grenen en notenhout in een privévilla.

Tweede plaats: Azerbeidzjan.

ARTEKO uit Azerbeidzjan behaalde de tweede plaats. De uitgebreide nieuwe installatie met verfijnd inlegwerk maakte ook indruk op de aanwezige installateurs van houten vloeren wereldwijd. In een privéwoning plaatste het bedrijf in verschillende kamers een visueel indrukwekkende en unieke inlegparketvloer (270 m²) van eik, es en verschillende exotische houtsoorten.

Eerste plaats: Polen.

De eerste plaats, en de titel van wereldkampioen, ging naar de firma F.H. HiM Magdalena Marszalek uit Polen. Het bedrijf maakte indruk met de nieuwe installatie van 750 m² houten vloer in Pałac Czeczów, in het dorp Kozy. In de kamers en het trappenhuis van het paleis, dat dateert uit de 18de eeuw, werden de houten vloeren nieuw geplaatst met verfijnde installatiepatronen. De houtsoorten eik, esdoorn en merbau zorgen voor spannende kleurcontrasten. Het gebouw herbergt momenteel een bibliotheek, een evenementenhal en expositie- en kunstruimtes.