Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Nieuws»Succesvolle, drukbezochte “Dag van de Duurzaamheid” bij Houtindustrie Schijndel BV
woensdag, 07 november 2018 10:38

Succesvolle, drukbezochte “Dag van de Duurzaamheid” bij Houtindustrie Schijndel BV

Zaterdag 6 oktober stonden de deuren bij Houtindustrie Schijndel (HIS) open tijdens de Dag van de Duurzaamheid in de gemeente Meijerijstad. De bezoekers werden tijdens een rondleiding uitgebreid geïnformeerd en over 3 belangrijke pijlers binnen Houtindustrie Schijndel op het gebied van duurzaamheid, namelijk: opwekken van groene energie en warmte, het optimaal bewerken van eikenhout (meer m² uit een mᶾ eikenhout) en het duurzaam splitsen van reststromen.

Houtindustrie Schijndel is op het gebied van duurzaamheid al jaren klaar voor de dag van morgen en is hierin onderscheidend t.o.v. andere aanbieders in de markt.

Energie onafhankelijk

Bio-Energiecentrale

  • Sinds 1997 is Houtindustrie Schijndel energieonafhankelijk met de oprichting van de “Bio-Energiecentrale Schijndel”; opwekking van 7,5 miljoen kilowattuur per jaar, genoeg voor 3000 huishoudens. Hierdoor is het gebruik van fossiele brandstoffen nihil en wordt er energieneutraal geproduceerd.

Zonnepanelen

  • Op de daken van de loodsen liggen sinds september 2016 ruim 3100 zonnepanelen. Op jaarbasis wekken deze maar liefst 780.000 kWh duurzame elektriciteit op. Binnenkort wordt gestart met de uitbreiding van 1880 zonnepanelen die nog eens 500.000 kWh aan duurzame elektriciteit opleveren.
  • De opgewekte energie van de Bio-Energiecentrale en de zonnepanelen dekt volledig de warmte- en elektriciteitsvraag van HIS en maakt dat hierdoor gebruik van fossiele brandstoffen nihil is en wordt er volledig energieneutraal geproduceerd.

Groene stroom

  • Het overschot aan elektriciteit wordt rechtstreeks als “goeie stroom”, geleverd via Energiemaatschappij Vandebron.

Naast de Bio-Energiecentrale en zonnepanelen, heeft HIS voor 90% elektrisch intern transportmaterieel (o.a. heftrucks en zijladers).