Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Martin Straub (Heidelberg Coatings Dr. Rentzsch GmbH)
donderdag, 25 mei 2023 16:07

Martin Straub (Heidelberg Coatings Dr. Rentzsch GmbH)

Special Duitsland

Floor Forum nr 162, mei 2023

"De productie van laminaat daalt, maar de duurdere vloerbekleding blijft op hetzelfde niveau"

Al sinds 1952 produceert Heidelberg Coatings Dr. Rentzsch GmbH coatings en beitsen in het Duitse Heidelberg. Het bedrijf levert hoogwaardige productoplossingen voor de industrie, handel en nijverheid in en buiten Duitsland en is als zodanig goed geplaatst om ons inzicht te geven in hoe het de Duitse markt vandaag de dag beleeft.
In een vorig nummer spraken we al met technisch manager Martin Straub. Nu vragen we hem hoe zijn bedrijf, dat de belichaming is van verven, oliën, beitsen en wassen, de thuismarkt ervaart. Allereerst moeten we vaststellen hoe belangrijk de thuismarkt is voor Heidelberg Coatings.

60% van de omzet
"De binnenlandse markt is erg belangrijk voor ons, we genereren ongeveer 60% van onze omzet in Duitsland. Het grootste voordeel is de nabijheid van onze klant, waardoor we nog flexibeler kunnen zijn", antwoordt hij. "Vooral op het gebied van afschuinlak zijn we zeer goed ingevoerd in Duitsland."
Het is geen geheim dat de Duitse markt de afgelopen maanden vertraagde. Hoe ervaart Heidelberg Coatings dit? En hoe is de werking van de markt veranderd?
"Dit klopt helemaal, we merken de verandering nu al. Vooral in de afgeschuinde laksector merken we hoe de laminaatproductie terugloopt. De sector van de duurdere vloerbekleding is evenwel tot nu toe op hetzelfde niveau gebleven."

"Wat we ook merken is dat de verwerkers en klanten meer tijd nemen om tests en investeringen uit te voeren. Er is ook een merkbaar grote interesse in de parketsector voor producten die met LED-uitharding worden verwerkt, meer in het bijzonder LED-vernissen en -oliën."

Voor- en nadelen van Duitsland
Produceren in Duitsland moet zijn voor- en nadelen hebben. Wat zijn de voor- en nadelen van deze locatie voor respectievelijk de Europese en internationale markten?
"Wij hebben tientallen jaren ervaring met Duitse producenten wier eisen wij kennen, maar die ook steeds specifieker worden en ons voortdurend uitdagen. De nabijheid van onze klanten in Duitsland is natuurlijk ook belangrijk in termen van duurzaamheid", reageert de heer Straub.

Om een mooie toekomst te garanderen, investeren bedrijven vaak veel in de ontwikkeling van nieuwe producten. Uit eerdere gesprekken herinneren wij ons dat Heidelberg Coatings zeer actief was op dit gebied, namelijk in de ontwikkeling van LED-oliën en -lakken, zowel gekleurd als kleurloos. Kunnen we hier wat meer informatie over krijgen?
"Onze Natur Reaktiv Ölwachs 1380-0050 is een goed voorbeeld van hoe wij naar de toekomst toe werken. Dit product is een LED uithardende oliewas voor het uitrollen. Het is milieuvriendelijk en vrijwel oplosmiddelvrij, waardoor we werken aan hét belangrijkste werkpunt van nu: duurzaamheid. Natur Reaktiv Ölwachs 1380-0050, dat DIN EN 71-3 en DIN 68861-1 gecertificeerd is, wordt gebruikt voor natuurlijke meubel- en parketoppervlakken waarop men een uitgesproken oliekarakter wil bekomen. Bijzonder opmerkelijk zijn het aangename gevoel en het vermogen om de oorspronkelijke schoonheid van het hout te versterken."

Optimisme prevaleert
We stellen nog een laatste vraag om ons terug te brengen naar de Duitse markt. Zijn er bepaalde trends die onze gesprekspartner ziet die typisch zijn voor de Duitse markt en hoe ziet hij de Duitse markt in het algemeen evolueren?
"Vanuit het oogpunt van duurzaamheid doet de LED-technologie voor matte oppervlakken in het parket het geweldig in mijn eigen land", concludeert de heer Straub. "Voor de toekomst van de Duitse markt in het algemeen zijn we optimistisch, ondanks alle moeilijkheden. Wij hopen hoe dan ook onze positie op de markt verder uit te bouwen door zowel onze flexibiliteit als onze nabijheid bij de klant."