Onafhankelijk Franco-Benelux vakblad
  • Nederlands
  • Français
Onafhankelijk internationaal vakblad
  • English
U bevindt zich hier:Gastsprekers»Sandy Van Der Vreken, Marketing Manager Festool Belgium
dinsdag, 04 april 2023 16:34

Sandy Van Der Vreken, Marketing Manager Festool Belgium

Dossier "18V afkort en tafelzagen"

Floor Forum nr 160, februari 2023

ZaagpreSYSie om mee te nemen: de accu-tafelcirkelzaag CSC SYS 50
Uiterst compact, mobiel en extreem veelzijdig: de nieuwe accu-tafelcirkelzaag CSC SYS 50 zet met zijn doordachte constructie en digitale technologieën een nieuwe standaard in de sector. De digitale CSC SYS 50 is zo compact dat deze perfect in een Systainer past en zo precies dat je op de werf dezelfde zaagprecisie als met een stationaire formaatcirkelzaag met snoer in de werkplaats hebt.

Een onmisbare hulp voor interieurbouw, voor meubelmakers en vloerleggers dus. We vroegen het aan Sandy Van Der Vreken, Marketing Manager Festool Belgium

Hallo Sandy, is deze accu-tafelcirkelzaag werkelijk een nieuwe standaard in het wereldje?
"De CSC SYS 50 is wereldwijd de eerste mobiele accu-tafelcirkelzaag met een elektrische hoogte- en hoekinstelling en met een digitale display met menubegeleiding. Hiermee zetten we een duidelijke stap naar digitalisering. In principe biedt de CSC SYS 50 alle kwaliteiten van een moderne formaatcirkelzaag die naar de bouwplaats meegenomen kan worden", verklaart Sandy Van Der Vreken, Marketing Manager Festool Belgium.

En wat mogen we verstaan onder “digitaal”?
Het middelpunt van de CSC SYS 50 is het centraal geplaatste display met een handige draaiknop en twee aan de zijkant geplaatste knoppen. Met één draai of druk op de knop worden hoogte en hoek tot op een tiende van een mm en graad nauwkeurig ingesteld. Zo kan je telkens opnieuw 100% herhalingsnauwkeurig werken. Bovendien kan je gemakkelijk via het display tot 4 zaagbladinstellingen opslaan. En als je nog meer individuele zaaginstellingen wenst, dan maak je simpelweg gebruik van de koppeling met de Festool Work app.

Je hebt het over een precisie tot op een tiende van een mm… hoe kan ik me een precisie van een 10de van een millimeter bijvoorbeeld voorstellen?
Wat dacht je van een bankbiljet? De CSC SYS 50 zaagt zo precies dat, wanneer je een bankbiljet op een plaat legt, je de plaat kan doorzagen en hierbij het biljet net niet raakt.
Dat is digitaal precies.

De CSC SYS 50 biedt dus duidelijk een echte meerwaarde.
“Inderdaad” voegt Sandy toe "Op de werf moet het er meestal snel en efficiënt aan toe gaan. Vaak moet er een sponning, een groef of een afvlakking gezaagd worden en dan is men eerst bezig met het meten en instellen van de juiste zaaghoogtes. Dat behoort met de CSC SYS 50 tot het verleden. In een handomdraai is de zaag tot op een 10de van een mm en graad ingesteld. Geheel zonder lastig meten.

En deze digitale precisie wordt bovendien gecombineerd met onder andere de zeer nauwkeurige parallelaanslag met dubbele klemming (met slechts één klem). Samen met de zeer precieze hoekaanslag krijg je perfecte resultaten en worden verstekhoeken tussen -70° en +70° mogelijk.
De kogelgelagerde schuifslede kan ook zonder schokken worden bewogen en garandeert zowel parallelle als hoekzaagsneden met de hoogste precisie. Praktisch detail: in het beperkt gebied van 35 mm zaaghoogte zijn zelfs hoekzaagsneden tot -10° mogelijk. Dit is ideaal voor het ondersnijden van paslijsten, omdat het zichtbare bereik van het te zagen werkstuk zich bovenaan bevindt.

Met de CSC SYS 50 maak je gemakkelijk parallelle zaagsneden tot 280 mm, een afkortzaag-snedebreedte tot 450 mm en hoekzaagsneden van -2° tot 47°.

Is er een verschil in kracht in vergelijking met een machine op snoer?
“De CSC SYS 50 wordt aangedreven door een EC-TEC-motor en een dubbelaccu-systeem met twee 18-volt-accu's (vanaf 4,0 Ah). Met deze combinatie is een lang loopvermogen gegarandeerd. De koolborstelloze EC-TEC-motor is duurzaam, onderhoudsvrij en bovendien krachtig. Met hoge toerentallen van 6.800 min-1 maakt hij een snelle zaagvoortgang en perfecte zaagresultaten in gelijke mate mogelijk. Zelfs bij lengtezaagsneden in massief hout merk je geen verschil met netstroommachines.

En alles mooi verpakt in een Systainer³?
“De CSC SYS 50 is zo compact dat deze in een Systainer past. In het deksel van de Systainer zijn zaagbladen, spouwmes en stofopvangzakken veilig opgeborgen. Zelfs hoekaanslag en parallelaanslag vinden hier hun plek. Met het handvat van de Systainer³ kan je de accu-tafelzaag gemakkelijk met één hand dragen. Zo heb je alvast 1 hand vrij om bij de klant aan te bellen” lacht Sandy.

Klanten appreciëren het bovendien ten zeerste wanneer er proper wordt gewerkt. Bij deze accu-tafelcirkelzaag kan je dan ook opteren voor het gebruik van de stofopvangzak of beter nog voor de nieuwe Festool accustofzuigers CTC SYS, CTC MINI of MIDI.

Gedaan met werken? Dan plaats je de Systainerkap eenvoudig over de accu-tafelcirkelzaag voor bescherming en transport. Deze Systainer past uiteraard in het Festool systeem, net als in de bedrijfswageninrichting van bott trouwens.
Kortom: de CSC SYS 50 is zaagprecisie om mee te nemen!

En dan zet je bij het werken de accu-tafelcirkelzaag op een tafel?
Dat kan, maar het kan nog comfortabeler dankzij het speciaal voor de CSC SYS 50 ontwikkeld onderstel UG-CSC-SYS. Met dit inklapbare onderstel wordt de accu-tafelcirkelzaag in een handomdraai op de ideale werkhoogte gebracht. En het dient ook als ideale transportoplossing van het voertuig naar de bouwplaats. De steunplaat van de steekwagen gebruik je als werkstuksteun, waardoor lange werkstukken veilig kunnen worden verwerkt.

Drie jaar garantie alles inbegrepen
Net als voor alle Festool gereedschappen, accu’s en laders, geldt onze unieke Garantie all-inclusive, ook voor deze accu-tafelcirkelzaag. Binnen 3 jaar na gratis registratie zijn alle herstellingen gratis en bij diefstal krijgt de klant, mits een eigen kleine bijdrage, een nieuwe machine.

De nieuwe accu-tafelcirkelzaag CSC SYS 50 is vanaf maart 2023 in de geselecteerde vakhandel verkrijgbaar. Meer info? www.festool.be 

PreSYSiedagen
Tijdens de maanden maart en april vinden bij een 40-tal vakhandelaars de PreSYSiedagen plaats. De specialisten tonen de uitgebreide mogelijkheden van deze unieke accu-tafelcirkelzaag.
Alle info en data www.festool.be/bedrijf/presysiedagen