U bevindt zich hier:Nieuws»VAN BERRYALLOC
woensdag, 21 november 2018 12:49

VAN BERRYALLOC

1. Vinylplanken en –tegels 

Het ideale alternatief om een bestaande vloer te bedekken en een droomsfeer te creëren, tegen een schappelijke prijs! Vinyl, in tegels of in planken, biedt heel wat mogelijkheden om verrassend realistische decors te creëren: houtimitatie, al dan niet in reliëfvorm, een betoneffect of vintage tegels…

Het is mogelijk om in één handomdraai het uitzicht van de vloer om te toveren! Binnen de hoogwaardige collectie PURE heeft het merk BerryAlloc het revolutionaire DreamClick systeem op poten gezet. Dit systeem zorgt ervoor dat de gebruiker zijn vloer op een zeer eenvoudige manier zelf legt. Geen lijm en geen voorbereidend werk meer. Dankzij de vier zijden met inkepingen, passen de vinylstukken in alle richtingen in elkaar, zoals een puzzel. Leg de vinylplaten neer op de vloer en klik ze in elkaar volgens de behoeften en wensen. Klaar is Kees!

Vinyl heeft heel wat voordelen voor een dagelijks gebruik: stevig en comfortabel, zacht, geluidswerend, onderhoudsvriendelijk, 100% recycleerbaar… Wat wil een mens nog meer?

2. DPL-laminaat

Revolutie in 2018! BerryAlloc heeft het volledige laminaatgamma opnieuw ontworpen. De nieuwe decors zijn gebaseerd op een nieuwe productietechniek: het bedrijf is er in geslaagd om een reproductie van een echte parket te creëren, op basis van een scan, en het volledige motief over te nemen. Door middel van een druktechniek krijgt de laminaat ook een perfecte weergave van de houtnerven. De laminaat van BerryAlloc is visueel niet te onderscheiden van een traditioneel parket. Het bedrijf biedt een indrukwekkend geheel van collecties aan, van zuinige tot hoogwaardige oplossingen, en een brede waaier aan mooie afwerkingen:

  • • Systeem DuoLoc voor een snelle installatie
  • • Systeem HydroPlus is water- en vochtbestendig

BerryAlloc gaat prat op de kwaliteit van de collecties voor woondoeleinden en de producten hebben een levenslange garantie.

BerryAlloc is een wereldwijde actieve Europese onderneming en specialist in de productie en verdeling van vloerbekleding. Door het uitgebreide productgamma is het één van de bekendste huizen in de wereld van de binnenhuisinrichting en -decoratie: vinyl, laminaat, HPLlaminaat, parket en wandpanelen voor keuken en badkamer. BerryAlloc is zich bewust van zijn voortrekkersrol in de sector. De onderneming komt dan ook zeer regelmatig op de proppen met nieuwigheden die de verschillende verwachtingen op het vlak van techniek en esthetiek moeten inlossen: kwaliteit van het oppervlak, variatie in de materialen, duurzaamheid, eenvoudige installatie,…

BERRYALLOC, MERK VAN DE GROEP BEAULIEU

Beaulieu International Group is een internationale groep met hoofdzetel in België. Deze industriële groep heeft een sterke marktpositie dankzij de productie van grondstoffen en half afgewerkte producten alsook dankzij het uitgebreide aanbod van afgewerkte en gebruiksklare vloerbekleding.

Beaulieu International Group bestaat uit drie Business Units. De eerste, ‘Flooring Solutions’, is de Europese leider van de vloerbekleding (vast tapijt, getouw, kunstgras, vinylrol, vinylplanken, laminaat, parket en muurpanelen). De tweede unit is ‘Polymers’ en produceert polypropyleenkorrels voor verscheidene toepassingen. De derde, ‘Engineered Products’ omvat de activiteiten ‘Vezels’, ‘Garens’, ‘Technical Textiles’ alsook de ‘Technical Sheets’.

Beaulieu International Group heeft ook een divisie die gespecialiseerd is in de productie en de ontwikkeling van hoogwaardige meubelstoffen, vooral voor de zetelindustrie. Beaulieu International Group stelt momenteel 4.533 personen tewerk in 25 fabrieken en 14 commerciële kantoren. In 2017 haalde het bedrijf een omzet van 1,8 miljard euro. Door de ondernemingsdrang en de innovatieve ambities is Beaulieu International Group een rolmodel in de sector op het vlak van diversiteit en evolutie. Dit vormt dan weer de basis voor de waarde die de groep aanbiedt aan de klanten, medewerkers, leveranciers en aandeelhouders alsook aan onze samenleving.

3. HPL-laminaat 

De allersterkste laminaat in de wereld! De HPL-laminaat (High Pressure Laminates) van BerryAlloc wordt geproduceerd in Noorwegen, voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen en is een technologisch huzarenstukje met een sterk esthetisch karakter. De decors en de afwerkingen weerstaan de tand des tijds en het aluminium kliksysteem zorgt voor een optimale installatie en voldoende stevigheid. Deze laminaat is ontwikkeld met het oog op locaties waar er veel volk over de vloer komt. Het verwondert dan ook niet dat architecten en industrieel ingenieurs dit materiaal gebruiken voor grotere projecten. Zo ging dit gamma aan de haal met prestigieuze projecten zoals de Londense luchthaven Heathrow en de Expo 2015 (Wereldtentoonstelling) in Milaan.

4. Parket 

Onvervangbaar. Parket blijft een vaste waarde in de sector van de binnenhuisinrichting. De warmte en de authentieke uitstraling door het hout zijn onverbeterbaar. En parket is zoals wijn, het wordt alleen maar beter met de jaren. Of de parket nu een hedendaagse of romantische uitstraling heeft, de vloerbekleding geeft een sublieme toets aan een interieur. BerryAlloc biedt kwalitatief hoogwaardige parketten aan, in een brede waaier aan variaties. Het comfort en de lichamelijke ervaring zijn hierbij steeds de belangrijkste criteria. De productiesite bevindt zich in Frankrijk en milieuvriendelijkheid zit geworteld tot in de diepste genen: de geselecteerde materialen komen uitsluitend van duurzaam beheerde bossen. Deze zorg voor natuurbehoud houdt in dat het bedrijf iedere stap in het productieproces van dit edele materiaal nauwkeurig opvolgt en bijhoudt. De structuur van de houten planken is gebaseerd op de HDF-technologie (High Density Fiberboard) om een uitzonderlijke goede geleiding van de warmte te garanderen. Daarom heeft het parket van BerryAlloc een garantie tot 40 jaar en is het materiaal uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming.

5. Wandpanelen

De wandpanelen van BerryAlloc werden speciaal ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar badkamer of keuken volgens eigen smaak wil inrichten. Hier is geen binnenhuisarchitect nodig: de panelen zijn eenvoudig om te installeren, met behulp van lijm of met behulp van een slim kliksysteem. Het resultaat is perfect, zacht, zonder zichtbare voegen en duurzaam in de tijd. Deze panelen zijn water- en warmtebestendig en bestand tegen een intensief dagelijks gebruik. Dankzij de vele modellen en hedendaagse motieven vormen de panelen bovendien een echte bron van inspiratie. BerryAlloc is trouwens het enige merk ter wereld dat panelen aanbiedt die visueel een betegelde muur nabootsen. En dat alles zonder de nadelen van een ingewikkelde betegeling of van voegen die na verloop van tijd beschadigd raken!

100% EUROPESE EN MILIEUVRIENDELIJKE PRODUCTIE

Milieuvriendelijke producten aanbieden maakt al van het begin deel uit van het DNA van BerryAlloc. Het bedrijf kiest resoluut voor een Europese productie. Zo verkort de onderneming het transportcyclus van de goederen en verkleint het bijgevolg de ecologische voetafdruk. Iedere stap in het productieproces gaat gepaard met een milieuprotocol: lokale economie, zo milieuvriendelijk mogelijke processen, naleving van de Europese regelgeving inzake chemische producten, enz. Alle producten van BerryAlloc:

  • Bevatten gegarandeerd geen ftalaten.
  • Zorgen niet voor blootstelling van schadelijke chemische producten aan de binnenlucht (score A+).

Voor het bedrijf is het waterbeheer een prioriteit: gerecycleerd water wordt zo snel mogelijk opnieuw gebruikt en met het grond- en oppervlaktewater wordt zorgvuldig omgegaan.

VLOERBEKLEDING, ONONTBEERLIJK ELEMENT IN DE DECORATIE

Een leefruimte inrichten, dat is voor velen een weerspiegeling van hun persoonlijkheid en hun levensstijl. Vloerbekleding werd daarbij raar maar waar,

lange tijd stiefmoederlijk behandeld. De vloer was een noodzakelijk kwaad. Men moest al snel een uitvlucht verzinnen om een mooie vloer te verantwoorden. De vloer een decoratieve tint meegeven? Wie deed dat nu? Nochtans is een vloer kiezen even belangrijk als verf, meubels en andere decoratieve elementen kiezen. De vloer is de basis van het interieur en is het steunend element dat alle meubelstukken met elkaar verbindt. Dankzij de oneindige mogelijkheden die er nu bestaan, is de ondergrond meer dan ooit het fundament en het beginpunt van een binnenhuisinrichting, of dat nu een woonproject of een professioneel project is.

BERRYALLOC, WANNEER VLOERBEKLEDING KUNST WORDT

BerryAlloc is een onderneming die ontstond door de fusie van Berry Floor, Franse speler in de parketsector en Belgische laminaatfabrikant en van Alloc, een Noorse specialist in één van de sterkste laminaatsoorten ter wereld. Door de fusie in 2012 ontstond een wereldspeler in de sector van de vloerbekleding, BerryAlloc, die inzet op kwalitatieve producten en verschillende technische innovaties. Ieder jaar breidt BerryAlloc de bestaande gamma’s uit met nieuwe collecties, materialen en afwerkingen. Wereldwijd heeft het bedrijf vijf unieke productgamma’s:

  • Click Vinyl, eenvoudig en snel te plaatsen vloeren
  • DPL-laminaat, laminaat voor ieders smaak en wensen
  • HPL-laminaat, de sterkste laminaat in de wereld
  • Parket, 100% made in France
  • Mural, bestendige en waterproof panelen, eenvoudig en snel te plaatsen

De vloerbekledingen van BerryAlloc worden geproduceerd op drie productiesites: Meaulne in het Franse departement Allier (Frankrijk) voor de parket, in België voor de laminaat en de vinyl en in Noorwegen voor de HPL-laminaat.

U bevindt zich hier: Home Nieuws VAN BERRYALLOC

Contacteer ons

Media Pact nv

Postbus 2, B9870 Olsene

+32 (0)9 385.80.40

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg Floor Forum !

facebook twitter google+ linkedin